andulka 15.06.2008 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 no to pozwolę sobie jako pierwszej pogratulować aktu notarialnego.... życzę szybkiego załatwienia dalszych papierków... no i kredytu. No a potem to chcemy widzieć wytyczanie domu jakiś projekt już macie? Dziękuję Nie mamy projektu, myślimy o drewnianym domu i najpierw musimy sprawdzić, czy możemy zaproponować swój projekt, czy da się coś wybrać z tego co wykonawca proponuje. Byłoby pewnie taniej i bezpieczniej bo już sprawdzone. Mamy znajomą, która niedawno wybudowała taki drewniany domek - w Boże Ciało umówiliśmy się, że wkróce pojedziemy go obejrzeć i tak to trwa do dziś bo mój mąż ciągle zajęty pracą i studiami. Ale dziś zdaje właśnie ostatni egzamin na podyplomówce to wreszcie może ruszymy coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 16.06.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Również gratuluję!! I wiesz co, ja bym się nie przejmowała, ze tak długo zejdzie sie w sadzie. Tez nam tak mówili, że sie zejdzie może i do kwietnia, a w połowie grudnia mielismy akt. Chyba pod koniec stycznia mielismy już nowy wypis z KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 17.06.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 gratuluję aktu wielki krok do przodu, teraz już pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 21.06.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 witaj. No to pierwszy krok uczyniony, chyba najważniejsza jest decyzja, potem to już idzie siłą rozpędu... jak mi się zrobi nudno po remoncie to obiecuję pomoc w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 28.06.2008 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Dzięki za gratulacje, pierwszy krok za nami i od razu zastój się zrobił Moje sprawozdanie zakończone i oddane gdzie trzeba, mąż dziś dyplom studiów podyplomowych odebrał, może wreszcie zaczniemy o budowie myśleć i coś działać. Jutro spróbuję jakieś zdjęcia naszej działki zrobić i wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 29.06.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 to jak dyplom odebrany, to trzeba oblać... pogratuluj mężowi czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 29.06.2008 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2008 mąż dziękuje dyplom już wczoraj oblewał dziś trochę zdjęć wreszcie zrobiliśmy i wrzuciłam do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 30.06.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Widziałam zdjęcia. Bardzo ładna okolica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 30.06.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 ale pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 01.07.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Nam też się tam podoba, trochę na uboczu i dobrze. Ale odkryliśmy, że tam jakieś autobusy jeżdżą - dwa kursy są dziennie a do przystanki i główniejszej drogi to chyba jakiś km, albo 1,5 km?? nie mierzylismy jeszcze. Teraz siedzimy nad projektami - zaraz jakieś typy w dziennik wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 02.07.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 witaj:)obejrzałam typy, choć przyznam że dość pobieżnie. Pierwsze wnioski:ten ostatni rzeczywiście trochę nieproporcjonalny - dużo pokoi i mała kuchnia. Ale gdyby kuchnię połączyć z tym dużym salonem i rozciągnąć nieco?????Tylko czy Wam potrzebny taki wielki dom??? Środkowy, hmm, no taki prosty, nie wiem co powiedziec na takie rozmieszczenie pokoi - w kupie na górze i jeden na dole. Ale może, może...ten pierwszy, nawet mi się podoba i nawet sa wątki na muratorze z realizacji... Widziałaś warianty??? Są i takie z większa ilością okien i z garażem... Tylko nie widze żeby on bł drewniany. Może najpierw napisz jakie wymagania wobec tego domku stawiasz - na jakiej powierzchni ma się zmieścić, ile osób pomieścić, w jakiej cenie się zamknąć... No i jaki styl - rozumiem,że taki trochę rustykalny ma być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 02.07.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 mnie się ten Lapis 2 podoba, na dole masz nie dwie łazienki, tylko osobno łazienkę i WC, praktyczne rozwiązanie, jak jednemu się chce na kibelek, a drugi sie musi akurat wykąpać czy coś Piękne, duże okna, które dadzą dużo światła i poczucie przestrzeni, garaż też często jest plusem w połączeniu z domem, zwłaszcza jak jest do niego dostęp nie z podwórka, a z domu, bo sama pomyśl, czy w deszczu albo w zimie chcąc przenieść zakupy czy iść po coś do auta chcesz moknąć, marznąć i brudzić przy okazji dom z błota. Takie moje zdanie, ale ja nie mam dużego doświadczenia w tym zakresie, bo miałam i tak już gotowca, nie musiałam wybierać projektu, więc nie wiem jakimi kryteriami sie powinno myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 02.07.2008 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Dzięki dziewczyny Każda uwaga jest dla nas cenna, bo my też bez żadnego doświadczenia w temacie. Styl rustykalny - można to i tak nazwać Ma być prosto, bo tak lubię i też dlatego, że wtedy wychodzi taniej ale też ładnie jak by się dało Ma być funkcjonalnie - nie za dużo, nie za mało miejsca. I też nie za dużo do sprzątania - dlatego się zastanwiam kto mi będzie sprzątał te trzy łazienki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 08.07.2008 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Jeszcze jedną opinię sobie przekleję, żeby mi się nie zgubiła A mnie typ Twojego męża zachwycił... Tylko na dole w 6 i 7 zrobiłabym sypialnie i garderobę... I daszek nad garażem mógłby być bardziej podobny do tego nad wejściem... Zlikwidowałabym też te wąskie okienka w 6 i garażu... A kąt nachylenia nie jest taki tragiczny, tam te elewacje są zawężone, dopiero jak się powiększy obrazek, to się robi rzeczywisty rozmiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartolinka 08.07.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Mój typ to ten z garażem, nie wyobrażam sobie domu bez garażu w bryle.A może zmiany w tym kierunku:http://images27.fotosik.pl/242/4d244b7e4135641d.jpgwiększe okna, wnęka na prysznic w wc, kosztem przejścia z garażu, inaczej ustawiony kominek?, albo z pomieszczenia 6 wygrodzić jeszcze dodatkowe pomieszczenie - garderobę, do którego będzie wejście z pokoju 7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 09.07.2008 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Mój typ to ten z garażem, nie wyobrażam sobie domu bez garażu w bryle. A może zmiany w tym kierunku: większe okna, wnęka na prysznic w wc, kosztem przejścia z garażu, inaczej ustawiony kominek?, albo z pomieszczenia 6 wygrodzić jeszcze dodatkowe pomieszczenie - garderobę, do którego będzie wejście z pokoju 7? te pomieszczenia 6 i 7 to może byłyby do dyskusji, ale kominek na środku, chyba nie bardzo by mi sie podobał, poza tym nie wiem czy można zakładać rezygnację ze ściany kominkowej. Ja myślę raczej o takiej zmianie - łazienka zostaje, a zamiast wc - spiżarka, której mi brakuje w tym projekcie. Poza tym łazienka na górze bez wanny też mi sie nie podoba i to by wymagało zmiany. Czekamy na wycene kosztów budowy tego domu w technologii drewnianej. Zobaczymy czy to w ogóle realne będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 09.07.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 a kiedy ta wycena będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andulka 10.07.2008 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 facet, który ma ją zrobić jest aktualnie na urlopie, wróci chyba w przyszłym tygodniu, więc mam nadzieję, że się czegoś dowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.07.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 kochana - strasznie mi się spodobał typ męża.... kilka poprawek według Waszego uznania...i będzie ślicznie - zobaczysz... a te okna... super, a wizualizację też są w moim guście... a, że zapytam czemu dom chcecie drewniany? a i działeczka - jest tam bardzo cicho i bardzo zielono - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 11.07.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Andulka, mi tez najbardziej podoba się typ Twojego męża... Ja zaproponowałabym takie zmiany: http://images29.fotosik.pl/245/f1410cffbd85d24b.gif Przede wszytkim garaż w bryle domu to naprawdę dobry pomył. I nawet przejscie jest przez pomieszczenie gospodarcze (i tego bym Ci zazdrosciła ), nie potrzebne 2 pokoje, wiec jeden zlikwidowany. Garaż wyrównany z główną bryłą, wiec budynek łatwiejszy do wykonania i moze nieco tańszy w związku z tym. Salon przesunięty i jednak ściana z kominkiem przesunięta - myślę, że to nie jest duży problem. I faktycznie w miejsce wc można dać spiżarnie. A tak by to wyglądało z zewnątrz: http://images28.fotosik.pl/245/fe7c383369f4c121.gif http://images31.fotosik.pl/316/9cb568d88bea68fd.gif http://images31.fotosik.pl/316/1fa72ff636a2909f.jpg Co o tym myślisz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts