Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Elfir stawia klocka - komentarze

Recommended Posts

Przy domach energooszczędnych, w okresie przejściowym, na ogrzewaniu pelletem, tak samo jak węglem, nie jesteś w stanie regulować spalania do minimum. Musisz wypuścić sporo ciepła kominem lub wietrząc dom.
widać ,że jestes ekspertem od peleciaków :popcorn:

to nie jest powód by promować w nowym budownictwie pellet
tu się zgodzę

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak unia weźmie się za naprawę ziemskiego klimatu poprzez walkę z gazem w domostwach to będzie szczyt szczytów.

UE może jeszcze nie, bo Niemcy mają w tym interes , ale są już miejsca gdzie gazu się zakazuje , bo on tylko zmienia rodzaj zanieczyszczeń zamiast od nich uwalniać...

https://gramwzielone.pl/dom-energooszczedny/34548/wieden-wprowadza-zakaz-montazu-kotlow-gazowych-i-olejowych

https://smoglab.pl/norwegia-wprowadza-zakaz-uzywania-paliw-kopalnych-ogrzewania-domow-zaczac-obowiazywac-2020-roku/

Norwegia to trochę hipokryci są , bo sami zakazują u siebie , ale ropę i gaz wydobytą u siebie wciskają innym by się truli .

Jeszcze tu

https://holistic.news/berkeley-rezygnuje-z-gazu-ziemnego-2/

• 5 months później...
  • 2 weeks później...

rękojmia sprzedawcy minęła. Producent nie daje żadnej gwarancji na jakość lakieru na skrzydle drzwiowym.

Gwarancja obejmuje:

25 lat na techniczną sprawność skrzydeł,

10 lat ościeżnice PVC

Drzwi bardzo mocno pracują pod wpływem temperatury.

rękojmia sprzedawcy minęła. Producent nie daje żadnej gwarancji na jakość lakieru na skrzydle drzwiowym.

Gwarancja obejmuje:

25 lat na techniczną sprawność skrzydeł,

10 lat ościeżnice PVC

Drzwi bardzo mocno pracują pod wpływem temperatury.

No to nieciekawe.. szkoda...

Masz może jakieś doświadczenie z innymi drzwiami które warto polecić?

Z tymi drzwiami jest ogromny problem.. sprzedawca doradzał mi te vikingi kompozytowe i wikęd termo prestige lux.

He he mówił: " to wybór jakby pomiędzy mercedesem a BMW" że niby takie dobre. Teraz tak myślę że wybór drzwi to bardziej jak między dżuma a cholera...

nie kupowałam innych zewnętrznych drzwi żeby mieć doświadczenia z innymi producentami :)

Myślę , ze problem nie objawia się tak jaskrawo przy typowym ustawieniu domu z wejściem od północy i schowanym pod większym daszkiem.

Ja mam niewielkie zadaszenie i wejście od południowego zachodu.

Widzę, że od czasu kiedy ja kupowałam drzwi Vikking poprawił np. sposób montażu tych drzwi. U mnie chcieli zamontować płaski, metalowy próg bezpośrednio na betonie (była o to awantura), a teraz na rysunkach widzę, że mają próg jak w drzwiach tarasowych - komorowy.