Elfir 01.01.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 TAR - tam jest drewno, na kamień czy gres elewacyjny raczej mnie nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.01.2012 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Barbara - nie szukałam drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2012 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Jeśli chodzi o elewację, to raczej poszukuję kombinacji z kolorem a nie materiałami. Ale "bonie" odpadają - wszyscy dookoła palą węglem, więc przy boniach będę miała zacieki na elewacji.Inspirowałabym się czymś takim, jak tutaj http://blog.domywstylu.eu/2011/10/diuna-z-duchem-czasu/:http://blog.domywstylu.eu/wp-content/uploads/2011/10/Diuna-zdj1.jpghttp://blog.domywstylu.eu/wp-content/uploads/2011/10/Diuna-zdj31.jpg Jak zrobić "prawie niewidoczne" parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.01.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 bardzo fajna inspiracja chociaż to też bonie Ja bym u Ciebie widziała tylko elewację frontową w duży geometryczny wzór (tzn podcień ewentualnie cała góra w ciemniejszym kolorze) reszta jasnoszara lub biała, boczne ściany pozostawiłabym gładkie. Na froncie wręcz się narzucają 3 duże bryły. Niewidoczne parapety hmmm chyba w kolorze elewacji bo jakieś muszą być i muszą trochę wystawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.01.2012 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Ja nie mam podcienia.Biały kompletnie odpada w tej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 02.01.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Chodziło mi o tą część z drzwiami wejściowymi, na rysunku twoja elewacja wygląda na podzieloną na 3 części.Jeśli nie biały to jasnoszary, tyle że w tej ostatniej wersji jakoś za dużo tego wszystkiego przy malinowych drzwiach na dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forumuser 03.01.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Elfir, chcesz drewno a nie chcesz go pielegnować? A może wyciskany tynk drewnopodobny? Najtańsze to nie jest, ale z tego co sie orientowałem i tak wychodzi taniej niż drewno. Zrobiłem coś takiego u siebie i jestem dość zadowolony, efekt jest "interesujący". Możesz to zobaczyc np. na nowym budynku Wydziału Mechatroniki PP (ul. JP2) albo... u mnie Jakby co zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.01.2012 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Ten tynk rzeczywiście wygląda rewelacyjnie. Podobne sa płyty styropianowe Rodeo. Na forum ktoś robił taka elewację. Zastanawiam się jaki to koszt. Bo pewnie trzeba mieć specjalistyczną ekipę do tego tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 03.01.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 płyty Rodeo to zdaje się robił Salik, potem maluje je się na dowolny kolor drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forumuser 03.01.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Zastanawiam się jaki to koszt. Bo pewnie trzeba mieć specjalistyczną ekipę do tego tynku. Poszło info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej.K 07.01.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Witam również stawiam klocka z dachem odwróconym , jak go ocieplasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.01.2012 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2012 Ściany 20 cm styropianu grafitowego, a dach XPS lub styropian parkingowy - 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 09.01.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Czerwone drzwi wyglądałyby super Jeśli dom od frontu nie jest za szeroki to poziome pasy by go optycznie poszerzyły, tylko pas parteru dałbym tak jak na piętrze. Wersja z balkonikiem ok. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2012 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Taki balkonik miał być od początku, ale będzie robiony później, więc, aby nie trzeba go było wpisywać do dziennika budowy kazaliśmy projektantce zrobić portfenetr w projekcie. Mógłbyś wyjaśnić jakoś bardziej szczegółowo o pasie parteru jak na piętrze?Jeśli chodzi o powtórzenie wzoru to, o ile dobrze zrozumiałam twoją radę, wzór nie zszedł by się między górną krawędzią poziomego okna a górną krawędzią drzwi (drzwi są niższe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 09.01.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Okno parteru w takim stylu jak to na piętrze, czyli dwa poziome pasy-w dolnym trochę się w ten pas drzwi wetną - wyglądałoby bardzo dynamicznie. Bez połączenia pasa górnego z dolnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2012 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 takie coś:http://img818.imageshack.us/img818/5078/oknoi.jpg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suomi 09.01.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Na etapie inspiracji możesz rzucić okiem tutaj: http://www.blog.awx2.pl/ - jest sporo ciekawie zrobionych elewacji na "klockach" Jako zwolennik drewna proponowałbym coś naturalnego: http://www.blog.awx2.pl/wp-content/uploads/2011/10/nove4-290x290.jpg albo http://www.blog.awx2.pl/wp-content/uploads/2011/12/bere-camden1-290x290.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.01.2012 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Żadnego drewna. Koszt, konserwacja, kłopotliwy system mocowania (ruszty). Duże, ekstrawaganckie domy stosują drewno, kamień, beton na elewacjach. To wszystko jest piękne. Ale jestem pragmatykiem z kredytem na karku. Edytowane 9 Stycznia 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 10.01.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 O to mi chodziło Drewno jest ładne ale jeśli ktoś regularnie o nie nie dba to wygląda brzydko już po roku. Nawet na tym pierwszym zdjęciu powyżej o ile drewno wygląda ok to juz sama obróbka okna średnio mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 10.01.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Moim zdaniem majster chce sobie dorobić extra- czy firma wstawiająca okna wymaga wyrównania? Na budowach wstawiają w otwory i nie ma problemu i tak potem trzeba wokół okien wyrównać piankę i rzucić tynk na boki. Znikną wtedy kotwy okien i wyrówna się ścianę do okna. W Twoim przypadku byłaby to robota x2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts