szczukot 04.02.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Można dać tylko coś w stylu korka w płynie czy silikonu w kolorze. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
costaadeje 04.02.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Można dać tylko coś w stylu korka w płynie czy silikonu w kolorze. Fantom Dziś udało nam się kupić ćwierćwałek który okazał się najlepszą opcją - i najtańszą Dzięki mp_krk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 05.02.2013 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Dziś udało nam się kupić ćwierćwałek który okazał się najlepszą opcją - i najtańszą Dzięki mp_krk Prosze bardzo:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
costaadeje 05.02.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 przychodze z drugim problemem Czy do połączenia panela z kaflem zostaje tylko listwa T? Czy jest jeszcze jakieś rozwiązanie? Kupiliśmy listwy półokrągłe, lecz niestety ich nie da się połączyć na łączeniach kątowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justka_krk 15.03.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Wiem, że nie do końca w temacie, ale może ktoś mi podpowie - jakieś 'sprytne' sposoby na połączenie płytek w dwóch rozmiarach? Problem na połączeniu kuchni wyłożonej 45, a reszcie, którą chciałabym 'ubrać' w 60....jest wogóle szansa jakoś sensownie to pożenić ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urtica 04.04.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 U mnie płytki są połączone z parkietem bambusowym cienkim paskiem z korka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scruffty 04.04.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Wiem, że nie do końca w temacie, ale może ktoś mi podpowie - jakieś 'sprytne' sposoby na połączenie płytek w dwóch rozmiarach? Ja zrobiłem między płytkami taki 15 cm pasek z mozaiki kamiennej (malutkie kamyczki sprzedawane na siatce) w kolorze kontrastowym do płytek. Wyszło bardzo ładnie, fotki nie zamieszczę ponieważ już w tym domu nie mieszkam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fioletowafiolka 07.06.2013 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Nie wiem czy dobrze trafiłam, ale chcę zastosować takie rozwiązanie. Jak to zrobić? Nie chcę żadnych listew bo po prostu mi się nie podobają, korek też nie wchodzi w grę. Czym "zapełnić" lukę między panelami a gresem? Również pomiędzy panelami chcemy dać paseczek mozaiki. Po kilku rozmowach z fachowcami zasugerowali, że można użyć sylikonu w kolorze fugi. Czy to dobre rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cameo 28.06.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 To i ja się podepnę pod temat. Przeczytałem wszystko i nadal jestem głupi Mianowicie - muszę połączyć gres polerowany w kolorze szarym z białymi panelami na połysk. Czym to najlepiej dyskretnie połączyć żeby nie zepsuć efektu? do łączenia mam 2x ok 1.8m i raz 0,9m Podpowie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maast 16.09.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Przejrzałem cały wątek, ale mam nadal wątpliwości W całym mieszkaniu kładę deskę 3-warstwową barlinka, pływająco. Chcę połączyć przedpokój z 2 pokojami (osobne pomieszczenia). Chciałbym zrobić jak najmniejszą dylatację - i wstawić w nią korek (tak wiem, nie można w pływającej) albo coś wpłynie (korek?). Czy jest jakaś estetyczna alternatywa? Nie chcę za nic w świecie wystających listewek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 18.09.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2013 Do laczenia desek ze soba, zamontowalem listwy typu H. Plaskie, praktycznie nie wsytaja i waskie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galanu 23.10.2013 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Witam serdecznie, Proszę o rady jak połączyć panele z płytkami w sytuacji jak na załączonej wizualizacji. Łączenie miałoby przebiegać wzdłuż korytarza, boję się nie tyle o estetykę co o uciążliwość gdyż łączenie wypadnie niemal w jego środku (40cm paneli, 60cm płytek). Da się to jakoś sensownie rozwiązać czy lepiej zrezygnować z kładzenia dwóch materiałów w takim miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrsmoonx 23.10.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Czym i w jakim kolorze polaczyc deske lita bielona debowa z gresem w kolorze grigio( taki jasny betonowy kolor) i z drugiej strony ta sama deske z plytkami vives terrades grafito(trojkaciki biale i ciemnografitowe). Czy korek barwiony tak jak podloga drewniana bedzie ok? Proponowali nam jeszcze cos elastycznego, jakas mase ale zapomnialam jak to sie zwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seaman 31.12.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2013 Przejrzałem cały wątek, ale mam nadal wątpliwości W całym mieszkaniu kładę deskę 3-warstwową barlinka, pływająco. Chcę połączyć przedpokój z 2 pokojami (osobne pomieszczenia). Chciałbym zrobić jak najmniejszą dylatację - i wstawić w nią korek (tak wiem, nie można w pływającej) albo coś wpłynie (korek?). Czy jest jakaś estetyczna alternatywa? Nie chcę za nic w świecie wystających listewek... Hej Nie wiem czy to dalej aktualne w Twoim przypadku, możne już zrobiłeś ta podłogę? Uważam ze nie powinno się myśleć o łączeniu kafli ceramicznych z deska (barlinecka,baltic wood czy podobne) metoda pływającą. Ja zrobiłem tak: Przykleiliśmy kafelki na podłodze. Zostawiliśmy te które trzeba będzie dociąć do deski. Następnie wypoziomowaliśmy podłogę-wylewkę na której będą przyklejone deski do ułożonych już kafelek. Deska została przyklejona z naddatkiem który będzie wyfrezowany. Zostały zamówione makiety z płyty w kształcie łuków. Zostały przywiezione, złożone w całość, ułożone no i podłoga wyfrezowana. EFEKT SUPER. Kafelki docięte. W tym przypadku sprawdzają się w kształcie paneli, czyli długie i wąskie. Fuga miedzy deska a kafelkami 2 mm wypełniona sika.... Myślałem nad tym jakiś czas... aż tak to sobie wymyśliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palikot 10.04.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Witam, Chce zaryzykować i położyć panele we wszystkich pomieszczeniach mojego mieszkania bez dylatacji. To znaczy w sumie 50m2. Żadnego typu listwy mi się nie podobają szczególnie wystające ponad powierzchnie paneli. Dlatego też taka decyzja. Powiedzcie mi co moge zrobić żeby zminimalizować ryzyko to znaczy zastosować jakiś klej w miejscach przejścia z pokoju do pokoju ?? Chodzi mi to to czy jest jakaś opcja żeby naprężenia powstające pomiędzy panelami nie przedostawały się do innych pomieszczeń. No i jakie są te ryzyka ?? Co może się stać jak tak postąpie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzieciou 07.08.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Jeśli mam podłogę drewnianą (np. bambusową) łączoną z płytkami, to dylatację mogę wypełnić korkiem jedynie wtedy, jeśli podłoga drewniana nie jest pływająca, ale podklejona? Jeśli tak, to jaka jest alternatywa dla korka dla podłóg pływających? Listy maskujące załatwiają sprawę, ale wyglądają mało estetycznie (moim zdaniem) i przy chodzeniu o można o nie haczyć nogami, więc szukam inne możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 23.09.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Proszę o zdjęcia połączeń paneli z płytkami drewnopodobnymi. Czy jesteście zadowoleni z takiego połączenia (chodzi zarówno o połączenie dwóch materiałów, kolorów, jak i sposób ich łączenia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prorok78 30.10.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Witajcie. Mam problem i bardzo potrzebuję porady... W domu, w salonie mam położony panel na całej powierzchni salonu, przed kominkiem też... Tyle że po 2 latach, ta część około kominkowa jest mocno zużyta, gdzieniegdzie są jakieś przypalenia... Chcemy dokoła kominka wyciąć panel, i w jego miejsce wstawić kafle. - jak się najlepiej za to zabrać? - czym wyciąć panele ? (szlifierka chyba tylko bo boje sie ze w wyzynarce złamię brzeszczot)... - ideałem by było gdyby łączenie miało kształt łagodnego łuku... Jak się zabrać za cięcie kafli i paneli by było zgrabnie i równo ?? - niestety nie da się tak że najpierw położę kafle, a później, już położone dotnę do łuku... Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 31.10.2014 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 prorok, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prorok78 31.10.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Kurcze... ciekawe to jest Podziękował Rozumiem ze to do paneli mógłbym zastosować... A co z kaflami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts