piotriwa 19.03.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Witajcie, chętnie się przyłączę do rozmowy... Temat mnie interesuje i chciałbym wiedzieć kilka rzeczy. Jak grubo kłaść kafle żeby się ładnie spasowało z panelem? Jakie panele, czy deski są najlepsze przy podłogówce? Czy takie połączenie jest wygodne w eksploatacji, bo efekt wizualne jest nie zaprzeczalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 19.03.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Nie wiem jak to jest z panelem ale u mnie przy deskach drewnianych było tak, że glazurnik dostał dechę żeby przypasowac wysokość gresu i deski. Oczywiście wyszło jak wyszło czyli fale Dunaju i musiałam łączyć listwą metalową . Szkoda nam było cyklinować w miejscach gdzie decha wystawała (zresztą i tak nie byłoby to ładne) ponad gres a propozycja parkieciarza żeby skuć kafle nie wchodziła w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 19.03.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 no właśnie. U mnie też dwie ekipy i teraz jak ich zestroić? Wiem! zadzwonię po Rubika... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 19.03.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 U nas przy wylewkach betonowych wzięto pod uwagę grubość gresu i grubość parkietu.Pod gres wylewka była odpowiednio wyżej wylana, niż pod parkiet grubości 22m.Po ułożeniu gresu i parkietu wyszło idealnie równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.03.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 U nas niestety wylewka była równa tzn na jednym poziomie Różnicę między gresem a panelami gr 14mm, wyrównaliśmy klejem grubowarstwowym Terranovy (można go kłaść chyba do 1,5cm) Kafelkowy miał panel na wzór i do niego układał gres. Potem ekipa parkieciarzy układała deski. Na szczęście, miałam dobrego kafelkowego i wszystko wyszło równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 19.03.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Dzisiaj miałam cyklinowany parkiet , który właśnie połączony jest z gresem korkiem i Pan który to robił wycyklinował również płytki tak do 1,5 cm na całej długości Co teraz mam zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 19.03.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Podaj go do sądu, albo potrąć za kafle i robotę. Skuć uszkodzone płytki i wymiana ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.03.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Udusić dziada A poważnie, to nie wiem czy dobrze rozumiem...czy to znaczy, że porysował płytki? I czy korek miałaś położony przed cyklinowaniem? W takim wypadku pozostaje chyba tylko listwa maskująca zarysowania lub skucie i położenie nowych kafli. Oczywiście "Pana" bym obciążyła odpowiednio kosztami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 19.03.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Korek był położony przed cyklinowaniem. A powinno być inaczej ?????????????????????????????????? Płytki nie są w opłakanym stanie ale....w złym powiedzmy. Płytki i fugi są zabrudzone w szpachli. Ma wyczyścić jakimś rozpuszczalnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 19.03.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Jeśli nie zarysowane, to nie problem, ale jeśli zniszczone, to po kosztach gościa! Powinien wiedzieć jak to zrobić poprawnie, jak nie potrafi niech nie zaczyna. Jeśli to przypadek, ma pecha. Za błędy trzeba płacić. Dlaczego zawsze my musimy ponosić koszty...o stresie nie wspomnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 19.03.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Hmmm po mojemu korek powinien być położony po cyklinowaniu ale przed lakierowaniem Skoro płytki nie są porysowane tylko zapaskudzone, to chyba wystarczy zeskrobać to ustrojstwo. Oczywiście kazałabym zrobić, to parkieciarzowi. Kurcze wystarczyło zabezpieczyć kafle np. jakąś taśmą lub folią i byłoby po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 19.03.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 no trochę widać że przejechał po nich maszyną zobaczymy jutro jak doczyści.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 19.03.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 jeśli zrypał szkliwo, to ZONK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.03.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Hmmm po mojemu korek powinien być położony po cyklinowaniu ale przed lakierowaniem Skoro płytki nie są porysowane tylko zapaskudzone, to chyba wystarczy zeskrobać to ustrojstwo. Oczywiście kazałabym zrobić, to parkieciarzowi. Kurcze wystarczyło zabezpieczyć kafle np. jakąś taśmą lub folią i byłoby po sprawie. Korek sie wkleja najlepiej przy ukladaniu parkietu ewentualnie po ułożeniu docina sie piłą (np festool atf) i dopiero wkleja...przy cyklinowaniu scina sie go nozykiem,zabezpiecza taśmą kafelki na równo z korkiem i potem zaś szlifuje szlifierką mimośrodową granulacja od 80-tki wzwyż, wtedy nie ma opcji aby zrysowac kafelki...kolo który porysował ci kafle dał ciała na całej linii....po mojemu..ale najprościej wieszać psy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 19.03.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 ..ale najprościej wieszać psy ... Nie ma co wieszać psów... Każdy może się pomylić, ale odpowiedzialność jest święta, w każdym razie powinna być... I tyle. Spartolił, poprawi, nie umie, zapłaci. Zamawiasz 100% produktu, a nie prawie ładnie... Mam zrypaną elewację i wiem jak to boli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 19.03.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 toteż dlatego napisałem ...kolo który porysował ci kafle dał ciała na całej linii.. i opisałem jak to powinno sie fachowo czynić aby nie dać ciała...nieprawdaż???A że mnie nie było na budowie i nie widziałem tego ty zresztą też nie i nie wiemy czy to 5 mm zarysowan na jednej kafelce czy np 5mb zrysowanych kafli że boże świety to wolałem sie "zabezpieczyć" nie powinno cie to dziwic w epoce AIDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 19.03.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 To właśnie miałem na myśli ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 19.03.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 i nie wiemy czy to 5 mm zarysowan na jednej kafelce czy np 5mb zrysowanych kafli raczej na długości 5m szrokość do 1,5 cm jutro napisze dam zdjęcie najlepiej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 20.03.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Wygląda to tak http://images32.fotosik.pl/185/d53b10a0502ef5a7.jpg http://images26.fotosik.pl/180/e52b708c0f1e4c93.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 20.03.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Bardzo niefajnie ze strony "fachowca"...oględnie mówiąc. Kafelki wymienić na koszt parkieciarza plamy z fugenkitu połączonego z pyłem merbau nie zejdą(zarysowania rzecz jasna również)....tylko jak to teraz zrobić by wilgoć z kleju pod kafelkami nie przedostała sie do "czoła" drewna jak ci merbau podciągnie wilgoć to będziesz miała pod lakierem "wypustki" bardzo ciemne....ja nigdy takiej kichy nie zrobiłem...może korek wydłubać wstawić jakaś folie wymienić kafelki poczekać z tydzień i dopiero wstawić korek później zaś doszlifować i olejować czy tez lakierować podłogę mam nadzieje ze nie jest skończone (masz straszne rysy na drewnie więc myślę że nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts