Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Równość płci????

retrofood

Recommended Posts

(...)

Tak mam na swojej wsi...wykształcone...młode...a takie wdzięczne za nic... jestem jednak dziwna... :roll:

Kod pocztowy tej miejscowości poproszę... :o

130- tysięczne miasto 100 km od stolicy...

ps wyjątki tylko potwierdzaja tą regułę...

aha- warunek: takie sa kobiety jak mąż zbiera dobre plony ze swych łowów...znaczy jest kasa w domu...problemy zaczynają się tylko wtedy gdy jej brak...wtedy zaczyna przeszkadzać im wszystko i sie nagle wyemancypowują... :wink: :roll:

Eee, czyli jednak standardzik :-?

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

w mojej dzielnicy - o "rezydencjonalnej zabudowie" facet przyłapany na myciu okna nazywany jest od tego czasu Marysią...przez obie plcie... :wink:

Panowie nie brudzą sobie rąk koszeniem trawy...

do dziś krążą po wsi anegdoty jaka to wredna dla mojego meza jestem - bo raz magiel na masce jego samochodu zostawilam i pojechalam sobie bezczelnie do pracy... :roll: tyrania normalnie :roll: a wczoraj np maz wolał zostac ze mną w domu niż oglądac mecz z somsiadami-facetami....szok normalnie szok :wink: 8) :lol:

w mojej dzielnicy - o "rezydencjonalnej zabudowie" facet przyłapany na myciu okna nazywany jest od tego czasu Marysią...przez obie plcie... :wink:

Nawet jak myje Karcherem? 8)

mechanizacja procesu go jakoś tłumaczy...? :roll:

ps i jak tu walczyć o rownouprawnienie jak sobie kobiety w kolana szczelają... :cry:

Nie ma czegoś takiego jak równość w naturze. Równość to kwestia umowna.

W naturze nie ma wielu rzeczy :-)

Lakier do pazkonci, na ten przykład, też nie wystepuje w naturze ;-)

Nie samą naturą człowiek zyje. mamy jeszcze cywilizację, a jej budowa i rozwój leżą własnie w naszej naturze. Muszka owocówka ma kulturę daleko gdzieś, bo taka jej natura, ale nasza natura homosapiensów jest inna.

Równość to kwestia umowna, dokładnie - ja bym się np. tak umówiła, że oznacza ona nieocenianie wszystkiego przez pryzmat płci i niestosowanie stereotypów pochodzących z czasów handlu zywym towarem.

To może sobie zdefiniujmy, co przez tę równosć rozumiemy, bo jak ktoś po raz kolejny wywala przykład kobiety na przodku w kopalni Wujek to mi słabiej jakoś ;-) Znaczy, to nie jest poziom, na którym jestem w stanie dyskutować.

To tera ja się wypowiem 8)

Jestem kategorycznie i bezapelacyjnie przeciwko równouprawnieniu kobiet i mężczyzn.

To jest jakiś poroniony pomysł :p

Jak już Kaśka tu jest, to i ja się odważę. I dołączę do osób przeciwko równouprawnieniu. Ale...

Tak naprawdę nie rozumiem jednej rzeczy: jak facet, który kocha a przynajmniej mówi, że kocha- może pozwolić bym ciągle stała nad garami, zmywała,prała, sprzątała i jeszcze chodziła uśmiechnięta ?-a zapomniałam o pracy i zabawie z dzieckiem..

Nie pojmuję tego. To gościu ma leżeć na kanapie, bo już się napracował a ja to nie? i nie pomoże dlatego bo sąsiedzi widzą? :o Przecież ze mną żyje nie z sąsiadami..

Jak trzeba to podam mojemu facetowi obiad, kapcie pod nos podstawię, piwo do obiadu kupię i tak samo pod nos podam, a jak sobie zażyczy to i stopy masować się nauczę. Ale tylko dlatego, że chcę to zrobić, że widzę jego zmęczenie i wiem, że należy mu się to.DLatego że go kocham. Ale oczekuję też, że kiedy sytuacja będzie wymagała to ja dostanę obiad pod nos wraz z piwem, ciepłą kąpiel i inne bzdety bo będę padać na pysk.

Nie wiem czy sie jasno wyrażam, ale czy facet który kocha nie mógłby z miłości umyć okien w domu na przekór wszystkim wścibskim sąsiadkom?

[Jak trzeba to podam mojemu facetowi obiad, kapcie pod nos podstawię, piwo do obiadu kupię i tak samo pod nos podam, a jak sobie zażyczy to i stopy masować się nauczę. Ale tylko dlatego, że chcę to zrobić, że widzę jego zmęczenie i wiem, że należy mu się to.DLatego że go kocham. Ale oczekuję też, że kiedy sytuacja będzie wymagała to ja dostanę obiad pod nos wraz z piwem, ciepłą kąpiel i inne bzdety bo będę padać na pysk.

Nie wiem czy sie jasno wyrażam, ale czy facet który kocha nie mógłby z miłości umyć okien w domu na przekór wszystkim wścibskim sąsiadkom?

no ale ja właśnie TAK pojmuję równouprawnienie :wink: 8) 8) 8)

[Jak trzeba to podam mojemu facetowi obiad, kapcie pod nos podstawię, piwo do obiadu kupię i tak samo pod nos podam, a jak sobie zażyczy to i stopy masować się nauczę. Ale tylko dlatego, że chcę to zrobić, że widzę jego zmęczenie i wiem, że należy mu się to.DLatego że go kocham. Ale oczekuję też, że kiedy sytuacja będzie wymagała to ja dostanę obiad pod nos wraz z piwem, ciepłą kąpiel i inne bzdety bo będę padać na pysk.

To nie prościej, jakby zarobił na jakiś serwis sprzątający? :wink: Tak na przekór sąsiadkom i sąsiadom :lol:

To nie prościej, jakby zarobił na jakiś serwis sprzątający? :wink: Tak na przekór sąsiadkom i sąsiadom :lol:

Nie Olga, bo to wychodzi na to, że robi to z łaską. Dla mnie liczy się gest, niekoniecznie słowo. Co z tego, że zarobi? To ja też zarobię na pizzę co drugi dzień, bo mi tak wygodniej. Ale wg mnie obiad ugotowany w domu, przeze mnie, doprawiony chyba lepiej smakuje?

Poza tym oprócz nas dorosłych mam dziecko, jak przekazać dobre wzorce jak tego nie będzie na codzień? A tak, bedzie szukać faceta, który będzie ją szanował, pomagał i kochał.

no ale ja właśnie TAK pojmuję równouprawnienie

ee to chyba ja nie tak, ja jestem tylko kobietką, jak jest mi wygodnie to pokażę dekold, jak trzeba to buzia w podkówkę albo ręce rozkładam :wink:

ważne, że działa :lol:

ee to chyba ja nie tak, ja jestem tylko kobietką, jak jest mi wygodnie to pokażę dekold, jak trzeba to buzia w podkówkę albo ręce rozkładam :wink:

a jakie masz plany na ten przeważający w życiu kobiety okres życia - pod względem długości - gdy dekolt już nikogo nie kręci, bo zwiędnięty a i buźki małej dziewczynki trochę sie gryzą z twarzą mocno "dojrzałej" kobiety?

8)

To tera ja się wypowiem 8)

Jestem kategorycznie i bezapelacyjnie przeciwko równouprawnieniu kobiet i mężczyzn.

To jest jakiś poroniony pomysł :p

Tak jest :lol: :lol: :lol:

Chopy do roboty, kobitki na szezlongi :lol:

Mi to pasi :lol:

Normalnie to chciałam powiedzieć 8) :lol:

a jakie masz plany na ten przeważający w życiu kobiety okres życia - pod względem długości - gdy dekolt już nikogo nie kręci, bo zwiędnięty a i buźki małej dziewczynki trochę sie gryzą z twarzą mocno "dojrzałej" kobiety?

8)

Eee, yyy..., kariera w internecie? :roll: