baśka111719509746 19.12.2011 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Słucham wykonawcy, ale mam wrażenie, że istnieje inna możliwość połączenia gresu i paneli niż wstawianie jakiś listewek. Nie chcę mieć żadnych progów, a te listewki czy inne łączniki będą wystawać ponad poziom podłogi :( Ja też myśle, że wykonawca ma racje.panele bedą sie wypaczac jak tylko zaczniecie grzac,beda puchly-widzialam na zywo u kolezanki- teraz maja listwy wszedzie. a jak pod gresem jest podlogówka to w ogole.dzisiaj jak bierzesz dobry panel to i bez problemu listwe znajdziesz wybor na rynku duzy, albo po prostu wszedzie sie kładzie jednolita podloge jak nie chce sie laczenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekparkiet 20.12.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Słucham wykonawcy, ale mam wrażenie, że istnieje inna możliwość połączenia gresu i paneli niż wstawianie jakiś listewek. Nie chcę mieć żadnych progów, a te listewki czy inne łączniki będą wystawać ponad poziom podłogi :( Oczywiście, że istnieje inny sposób .Układanie podłogi z paneli wyklucz użycie korka, ale możesz zastosować np. wypełniacz elastyczny Sika. Występuje on w 6 kolorach, a że jest elastyczny moim zdaniem nadaje się do tego typu wykończeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 21.12.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Dzięki Zaraz lecę czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 28.12.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 A ja czytam i czytam... i już się ucieszyłam, że mogę podnieść podłogę o te parę milimetrów w stosunku do deski warstwowej, ale... zapomniaam o jednym Co z pozostałymi pomieszczeniami? W kotłowni mam już płytki (bez podnoszenia poziomu), z łazienką jestem umówiona na styczeń - też nie ma wyrównanej wylewki. Uparłam się na chociaż kawałek drewnianej podłogi w salonie (i tylko tam), a wylewka na jednym poziomie :/ W całym domu ogrzewanie podłogowe... Może ktoś zna deskę warstwową (polecaną na podłogówkę), o grubości mniejszej ok 10 mm? -> Przy okazji jaką grubość kleju potrzebuje taka deska? Sprawdza się taka cienka w ogóle? Chciałam to łączyć korkiem, zatem panel odpada. Przeczytałam też coś takiego: "mam w domu lity materiał 10 mm i całe 10 mm jest częścią ścieralną i co najważniejsze przewodzi ciepło bez problemów ponieważ w całym domu nie mam żadnego grzejnika podłoga musi mi nagrzać pomieszczenie od podłogi aż po sufit. Materiał nie rozsycha się i nic się z nim nie dzieje jedyne co muszę robić to raz na dwa tygodnie zmierzyć wilgotność powietrza (kupiłam na allegro za 35 zł wilgotnościomierz na ścianę) jak jest wilgotność za niska włączam nawilżacz powietrza (kupiłam na allegro za 140 zł) i tyle ale prawdę mówiąc jeszcze nie musiałam go włączać . Mam lamparkiet inaczej parkiet lamelowy" A czytałam tu na forum, że parkiet lamelowy na podłogówkę się nie nadaje... I co teraz robić? Bardzo, bardzo ładnie proszę o pomoc wszystkich speców od podłogówek, parkietów etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 28.12.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 A ja czytam i czytam... i już się ucieszyłam, że mogę podnieść podłogę o te parę milimetrów w stosunku do deski warstwowej, ale... zapomniaam o jednym Co z pozostałymi pomieszczeniami? W kotłowni mam już płytki (bez podnoszenia poziomu), z łazienką jestem umówiona na styczeń - też nie ma wyrównanej wylewki. Uparłam się na chociaż kawałek drewnianej podłogi w salonie (i tylko tam), a wylewka na jednym poziomie :/ W całym domu ogrzewanie podłogowe... Może ktoś zna deskę warstwową (polecaną na podłogówkę), o grubości mniejszej ok 10 mm? -> Przy okazji jaką grubość kleju potrzebuje taka deska? Sprawdza się taka cienka w ogóle? Chciałam to łączyć korkiem, zatem panel odpada. Przeczytałam też coś takiego: "mam w domu lity materiał 10 mm i całe 10 mm jest częścią ścieralną i co najważniejsze przewodzi ciepło bez problemów ponieważ w całym domu nie mam żadnego grzejnika podłoga musi mi nagrzać pomieszczenie od podłogi aż po sufit. Materiał nie rozsycha się i nic się z nim nie dzieje jedyne co muszę robić to raz na dwa tygodnie zmierzyć wilgotność powietrza (kupiłam na allegro za 35 zł wilgotnościomierz na ścianę) jak jest wilgotność za niska włączam nawilżacz powietrza (kupiłam na allegro za 140 zł) i tyle ale prawdę mówiąc jeszcze nie musiałam go włączać . Mam lamparkiet inaczej parkiet lamelowy" A czytałam tu na forum, że parkiet lamelowy na podłogówkę się nie nadaje... I co teraz robić? Bardzo, bardzo ładnie proszę o pomoc wszystkich speców od podłogówek, parkietów etc. Z cytowanej wypowiedzi wynika, że lamparkiet na ogrzewanym podkładzie leży zbyt krótko ponieważ jak wspomina jej użytkownik nie zdarzyło się jeszcze aby wilgotność spadła poniżej zalecanej. Każde, nawet najtrudniejsze drewno znajdujące się we właściwych warunkach klimatycznych, nie okazuje swoich zachowań. Swoje "pazurki" pokazuje dopiero gdy warunki ulegną pewnej zmianie w jedną czy drugą stronę. W tej sytuacji należy polecać stabilne drewno o prawidłowych kształtach warunkując solidne zamocowanie, szczególnie przy podłodze ogrzewanej. Tu stopień ryzyka jest największy. Wspomiany nawilżacz (wnioskuję po cenie) nie nadaje się do nawilżania zamieszkałych pomieszczeń, ponieważ wraz z wodą do pomieszczeń wprowadza zawarte w wodzie sole mineralne tworzące biały nalot na meblach a nawet w szafach. Do pomieszczeń zamieszkałych nadaje się nawilżacz ewaporacyjny, którego działanie takiego nalotu nie tworzy. Cena dobrego nawilżacza zaczyna się od 400zł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 29.12.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Dziękuję bardzo za pomoc. Czyli jakakolwiek lita deska to nie jest dobry pomysł. A co z tą warstwową 10 mm (gdzieś mi się rzuciło w oczy, że są Kahrsa np.). Ma to sens w ogóle? Ktoś sprawdzał takie rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor_cps 01.01.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Uniknąłem stosowania listew na połączeniu płytek z panelami drewnianymi - są tak zafrezowane na krawędzi łączenia z płytkami, że wchodzą minimalnie fragmentem "dolnej warstwy" pod płytki (góra jest oczywiście zlicowana). Wygląda to idealnie, używam już kilka lat w pomieszczeniach, w których podłogi z panela mają po ładnych kilka metrów długości i brak dylatacji na łączeniu z płytkami nie przeszkadza (wystarcza jak sądzę dylatacja pod listwą przypodłogową "z drugiej strony") - ale nie dam gwarancji, że u kogoś ten brak dylatacji nie skończy się źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinchitos 03.01.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Czy mogę, jako połączenie między lamparkietem a gresem użyć korka? Czy jest jakiś inny sposób na dobrze wyglądające połączenie?. Mam ogrzewanie podłogowe pod gresem (jeśli ma to jakieś znaczenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 03.01.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Czy mogę, jako połączenie między lamparkietem a gresem użyć korka? Czy jest jakiś inny sposób na dobrze wyglądające połączenie?. Mam ogrzewanie podłogowe pod gresem (jeśli ma to jakieś znaczenie). Możesz i jest to jedno z najlepszych rozwiązań. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekparkiet 04.01.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Możesz użyć również elastycznego uszczelniacza Sika, występuje on co prawda tylko w kilku kolorach, ale nie wykrusza się tak jak korek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinchitos 04.01.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 To korek mi się wykruszy? A jeśli go polakieruję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ade 05.01.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 jesli nie bedzie roznicy poziomow, a korek zostanie wklejony to nie widze powodow dla, ktorych mialo by sie z nim cos dziac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.01.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Wiele odpowiedzi, również ze zdjęciami, znajdziesz już na forum, ale w innym dziale: "Wnętrza".Starczy użyć wyszukiwarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.01.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Uniknąłem stosowania listew na połączeniu płytek z panelami drewnianymi - są tak zafrezowane na krawędzi łączenia z płytkami, że wchodzą minimalnie fragmentem "dolnej warstwy" pod płytki (góra jest oczywiście zlicowana). Wygląda to idealnie, używam już kilka lat w pomieszczeniach, w których podłogi z panela mają po ładnych kilka metrów długości i brak dylatacji na łączeniu z płytkami nie przeszkadza (wystarcza jak sądzę dylatacja pod listwą przypodłogową "z drugiej strony") - ale nie dam gwarancji, że u kogoś ten brak dylatacji nie skończy się źle. to się sprawdza tylko przy panelach czy również przy desce warstwowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pinchitos 21.02.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikaku 14.05.2012 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 widzialem ze kilka razy polecano tu Sikaflex 11FC do laczenia paneli np.z plytkami lub do dylatacji miedzy panelami.. zastanawiam sie czy taki kit soudal do parkietu to nie jest "to samo"? http://www.soudal.pl/index.php/limit_4/uszczelniacze/inne-uszczelniacze/kit-do-parkietu.html .. co lepsze, jakie sa roznice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgiee 23.06.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Wie ktos gdzie kupic taka listwe albo cos podobnego , bo ta firma akurat nie prowadzi sprzedazy przez internet,http://www.cezar.eu/?str=4&n=1&p=23Mysle nad polaczeniem gresu i paneli plywajacych i to jedyna listwa co przypadla mi do gustu. Wszystkie inne, te szerokie wygladaja zleMoze ktos stosowal takie listwy lub cos podobnego. Ciezki temat z tym laczeniem gresu z panelem tak zeby to dobrze wygladalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.06.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Kliknij w "Gdzie kupić?"... A na temat łączenia gres - panel na FM powiedziano już chyba wszystko, także to, że listwy odeszły do lamusa Żeby nie było - u siebie mam... I to chyba takie jak zalinkowane (nie widziałam przed montażem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urga 23.06.2012 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 Wie ktos gdzie kupic taka listwe albo cos podobnego , bo ta firma akurat nie prowadzi sprzedazy przez internet, http://www.cezar.eu/?str=4&n=1&p=23 Mysle nad polaczeniem gresu i paneli plywajacych i to jedyna listwa co przypadla mi do gustu. Wszystkie inne, te szerokie wygladaja zle Moze ktos stosowal takie listwy lub cos podobnego. Ciezki temat z tym laczeniem gresu z panelem tak zeby to dobrze wygladalo. my łączyliśmy korkiem , dobrze to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 24.06.2012 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 cześć urga, korkiem łączyliście podłogę pływającą (panele na podłogówce) z płytkami??? serio? moi fachowcy mówią, że się nie da... my łączyliśmy korkiem , dobrze to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts