Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ochotnicza Straż Pożarna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 50
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bo straż to jedna z niewielu już dziedzin w naszej cywilizacji gdzie facet czuje się mężczyzną, takim naturalnym, który poluje, przynosi mięcho rodzinie a poza tym chroni ją przed drapieznikiem i walczy z wrogiem. Bo wbrew poglądom nawiedzonych feministek, w naturze nie ma równości pomiędzy płciami. A sztuczne wprowadzanie jej we wszystkie dziedziny życia powoduje frustrację i dezorientację zarówno u jednej jak i u drugiej płci.

A takie cóś jak OSP pozwala zachować resztki zdrowia psychicznego u młodych walecznych ludzi.

A tym co się nie zgadzają z moimi poglądami radzę popatrzeć na EURO 2008. Tu też kibicuje się walce i nie ma mowy o unifikacji europejskiej. Każdy naród trzyma się osobno, mimo że boiskowi przeciwnicy w wielu sprawach są sojusznikami, zniesli granice, mają wspólną walutę itp. itd.

Ale nasze stado jest naszym, a drugie stado jest obce!!!!

. Bo wbrew poglądom nawiedzonych feministek, w naturze nie ma równości pomiędzy płciami. A sztuczne wprowadzanie jej we wszystkie dziedziny życia powoduje frustrację i dezorientację zarówno u jednej jak i u drugiej płci.

!!!!

czytam z zainteresowaniem.

Duży szacunek za staż w OSP :-) nieco mniejszy za spłycenie tematu "równości płci" (konia z rzędem temu, to powie, co to właściwie znaczy ;-)

Ja na ten przykład bardzo doceniam to, że pracując w zawodzie informatyka nie jestem już, tak jak parę lat temu, narażona na śmieszki i głupie kawały, że kobieta informatyk to jak świnka morska - ani swinka ani morska ;-) I cieszę się, że nikt nie kwestionuje moich umiejętności tylko z powodu płci, jak również nie przypisuje moich błędów temu, że jestem słabszą, głupszą kobietką. Coś tam jednak tym nawiedzonym feministkom zawdzięczam.

I wierz mi - mądry facet mając przy boku mądrą kobietkę, zaspokoi wszystkie swoje atawizmy, z wyjatkiem moze tych niegodnych homo sapiens ;-) I potrafi wypracować sobie miejsce do realizacji męskich ambicji ochrony domu i rodziny.

A niemądrym - kto by się przejmował ;-)

Taki trochę off topic. Wracajcie do dyskusji, nie przeszkadzajcie sobie ;-)

stokrotko, nie możesz na wszystko patrzeć z wysokości swojego zielonego wzgórza. Trzeba także popatrzeć z wysokości, do jakiej stokrotki dorastają na zwykłej wiejskiej łączce. Tam, a tylko tam działają OSP, nie ma Microsoftów, a sprytne kibietki są dumne z ratowniczych osiągnięć swoich narzeczonych, mężów, a nawet zwykłych kolegów.

I wcale się nie pchają do równości (bo mi chodziło o taką zwykłą nierówność, powiedziałbym biologiczną). Bo im nie na rękę.

Ależ ja także jestem dumna z osiągnięć mojego męża - tych budowlanych, bo w OSP nie działa. I dokładnie siedzę w środowisku o którym piszesz, u nas OSP robi jeszcze coś, o czym nikt tu nie napisał (może przez neutralnośc swiatopoglądową hehehe 8) ) - pełni straż przy Bożym grobie w świeta i dowozi księdza do święcenia pokarmów :-)

Czepiłam się tylko przekonania, że jedyną metodą na dowartościowanie faceta jest obecność wpatrzonej w niego bezkrytycznie kobitki, oczywiście o niższym statusie społeczno - intelektualnym.

Ale rozmawiamy o mezczyznach czy o facetach z kompleksami i urazami psychicznymi ? :D :D :D ktoremu kobieta jest potrzebna zeby odreagowac swoje chore emocje .

To ze facet ma poczucie nieustannego wewnetrznego zagrozenia i uzewnterznia to nieustannym podkreslaniem swojej meskosci i wyzszosci nad kobietami nie znaczy bynajmniej , ze zechca go trzymac nawet w Ochotniczej Strazy Pozarnej. :D :D :D

Dwie sprawy-

1. mężczyzna lubi czuć się silny, potrzebny, podziwiany. To prawda i nikt tego nie neguje, co wiecej - wiekszość meżczyzn potrafi tę potrzebę przekuć w naprawdę szlachetne działania, takie jak np. praca w OSP :-) z drugiej strony chyba błędem jest zakładać, że praca społeczna wynika z atawizmów, zresztą nie wiem, może i tak ;-)

2. z punktu 1 nie wynika bynajmniej, że nie jesteśmy równi - jesteśmy, czy się to komu podoba, czy nie :-) Sęk w tym, że równi nie oznacza tacy sami - takich poglądów to chyba nawet najbardziej skrajne feministki w dzisiejszych czasach nie głoszą.

Czepiłam się tylko przekonania, że jedyną metodą na dowartościowanie faceta jest obecność wpatrzonej w niego bezkrytycznie kobitki, oczywiście o niższym statusie społeczno - intelektualnym.

No faktycznie, bardzo męscy i waleczni nasi piłkarze na tegorocznym Euro okazali się, retrofoodzie.

A może im własnie brakowało takiego dowartościowania? Nastepnym razem może im zafundujemy przed meczami zamiast treningu

sesję wpatrywania sie :-) Moge byc na ochotnika, Stokrotka, przyłaczysz się? W słusznej sprawie!!!

Hm, a może w OSP by się lepiej sprawdzili :-) jakby ich pszczoły w tylki pogryzły to by biegali, że hej.

No dobra, juz się ich nie będę czepiać... No trudno, nie zawsze musi sie uadać (ale czasem by mogło...)...

A jak ja siedze z piwem na kanapie i ogladam serial, to gupia jestem, a jak facet - to on jest "męski" kibic :-)

A nastepnego dnia z gęby nam capi tak samo :-)

No i przez to, że ktosik mię zbanował na dzionki dwa i nie mogłem się zalogować, to wyszedłem na męskiego szowinistę, co prawdzie nie odpowiada zupełnie, ale nie mam ochoty udowadniać, żem nie wielbłąd.

Możecie sobie pisać o równości płci ile chcecie. Mnie ani nie przeszkadza pisanie ani nie odmawiam takiego statusu kobietom. mało tego, sam mogę napisać, że w wielu dziedzinach kobiety przewyższają mężczyzn. I co z tego? Ano nic, ja nie o tym pisałem. A pisałem wyraźnie, że chodzi mi róznice biologiczne i na poziomie instynktów. Nic nie poradzę na to, że kobiety w większości oglądają się za macho i na to, że młodzi mężczyźni chcą takimi być.

I proszę mi nie piep... yć, że pisałem coś o jakimś statusie intelektualnym

...przekonania, że jedyną metodą na dowartościowanie faceta jest obecność wpatrzonej w niego bezkrytycznie kobitki, oczywiście o niższym statusie społeczno - intelektualnym.

Normalnie niepowazne.

Jakby bylo jak piszesz to meska czesc np wydzialu socjologii albo jezykoznastwa lub kierunkow filologicznych ozenic by sie nigdy nie zdolala.

Bowiem rzadko ktos z nich przypomina macho 8) 8) 8) 8)

A ze warto cwiczyc zeby miesnie nie wiiotczaly - dotyczy to zarowno mezczyzn jak kobiet.

Ja tam lubie u mezczyzn taki miesien ktory sie nazywa : mozg.

Jak sie g o odpowiednio p o c w i c z y to generuje czasem nie tylko to i owo ale rowniez tzw poczucie humoru.

U kobiet zreszta tez lubie poczucie humoru.

Potrzeba dzialania w Strazy raczej wynika z tego, ze czlowiek jest zwierzeciem stadnym i lubi byc uzytecznym. Tak mi sie wydaje .

Nie kazdy lubi sie zamknac w domu - fortecy i tak przezyc zycie.

W mojej miejscowśći jakieś 2-3 lata temu zrobiono próbny alarm dla OSP o godzinie 2 w nocy z soboty na niedziele. Panowie zebrali się w 10 minut. Można więc chyba spać spokojnie.

W mojej wsi została tylko remiza. Wyposażenie dzielni strażacy podobno przepili. Parę lat temu do usunięcia gniazda szerszeni przyjechali chłopaki z sąsiedniej gminy.

W mojej miejscowśći jakieś 2-3 lata temu zrobiono próbny alarm dla OSP o godzinie 2 w nocy z soboty na niedziele. Panowie zebrali się w 10 minut. Można więc chyba spać spokojnie.

W mojej wsi została tylko remiza. Wyposażenie dzielni strażacy podobno przepili. Parę lat temu do usunięcia gniazda szerszeni przyjechali chłopaki z sąsiedniej gminy.

tomek, ale masz front robót :D

od czegoś tą straż trza odbudować :lol:

PS. pewnie tam kobity szemrały o równości i ... chłopy im tą równość zostawiły.

Weź "Raz w roku w Skiroławkach", rzuć w naród, a chętnych nie zabraknie... :lol:

Piszcie co chcecie ale ja i kilka znanych mi jeszcze kobiet jesteśmy przykładem tego, że jak widzimy strażaka to oczy same się ślimaczą. :oops:

I nie uwierzę, że faceci z OSP nie wiedzą, jak ich mundur działa na kobiety.

i nie ma to nic wspólnego z tym, czy ma mózg, jaki ten mózg jest, czy szanuje kobiety, czy nie. Strażak to strażak.