Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pisuar - czy warto go instalowa? ???

Recommended Posts

• Odpowiedzi 156
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Temat jest super :)

Ja też jestem za. Będę miał pisuar na 100% i to nie ze względu na imprezy i gości (jeśli ktoś robi chlew i po sobie nie sprząta, to się go nie zaprasza do domu) tylko ze względu na wygodę w używaniu i utrzymaniu w czystości. A dom moim zdaniem powinien być m.in. właśnie zbiorem wygód, których używamy w codziennym życiu i które ułatwiają nam życie. Domem trzeba się cieszyć, a nie ciągle przy nim chodzić z miotłą i ścierą - tak jak samochód jest po to żeby nim jeździć a nie pod nim leżeć. No chyba ze ktoś lubi co chwilę ganiać z mopem i zmywać "ciapki" :) lub pozostawia ten obowiązek swojej drugiej połowie - w obu przypadkach nie zazdroszczę.

Jeżeli komuś pisuar się źle kojarzy (dworzec, knajpa, hipermarket) to ok, niech sobie nie montuje. Ale inne argumenty jakoś do mnie nie trafiają.

pozdrawiam

brzuzens

masz racje

dodam tylko , ze moment sikania jest to chwila bardzo przyjemna, radosna, odprezajaca

pod warunkiem, ze nie trzeba sie denerwowac i skupiac na celowaniu perfekcyjnie do otworu muszli, co jest zadaniem niejednokrotnie niewykonalnym :wink:

a ja nie rozumiem tego niby argumentu za bo jak się siada na muszli to można interesem go od środka wyczyścić albo siknąć między deskę a muszlę. A jak się robi kupkę to się nie siada ?

Ale, że sie tak wyraże "otwór" jest z innej strony (właściwej) i problemu nie ma. Co innego w przypadku oddawania moczu szczególnie rano ( np. z erekcją).

Tak więc niech każde urządzenie ma swoje przeznaczenie. Jajecznicę w garnku też można zrboić, co nie znaczy, że jest to wygodne i najlepsze z możliwych rozwiązanie.

Nie rozumiem przeciwników pisuarów. Dlaczego nie protestujecie przeciwko muszlom klozetowym (przecie wystarczyłby sam otwór w podłodze).

Ten anonim od kupki to na pewno kobitka. Po prostu nie wie jak to jest. Robienie kupy jest mało podniecające i po prostu wtedy mały jest mały i nic nie smyra wewnątrz a i jak nawet trochę się wtedy siknie to b.mało moczu on oddaje. Natomiast samo siusianie jest możliwe nawet gdy mały nie jest całkiem mały ale jesczce nie sterczy na maxa. Dlatego o wiele lepszy lepszy jest pisuar. Ja proponuję zmusić panią do nasikania do pisuaru dla odmiany skoro chce nas pani zmusić do muszelki. :D

Panowie....

Koniecznie wiecej ćwiczeń .... stanowczo

wiecej ćwiczeń w "strzelaniu" do muszli.....

a stwierdzicie że pisuar jest zbedny ... nawet po przebudzeniu

Co do pomysłu siadania na muszli /z członkiem w zwodzie/ taki pomysł mogła mieć tylko kobieta. Nie mówiąc o tym że zdarzyło mi sie dotknąć czubkiem czlonka zimnej muszli - a tam bakterie napewno grasują....

to dlatego żona mi mówi że nie lubi w puplicznych siusiać bo deski są osikane. Mnie się wydawało że nie ma takiej możliwości bo przecież chyba chopaki do damskiej sikać nie chodzą a kobitki zawsze siadają. Teraz już wiem, ty sikasz na stojąco a uwzględnianąc obiektywne przyczyny celność od mężczyzny masz ze 100 razy gorszą i dlatego wszystko jest osiurane. :lol:

• 3 weeks później...
o ile ja pamiętam PRL to tam rolę pisuaru pełniła ściana z rynienką na dole, wypełnioną spienionym lizolkiem

ile może kosztować taka rynienka i czy musi być ze spadkiem?

a może zrezygnować z muszli na rzecz pisuaru...ale czy są pisuarki z większymi otworkami na dnie?.............pzdr

• 1 month później...

Ha! Super temat!!!

Sam sie nad tym zastanawialem. Jestem za pisuarem!

Rozumiem, ze komus moze sie nie podobac, ale skad tyle agresji u przeciwnikow?!! :o Pisza glownie ze pisuar kojarzy sie z knajpa i toaleta publiczna? A co, to w tych miejscach nie ma normalnych muszli tylko pisuary? Oczywiscie ze sa, ale jakos sie nie kojarzy muszli z knajpa i publ;icznym kiblem i je wszyscy montuja. To oczywiste.

Skad takie mocne uprzedzenie? Tylk oto mnie dziwi! Skad tyle nienawisci do pisuaru? :lol:

U nas będzie! Mam męża i dwóch synów, tak więc nie dość, że w mniejszości, to jeszcze pewnie ja będę najczęściej sprzątać, a więc żadnych wątpliwości...

I tylko dziwię się, że temat zdominowali panowie, zamiast właśnie - panie :wink: