am00 20.09.2003 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2003 Szukam w sieci bezskutecznie wykazu oznaczeń geodezyjnych, mam na mapce np. RIVa, Lz, RVI, B, g, domyślam się co one znaczą, ale chciałbym mieć spis wszystkich oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 20.09.2003 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2003 Oooooo - ja tez jestem bardzo zainteresowany taką "legendą" do mapy. Podejrzewam, że opis tych oznaczeń powinien byc w załączniku do ustawy która dotyczy map, ale nie mam teraz czasu szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.09.2003 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 R -rolnictwo, a rzymskie oznaczają klasę gruntów, w tym przypadku IVa i VI (kiepskie ziemie),L - lasyB - tereny przeznaczone pod budownictwog- budynki gospodarczeWiem co nieco, bo studiuję te sprawy, ale szczerze powiem, że kiedyś wpadła mi w oko publikacja na ten temat. Radzę poszukać w bibliotekach uczelnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 23.09.2003 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Szukam w sieci bezskutecznie wykazu oznaczeń geodezyjnych, mam na mapce np. RIVa, Lz, RVI, B, g, domyślam się co one znaczą, ale chciałbym mieć spis wszystkich oznaczeń. I pewnie skutki Twoich poszukiwań w sieci będą zerowe. Oznaczenia te są dostępne w normach PN-62/B-01031 Plany zagospodarowania terenu (plany realizacyjne). Oznaczenia graficzne. PN-62/B-01034 Projekty budowlane. Oznaczenia na opracowaniach graficznych zagospodarowania placów budowy. Na Polskie Normy monopol ma PKN - zobacz http://www.pkn.pl/ogloszenie1.htm. Nie zapłacisz - nie zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 23.09.2003 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Dzięki, nie wpadłem na to, że to jest PN. Tylko chyba aktualniejszy nr:PN-B-01027:2002. Swoją drogą to szalony pomysł z tym sprzedawaniem dostępu do norm i map. Nie można nawet tego zamówić przez internet, a o formie elektronicznej zapomnij, bo ktoś musi zarobić na hologramach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 24.09.2003 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Warto zapoznać się również z Dz.U. 2003 nr 164 poz. 1589 Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 26 sierpnia 2003 r. w sprawie oznaczeń i nazewnictwa stosowanych w decyzji o ustaleniu lokalizacji inwestycji celu publicznego oraz w decyzji o warunkach zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 24.09.2003 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Na razie rozporządzenie dest dostępne tu:http://bap.lex.pl/serpra/pdf/d03f87.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 24.09.2003 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2003 Dzięki Sanipro, o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts