rasia 29.06.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 90 cm - chcemy parapet zrównać z kuchennymi blatami Właśnie o tym myślałam zadając to pytanie Ja jestem za półwyspem, tylko w drugą stronę, zrobieniem opaski dalej wzdłuż ściany do parapetu i obniżeniem części półwyspu od strony okna o 15 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2010 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Hmm.. a może by tak rysunkowo to wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.06.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Wydrukowałam sobie Twoją kuchnię, rozrysowałam ale nie umiem zeskanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.06.2010 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Możesz w paincie schematycznie narysować o co chodzi, to sobie rozrysuje potem w CAD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmena 30.06.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Tez mam dom z plaskim dachem. Bardzo dobry pomysl. I tez z silikatow. I tez mam wiecej ocieplenia niz standardowo.Co do kuchni - bardziej odpowiada mi pierwszy wariant. Wade widze tylko jedna - piekarnik zbyt nisko. Ale sama zaznaczylas, ze nie przepadasz za pieczeniem/gotowaniem wiec nie powinien byc to problem. Druga cecha wymieniona jako wada - trzeba jakos wykonczyc sciane nad szafkami - kazda sciane trzeba jakos wykonczyc. Nie przejmowalabym sie tym.Drugi wariant. Siedzenie przy blacie - bardzo niewygodne, nie do przyjecia. Polwysep - zawalidroga zagracajaca miejsce. Zmniejszona lazienka - chyba nie ma wiekszego znaczenia. Jak zrozumialam ma to byc lazienka dodatkowa, a nie glowna. Gorzej ze toaleta bedzie na wprost wejscia, dosc nieszczesliwe rozwiazanie. Wiecej szafek - nie gotujesz wiec nie ma wiekszego znaczenia.Wydaje mi sie, ze kwota 250 tys. jest zbyt mala. Wydaje mi sie nr 2, ze powinniscie zaplanowac pokoje dla dzieci. Nawet jesli teraz o tym nie myslicie albo raczej nawet jesli teraz myslicie, ze nic z tego nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2010 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Dziękuję za uwagi. Jeden pokój jest zapasowy - gościnny. Ale my zupełnie nie planujemy dzieci. Jesteśmy po 30-tce, nie sądzę by nam się jakoś drastycznie światopogląd zmienił w tej materii. Widzimy, jak reagujemy na małe dzieci u rodziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 30.06.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Może mi się teraz uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2010 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Nie będzie trochę za mało blatu roboczego? Wyspę wymyśliłam głównie dlatego, że ciąg roboczy wydawał mi się za krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 30.06.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Nie będzie trochę za mało blatu roboczego? Wyspę wymyśliłam głównie dlatego, że ciąg roboczy wydawał mi się za krótki. Masz prawie dwa metry na kuchenkę i zlew i zostaje Ci co najmniej 80 cm blatu i jeszcze masz po drugiej stronie drugie prawie dwa metry blatu, przy którym możesz usiąść i kroić i wałkować do woli ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wmalgosia 06.07.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Zdecydowanie ,jak dla mnie, wygodniejsza jest wersja 1 kuchni. Masz wygodny stół, a w razie czego, tak jak napisałaś możliwość powieszenia szafek. W wersji 2 dodatkowe szafki raczej odpadają, Korzystanie z wyspy w "charakterze" stołu bardzo niepraktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkeb 20.07.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Tak sobie czytam ten cały dziennik budowy i powiem szczerze, że parę razy zaskoczyłaś mnie Najważniejsze co mnie zaskoczyło to to, że ta sama miejscowość i rejon mi bardzo dobrze znany i bliski. Będę obserwował (prawie organoleptycznie) budowę szczególnie płyty. Bo to bardzo interesujące rozwiązanie. Co do kuchni to wydaje mi się, że rozwiązanie z "półwyspem" jest bardzo ciekawe. Oczywiście dopasować wysokość okien do blatu to podstawa w tym rozwiązaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.07.2010 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 dzięki za wpis, sąsiedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkeb 22.07.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Właśnie wczoraj podjechałem zobaczyć postęp prac. Płyta to cos co mnie najbardziej interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.07.2010 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Postęp prac można zobaczyć w starostwie - jak przystawiają (mam nadzieję) pieczątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 25.07.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam zapowiada się zgrabny i ładny domek, z ciekawością będę tu zaglądać i śledzić postępy w budowie i oczywiście w urządzaniu ogrodu może coś podpatrzę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 25.07.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 No to ja będę trzymać kciuki coby paniom w starostwie rączki od przybijania tych stempelków nie zdrętwiały i dzielnie przybiły na Twoim pozwoleniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 28.07.2010 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Elfir, mi sie podoba wersja kuchni z wyspa. Widzialam tak u znajomej i jest super, naprawde takie szafki duzo mieszcza. Powodzenia zyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2010 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Na razie czekamy na pozwolenie na budowę, toteż niewiele mogę wpisywać. Ale chcemy jeszcze przed pozwoleniem odgarnąć humus - to tylko prace ogrodnicze a nie budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.07.2010 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Czekając na pozwolenie na budowę wkleję kolejną inspirację - tym razem okiennice, gdyż 90% okien wychodzi na południe i południowy zachód:http://www.idea.waw.pl/zdjecia/okiennice_przesuwne/okiennice_przesuwne_08.jpghttp://www.idea.waw.pl/zdjecia/okiennice_przesuwne/okiennice_przesuwne_10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.07.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Okiennice..........................drewniane.............................................................moje marzenie............................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts