Moorela 28.10.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Elfir, witam się u Ciebie Rasia, a po co ta wneka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 28.10.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Elfir, dla mnie 2, dla konika poszukałabym innego miejscaa biokominek, to dla mnie trochę tak jak świnka morska, ani świnka, ani morska:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.10.2012 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Jakiej grubości będzie ta ścianka? Nie dałoby się zrobić w niej takiej wąskiej wnęki? Nie chcę wnęk. Ani "ozdobnych" konstrukcji z k-g (poza niezbędnymi, kryjącymi instalacje). Ścianka ma formę U i z drugiej strony będzie wbudowane w nią biurko męża. Pokażę na kolejnych zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.10.2012 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) Elfir, dla mnie 2, dla konika poszukałabym innego miejsca a biokominek, to dla mnie trochę tak jak świnka morska, ani świnka, ani morska:D A gdybym zamiast "biokominek" użyła słowa "lampka alkoholowa"? Myślałam jeszcze o portalu ze świecami. Ale to chyba byłoby zbyt klasycznie, chociaż bardzo mi się podoba.. Ja nie chcę stylu neo-barok. Czyli kryształki i tapety w ozdobne ornamenty odpadają To ma być nowocześnie i prosto: http://img171.imageshack.us/img171/1849/pokj1e.jpg http://img6.imageshack.us/img6/1516/pokj1f.jpg Pomyślałam o zotej farbie, bo spodobało mi się też to zdjęcie: http://www.pytanieomieszkanie.pl/uploads/zdjecia/dekoral-fashion-wloskie-impresje-zlote-refleksy.jpg Poza tym rozjaśniałaby monotonię ciemnej czekolady. Edytowane 28 Października 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.10.2012 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Wklejałam już chyba tu kiedyś tapetę o której myślałam do zastosowania na tym słupie - prawie czarna i delikatnie złotym konturem liści. Tylko cena za rolkę była przerażająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 28.10.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 A gdybym zamiast "biokominek" użyła słowa "lampka alkoholowa"? Myślałam jeszcze o portalu ze świecami. Ale to chyba byłoby zbyt klasycznie, chociaż bardzo mi się podoba. możesz napisac cokolwiek, fakt pozostaje, że chcesz dać cos co imituje kominek, a kominkiem nie jest:no: złote "rozjaśniacze" powinny wyglądać fajnie, trzeba tu chyba dużo wyczucia, żeby wnętrze zachowało charakter nowoczesny i prosty, na zdjęciu z lampą wygląda super a sprawdzałaś koszty takiej słotej farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.10.2012 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 złota farba Decoral kosztuje 78 zł za 0,75 l Gdyby podchodzić jak purtysta do udawaczy to My Way jest ceramiką która udaje drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 28.10.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 złota farba Decoral kosztuje 78 zł za 0,75 l Gdyby podchodzić jak purtysta do udawaczy to My Way jest ceramiką która udaje drewno. no to farba - dla ludzi a udawaczy nie lubie, mam alergię na styropianowe cegły, betonowe drewno, plastikowy kamień i tego typu wynalazki:D tzw "biokominek" też się łapie na listę z kafelkami udającymi drewno nieco się oswoiłam, ale też nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.10.2012 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) dla mnie biokominek nie udaje, bo ma prawdziwy płomień - od kominka różni się tylko paliwem. Równie dobrze można narzekać na lampki olejowe czy świece, że to nie kominki. To po prostu kolejny rodzaj nastrojowego płomienia w domu. Udawacze to elektryczne grzejniki, które "wyświetlają" płomień.Ewentualnie biokominek z imitacją drewna w "palenisku". http://www.saturdaysecret.com/store/product_images/y/453/Original-370__30829_zoom.jpg Edytowane 28 Października 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ja jestem za wersją 2. Biokominek byłby fajny ale jak ma być zasłonięty przez stół to się chyba mija z celem. Nie pamiętam (bo chyba już kiedyś pokazywałaś) jak konkretnie mają być ustawione meble w części "salonowej"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 28.10.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 no takie wyświetlane czy naklejane to udawacze do kwadratu i jeszcze kicza lampki olejowe i świece to lampki i świece, a nie kominki:Djeśli jedynym kryteriu "kominek czy nie" jest płomień, to ja wymiękam:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.10.2012 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 mamik - a gdyby to nazwać inaczej to byłoby ok? Czyli to tylko kwestia semantyki a nie walorów ozdobnych? Po polsku kominek bierze genezę nazwy od komina. Po angielsku kominek to "palenisko", "ognisko" - fireplace. A "biokominek" to kalka z języka angielskiego. Czy biokominek jest "paleniskiem na alkohol"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 28.10.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 :Dnie ja nie mówię, że innym nie może się to podobać, dla mnie to podróba to nie kwestia semantyki, tylko funkcji, ogień w kominku ma (miał) dawać ciepło, funkcja "przytulności ognia" to taki ekstra dodatek, w tym sensie palenisko na alkohol kominkiem nie jest, może gdyby to ubrać w inna formę np misa, albo cokolwiek, co nie udawałoby kominka, tylko było jakimś ozdobnym płomieniem, no to by chyba mogło być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.10.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Zgadzam się z Lukarna, wersja 2 najfajniejsza, szkoda byłoby zasłaniać kominek tym, co stoi na stole i w ogóle w tej części zrobiłby się misz masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.10.2012 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) : to nie kwestia semantyki, tylko funkcji, ogień w kominku ma (miał) dawać ciepło, funkcja "przytulności ognia" to taki ekstra dodatek, w tym sensie palenisko na alkohol kominkiem nie jest, może gdyby to ubrać w inna formę np misa, albo cokolwiek, co nie udawałoby kominka, tylko było jakimś ozdobnym płomieniem, no to by chyba mogło być Przecież palenisko na alkohol daje ciepło (zwłaszcza zauważalne w domu pasywnym) Daje światło. Spełnia więc takią samą rolę jak świece, lampki olejowe lub kominek. Świece obecnie nie mają funkcji oświetleniowej, bo od tego sa lampy, tylko wyłącznie nastrojową. Idąc tym tokiem myślenia - to są podróbki świeczników/kandelabrów? http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTkzIiO-spqBpVws8ayc5xT15FKf_gc9-drNiz8CZV9WNF4tVKMUJ88RBzL http://www.zyciewluksusie.pl/upload/image/KBFZSWyDNz_11.jpg http://images.sklepy24.pl/89897898/261/large/krysztalowy-zyrandol-wiszacy-sufitowy-lampa-oslash-56cm-castle-5flm.jpg Edytowane 28 Października 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 28.10.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 (edytowane) Przecież palenisko na alkohol daje ciepło (zwłaszcza zauważalne w domu pasywnym) Daje światło. Spełnia więc takią samą rolę jak świece, lampki olejowe lub kominek. Świece obecnie nie mają funkcji oświetleniowej, bo od tego sa lampy, tylko wyłącznie nastrojową. a Ty chcesz "biokominek" do ogrzewania? mało efektywne Idąc tym tokiem myślenia - to są podróbki świeczników/kandelabrów? no a nie są?? moze nie podróbki, ale "stylizowane na", bo tu nikt nie ma watpliwości co jest źródłem światła Edytowane 28 Października 2012 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.10.2012 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Elfir ale lecisz z domkiem, okna bardzo mi sie podobaja. co do projektu wnetrza mi najbardziej do gustu przypadla wersja 1 z konikiem i zlotym paskiem, pozdrawiam i trzymam kciuki za trudne wybory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.10.2012 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 a Ty chcesz "biokominek" do ogrzewania? mało efektywne Jeśli ktoś ma zwykły kominek bez DGP i pali okazjonalnie dla nastroju to ten kominek pełni rolę "ogrzewacza"? Chyba większośc ludzi wykorzystuje funkcje grzewcze kominka "przy okazji". Bo efektywniejszy jest zwykły piec w kotłowni. A gdyby do biokominka podejśc od strony nowowczesnej świecy - czyli tylko i wyłącznie nastrój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.10.2012 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Elfir ale lecisz z domkiem, okna bardzo mi sie podobaja. co do projektu wnetrza mi najbardziej do gustu przypadla wersja 1 z konikiem i zlotym paskiem, pozdrawiam i trzymam kciuki za trudne wybory Lecę? W trzy lata mam dopiero SSZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.10.2012 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 jakos tak mi sie wydawalo ze tak niedawno sama plyta byla a teraz juz wnetrza na tapecie. cos planujecie jesienia i zima robic? przy dobrych wiatrach w przyszlym roku mozliwa przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts