szczukot 15.02.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 No to wyglada na to, ze OpenWRT nie wspiera kontrolera w tym HP5720. Wgralem na robe tam ten image z HP5725 i dziala bez problemu. Ale nie chce miec 'dziwnego' linuksa. Wprawdzie planuje miec tam wpiety docelowo modem GSM w ktorym siedzi karta SD, i teoretycznie tam moglbym postawic system. Ale to trzeba by teraz odlaczyc dom od netu. Dzieci i zona mnie zje Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.02.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ktos mial problem z Asusem - wieszaniem sie radia. Tez to mialem (mam). Znalazlem jakas zaleznosc - choc nie do konca. Robi mi sie to bardzo czesto o pewnej godzinie po poludniu. Mam wtedy w cronie wykonywanie jakis zadan typu backup danych na sd. Gdzies musza byc jakies babole w sofcie chyba. Bo to zwykle kopiowanie itp, a jednak powoduje, ze cos sie "zle dzieje" Fantom ps. No musze tego T5720 jakos zmeczyc Na razie postawilem Debiana ale .... to jakos nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 21.02.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 No musze tego T5720 jakos zmeczyc Na razie postawilem Debiana ale .... to jakos nie to. Hehe, masz lepszy sprzęt, a narzekasz. Tak to niestety z Linuksem jest - każda dystrybucja jest trochę inna, ale jak juz się dowiesz co i po co, to te różnice nie są aż tak bolesne. A co do Debiania, to on nigdy nie jest dobrym wyborem (osobiście nazywam go nawet Debilianem), ale często jest niestety najlepszym możliwym (z wielu bardzo dziwnych powodów). W każdym razie nie bój się poznawać. Linkusy to czasem bardzo egzotyczny świat, ale jak się człowiek przyzwyczai (polecam migrację swojego desktopa), to potrafią być na prawdę wygodne (choć czasem ostro wkurzają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telewy 24.02.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 No to wyglada na to, ze OpenWRT nie wspiera kontrolera w tym HP5720. Wgralem na robe tam ten image z HP5725 i dziala bez problemu. Ale nie chce miec 'dziwnego' linuksa. Fantom Czy mam to rozumieć, że OpenWRT nie poójdzie na HP5720? Napaliłem się trochę na ten terminal właśnie z myślą o tej dystrybucji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 24.02.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 No nie pojdzie. Na 99 % trzeba jadro przekompilowac z dodanym sterownikiem tego dysku wbudowanego. Choc jak cala isntala ma byc np na zewnetrznym dysku czy pendrive to chyba wtedy OpenWRT zadziala. Tylko wbudowanego flasha sie nie uzyje. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.04.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Czy macie czasami tak, ze jak zrobicie owdir, to pokazuje liste czujnikow podwojnie ? Wszystko jest na liscie razy dwa.. Czasami tak mam, i nie wiem czego to wina. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.07.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Sluchajcie, chciablbym wydzielic siec 1wire na ossobna, i szukam urzadzonka do tego. Czyli jakies miniaturowe i tanie urzadzonko w wyprowadzonym RS232 lub USB. BEz zadnych wi-fi itp.Co polecicie ? Jakis ALIX czy macie inne pomysly ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 05.07.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Sluchajcie, chciablbym wydzielic siec 1wire na ossobna, i szukam urzadzonka do tego. Czyli jakies miniaturowe i tanie urzadzonko w wyprowadzonym RS232 lub USB. BEz zadnych wi-fi itp. Nie miałeś do tego celu jakiegoś Thin-Clienta od HP? Ja tak mam i sprawuje się świetnie. Ostatnio nawet wrzuciłem 512MB zamiast 256, chociaż może od razu trzeba było kupić 1GB. Teraz to naprawdę mocna maszynka w małej obudowie i bardzo cicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 05.07.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 MERAPROJEKT ma w ofercie konwertery 1-wire na RS232, RS422 i USB.Tylko nie wiem czy o to chodzi. pozdrGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.07.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Chodzi o plyte glowna (czyli jakis routerek, alix czy routerband). Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 05.07.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Najtańsze rozwiązanie na dzień dzisiejszy to chyba ciągle stare thin-client-y, da się coś wybrać nawet poniżej 100zł, choć ograniczeń "ciutkę" to też ma. U mnie przez te właśnie ograniczenia takie pudełko się tylko kurzy, bo znacznie wygodniej użyć mi "peceta", ale ja robię na tym nie tylko 1-wire... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.07.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 thin clienta mam, ale chce cos 5 razy mniejszego. Musze to wcisnac w mala wneke w scianie gdzie mi sie kable schodza. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 05.07.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 5 razy mniejsze, czyli jakieś 5cm w najszerszym miejscu? I jeszcze chciałbyś, żeby to miało w miarę normalny system na pokładzie? Tego to nawet w Erze nie dawali... A może napisz po prostu czemuś takie drakońske ograniczenia przyjął? Może jednak da się coś innego wymyślić? Na pewno potrzebujesz osobną maszynkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.07.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 No 5 razy mniejsze pod wzgledem objetosci czyli tak kazdy bok z 1,5 razy mniejszy bedzie Tego typu miniaturka : http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-MR3020#spec Tylko ze to akurat za malo flasha ma A chce wlasnie osoban maszyne, bo dzisiaj na jednej mam za duzo, i mam z nia problemy. Wiec che wydzielic 1-wire od calej reszty. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 05.07.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 A może taki golas z Propoxu ?MMnet1002 - 200MHz, 64MB RAM, 1GB Flash pozdrGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 05.07.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 szczukot: Co to według Ciebie znaczy "za dużo" na jednej maszynie? Może maszyna za mała? I co masz z nią za problemy?xmsg: te moduły propox (to producent, czy tylko dystrybutor?) całkiem fajne są, tylko albo ubogie w zasoby, albo drogie... choć do pewnych zastosowań idealne (głównie tam, gdzie na prawdę brakuje miejsca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.07.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Tylko nie wiem, czy te Propoxy latwo przyjmuja OpenWRT itp ?Bo te pozostale to bez problemu. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 05.07.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 ravbc: Propox to producent - polski, więc droższy niż chiński. Można zamówić więcej z odpowiednią konfiguracją sprzętową - będzie taniej.Tylko gdzie potem opchnąć 50 czy 100 takich modułów? pozdrGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 05.07.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 W instrukcji piszą: System w wersji 20090601 bazuje na:· U-Boot-2009.01· linux-2.6.29.3· OpenWrt KAMIKAZE r13340 pozdrGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 05.07.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Tylko nie wiem czemu na openwrt w listach kompatybilnego sprzetu nie ma mowy o tym Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts