Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do (Pół)dziennika gwoździka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć DePeSz-Mode,

(ksywkę Ci stworzyłem - mam nadzieję, że mile wspominasz tamte czasy na dyskotekach - z zespołem Depeche Mode :D . No ofkors, nie powiem kiedy to było , bo do kobiety przecie piszę ) :D

Oczywiście Wszystkim Znajomym Cześć również,

....co do Redaktora to taka niedzielna głupawka była, która Braza rozpoczęła, bo ja to niewinny zawsze jestem (Pani Gwoździkowa tak twierdzi, a ja się z tym zgadzam :D :D :D )

... bębniarzem Uroczyska byłem i będę, jak zawsze zainteresowany pograć dla innych. Na poparcie dodam, że dzisiaj przejeździłem pół łorsoł w poszukiwaniu następnego instrumentu do "Uroczysko Band"... i...

... i Junior-Gwoździk kupił sobie gitarę basową (wreszcie !!! bo zawracał nam gitarę co drugi dzień)

http://i280.photobucket.com/albums/kk194/mrjar_2008/12%20pazdziernik/09%20LISTOPAD/09016-1.jpg

Teraz to już wszystkie instrumenta na Uroczysko są: keyboard, gitara klasyczna, gitara elektryczna, gitara basowa i "Ślicznotka". Można robić imprezy.

Casting na grajków ogłaszam. Perkusja i jedna z gitar zajęta dla ogłaszającego. :D

Ksywka całkiem przyjemna, a Gwożdzikowi - Juniorowi gratuluję zakupu. :D

Śliczny kolor i kształt, taka kobieca jest. :lol:

Mój Młody zaposiadywa gitarę klasyczną, a cały czas piszczy o akustyczną (tak jakby to jakaś różnica była :o ). :lol:

Siem nie dam. :wink:

Mój Młody zaposiadywa gitarę klasyczną, a cały czas piszczy o akustyczną (tak jakby to jakaś różnica była :o ). :lol:

Siem nie dam. :wink:

...Różnica jest... akustyczna ma inne brzmienie, metalowe struny ... i bardziej nadaje się do grania rocka......

....daj Młodemu szansę.... niech się sprawdzi na akustyku .... :D

Aha... Tylko za ile... :-?

Może pomyslę coś wiosną, na jego osiemnastkę, wtedy może dostałby jakąś elektryczną, bo też męczy... :roll:

Dzień doberek i dziękuję za rejestrację u Kuronia! :D

Jeszcze pogadaj tam z nami, to już w ogóle będzie fajnie. :D

Pozdrowienia dla Pani Gwoździkowej. :wink:

Pani Gwoździkowa dziękuje za pozdrowienia DePeSzko!

Jak będziesz miała kupować gitarę to daj znać. Mój Junior naprawdę obcykany w temacie (teoretycznie i praktycznie) ...to pomoże coś dobrać.

Spadam na Gwoździkową. Pokopać trzeba.

To na razie!

Kupi się bez problemu ... Trzeba poczytać recenzje w internecie na temat danej gitary, radzę wybierać gitary bardziej znanych firm (Epiphone, Squier, za jakieś ok 500 zł się znajdą), a "super oferty" z allegro za 200 złotych mogą się rozsypać po 2 miesiącach ( struny będą 1 cm od progów - to się pograć nie da).

Warto poszukać gitary Dean Evo XM, są modele za mniej niż 500 zł, a z tego co słyszałem są warte zakupu. Dla przykładu ta:

http://www.allegro.pl/item470729423_dean_evo_xm_gitara_elektryczna_gplanet_b.html

Można także znaleźć jakąś używaną, ale trzeba ją najpierw zobaczyć na żywo, sprawdzić czy ma prosty gryf i czy klucze płynnie chodzą. Nie radzę zamawiać w ciemno.

PS. To co kupisz Synkowi nie będzie cudem, ale chyba nie o to chodzi .... :D

Na pewno ten prezent będzie pamiętał do końca życia.

Tak jak ja ...pamiętał będę "Ślicznotkę"...... (chociaż chińska jest)..... :D

... a zapomniałem dodać, że musisz dokupić wzmacniacz np. VOX Pathfinder 15 (tak do grania w domu - około 250 zł). Zawsze można kupić tańszy, ale .....

PS. Muszę przyznać, że Junior-Gwoździk pierwszy raz zainteresował się tematem mojego postu .... większość danych pochodzi z jego wiedzy . :D

Ooooo, dziękuję za podpowiedzi, poleciałam zobaczyć to allegro - czy to okazja i trza już kupować, czy lepiej poczekać do wiosny, może się co trafi? Bo u nas teraz to dość cienko z kasą... :oops: