basalek 11.03.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Zrobiłam sobie w programie IKEA tak wstepnie kuchnię i padłam z wrażenia, jak podsumowało mi koszt realizacji - prawie 17 000 zł! (bez lodówki). Mam nadzieję, że uda się jednak taniej kuchnię zrobić... http://images43.fotosik.pl/251/bfd13b4488d196efmed.jpg Zrobiłaś sobie dużo małych szuflad, jeśli zamontujesz w nich porządne mechanizmy z domykiem np. blum zapłacisz za nie majątek. Nie lepiej mniej szuflad ale szersze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 17.03.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Elfir - co z Twoją płytą fundamentową? Znalazłaś konstruktora, który ją zaprojektuje? Pytam, bo u mnie ten sam problem. Badania geo w przyszłym tygodniu. Zostanę chyba przy forumowym projektancie płyt, bo ci "na miejscu" wszyscy kręcą nosem. W ogóle nie mają pojęcia o LEKKIEJ płycie fundamentowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2010 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 moja płytę będzie robił projektantplyt z tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 17.03.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Wykonanie też, czy tylko projekt? Ja póki co rozmawiałam z nim tylko projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2010 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Tylko projekt. nawet nie wiedziałam, ze wykonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 17.03.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Ja też nie wiem - dlatego Ciebie pytam. Ktoś na forum kiedys podawał koszt za m2 od niego - tym się zasugerowałam. Poszukam, bo nie mogę sobie teraz przypomnieć kto to był, ale zdaje się, że jakaś dziewczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 30.03.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 http://www.w-spodnicy.pl/g/Kobieta.obiekt2.aspx/0/460/Kobieta/34c52711-f438-4e66-a97e-3e677bd2f8e6_20090407012308_Zwyczaje-wielkanocne-mazur-43.jpg ZDROWYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT życzą an-budy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 31.03.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Każdy już czym prędzej bieżyBy dołączyć do pasterzyI ja śpieszę z życzeniamiBo nie mogę być tam z WamiZdrowia, szczęścia, pomyślnościI niech dobroć wśród Was gościI niech Boga wielka mocNa was spłynieW świętą noc http://kartki.net.pl/kartki/3/kartki-wielkanocne-80.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmalgosia 07.04.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 A to pech ! Mam nadzieję ,że znajdzie się jakieś wyjście z tej sytuacji. W końcu domów, które już są wybudowane , tez nie każą wyburzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.04.2010 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Burmistrz będzie musiał uregulować sprawę błyskawicznie bo to prokuraturą grozi. Dziękuję za życzenia, ale przez te całe zamieszanie z forum, nawet nie wiedziałam, ze ktoś się wpisywał do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmalgosia 08.04.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Rozmawiałam z mężem na Twój temat. To ,że działka leży przy drodze wewnętrznej nie znaczy , że nie ma dojazdu do drogi publicznej. Jeżeli droga wewnętrzna jest drogą prywatną ( myślę , że o to chodzi ) najszybciej dogadać się z właścicielem na temat służebności przechodu i przejazdu. Taka służebność załatwia sprawę.Powinna być notarialna . Gorsza sprawa, jeżeli będzie problem z odszukaniem właściciela. Na pewno indywidualnie z właścicielem można to szybciej załatwić niż czekać na uruchomienie całej machiny urzędniczej.Wiąże się to bowiem z wykupieniem przez gminę terenu od właściciela na drogę publiczną. Właściciela znajdziesz w księdze wieczystej działki, która jest przy Twojej działce.A swoją drogą dziwne ,że geodeta który robił podział działki nie zauważył , że jest to droga niepubliczna. Sam fakt, że gmina inwestuje w drogę prywatną nie jest jeszcze wystarczającym powodem do postawienia zarzutów prokuratorskich. W końcu robiła to dla wygody swoich mieszkańców ,sic !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.04.2010 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Dogadać się ze zmarłym właścicielem? Musielibyśmy najpierw przeprowadzić postępowanie spadkowe, żeby ustalić ilu jest spadkobierców. Nie wiem czy poszłoby to szybciej niż gminie zasiedzenie. Gminie nie wolno ustawowo inwestować w tereny prywatne. Bo inaczej każdy burmistrz utwardziłby sobie podjazd do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmalgosia 12.04.2010 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Niestety nie jest to taka prosta sprawa jak myślisz. Jeżeli właściciel zmarł, to musi być postępowanie spadkowe i nie ma tu nic do rzeczy, że gmina chciałaby przejąć ziemie na zasadzie zasiedzenia .Od kogo chce ją przejąć ?! To będzie raczej długi proces. Możesz ewent. próbować argumentować w gminie , że masz dojście do drogi publicznej poprzez drogę wewnętrzną tak, jak już wcześniej pisałam. Działka nie musi leżeć przy drodze publicznej,żeby był spełniony warunek ustawowy dostępu do drogi publicznej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.04.2010 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Sprawa jest już rozwiązana. W latach 90-tych wprowadzono ustawę regulującą takie sytuacje i zgodnie z nią gmina przejmuje drogę automatycznie. Po prostu zapomnieli o wpisie do księgi wieczystej. Dziś-jutro dostaję uzgodnienie zjazdu na piśmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmalgosia 13.04.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 To super, gratuluję. A na jakim etapie jest projektowanie u p. architekt ? Dużo zmieniłaś w koncepcji czy tylko powiększyłaś szerokość budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.04.2010 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Zmiany są niewielkie. Ot, kilka cm w prawo/lewo. Jak dostane ostatecznie uzgodnione rzuty, to pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmalgosia 11.05.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Super, że zaczęliście przygotowania do właściwej budowy! Jak sądzisz, czy udało się zaprojektować dom 3- litrowy, tak jak zakładałaś? I czy już zdecydowaliście z czego będziecie budować :sylikaty czy inny materiał? będzie płyta fundamentowa? pozdrawiam i czekamy na ciąg dalszy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.05.2010 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 silikaty i płyta. Budować raczej rozpoczniemy dopiero w przyszłym roku, bo niestety projektowanie się przeciągnęło. Trzeba zrobić jeszcze projekt samej płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 18.05.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Dzień doberek - sporo czasu mi zajęło dotarcie do dziennika i komentów (nie wiem czemu nie dostaję powiadomień?) Ale już jestem! Obejrzałam już projekt, zdjęcia z prac na działeczce, poczytałam o ambitnej stażystce - uwielbiam takie! Elfir - powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akswał 19.05.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Fajny projekt, jeden pion to coś co tygrysy lubia najbardziej, u mnie jak narazie się nie da (kuchnia jest osobno, ale łazienki i pralnie dałam na jednym) - jaka masz szerokość salonu? Masz już plan jak poszerzyć optycznie salon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts