Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piekarnik z wózkiem, czy ktoś ma?

LeoAureus

Recommended Posts

Zastanawiam się mocno nad zakupem piekarnika z wózkiem.

Jednak wiele osób mówi, że to niewygodna opcja, że wózek ogranicza dostęp do półek itp. itd.

Stąd moje pytanie, czy ktoś z Was użytkuje taki piekarnik i mógłby napisać czy jest praktyczny czy wręcz przeciwnie. Czy lepsze będą teleskopowe prowadnice?

Jednak wiele osób mówi, że to niewygodna opcja, że wózek ogranicza dostęp do półek itp. itd.

Stąd moje pytanie, czy ktoś z Was użytkuje taki piekarnik i mógłby napisać czy jest praktyczny czy wręcz przeciwnie. Czy lepsze będą teleskopowe prowadnice?

Jak bylismy w biurze Siemens´a, zeby dowiedziec sie cos blizej o roznych sprzetach, troche poogladac (maja ekspozycje) i popytac co warto, a czego nie warto, to pani powiedziala nam, ze ten wozkowy piekarnik nie jest za bardzo wygodny, mieli nawet spore narzekania ze strony Pascala (ten gotujacy z tvn´u), przez pewien czas uzytkowal ten wlasnie piekarnik (a raczej byl zmuszony), bo Siemens przeciez sponsorowal program.

Juz kiedys byl temat o wozkach piekarnikowych... ja uzywam od paru lat i uwazam, ze jest niesamowicie wygodny, na dowod - kolejny piekarink, ktory kupilam tez jest z wozkiem. ja mam akurat bosha, ale to jeden czort :lol:

Niewygodny moze byc tylko wtedy, jezeli piecze sie cos rownolegle na dwoch blachach i trzeba wyjac ta dolna. Wtedy jest srednio wygodnie, bo najpierw nalezy zdjac te wyzej.

Ten drugi piekarnik (czyli ten nowszy) ma tez ulepszenie - stalowa kratka, na ktorej mozna stawiac naczynia w piekarniku ma na koncu taki sprytny rant, ktory zabezpiecza przed niekontrolowanym zjechaniem naszynie - a teoretycznie jest to mozliwe gdy ktos z impetem szarpnie za drzwiczni piekarnika :wink: Takze dla mnie znacznie wiecej na "+" niz "-"

Nie wiem jak wózek, ale ja mam prowadnice teleskopowe i są rewelacyjne.

Fennel, pewnie Pascal miał jednak siłę przebicia, bo coś mi się kołacze, że widziałam jak miał taki fajny piekarnik co mu spód zjeżdżał jak winda :lol:

O tym windowym piekarniku nic mi nie wiadomo (poza tym, ze nie piala tez nad nim pani z zachwytu), ale ten wozkowy to mial i byl ponoc niezadowolony. Teraz i tak juz sponsora zmienili, wiec gotuje Pascal na Whirpool´u :lol:, ale czy on lepszy......? A Siemens znalazl sobie inna znana twarz :D.