DEZET 17.12.2012 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Wg mnie opcja 2 , wersje 3 i 4 odpadają ze względu na kibelek "w drzwiach". Wannę macie kupioną, bo tak by wynikało z rysunków?!Ewentualnie można by ustawić tak wg 3: kibelek między ściankami tam gdzie teraz stoi wanna (do lewej ściany na środku). Wanna do narożnika(w lewy dół) z widokiem na okno, umywalka w miejsce prysznica (w lewy róg góra). A prysznic na przeciwnej ścianie między ściankami , czyli jakby tyłem do drzwi, otwarty na łazienkę (na wysokości wymiaru 333). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2012 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 tak, wanna już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2012 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Ewentualnie można by ustawić tak wg 3: kibelek między ściankami tam gdzie teraz stoi wanna (do lewej ściany na środku). Wanna do narożnika(w lewy dół) z widokiem na okno, umywalka w miejsce prysznica (w lewy róg góra). A prysznic na przeciwnej ścianie między ściankami , czyli jakby tyłem do drzwi, otwarty na łazienkę (na wysokości wymiaru 333). O ile dobrze cię zrozumiałam to miałoby być tak? http://images46.fotosik.pl/1894/fd90925da605f9c2.jpg Za daleko ubikacja od pionu (ponad 2 m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 17.12.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 (edytowane) Myślę, że 2m to nie jest tak dużo, chyba, że niewielkiego spadku nie można już uzyskać. Podłączenie umywalki i wanny do tej rury, będzie dodatkową "siłą spłukującą". P.S. A może w tym układzie powyżej zamienić wc z wanną? Edytowane 18 Grudnia 2012 przez DEZET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.12.2012 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Nigdy nie podłącza się ubikacji przed innymi urządzeniami. Ubikacja zawsze musi być na końcu lub na osobnym podłączeniu. Ubikacja oddalona o więcej niż 1,5 m wymaga pionu napowietrzającego. Innym sanitariatom wystarczy odpowietrzenie automatyczne w pomiesczzeniu, bo nie śmierdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 19.12.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Sanitariaty śmierdzą, tylko gdy wyciągnięta zostanie woda z syfonów i po to jest odpowietrznik. A jaki problem wyprowadzić odpowietrznik fi 50mm przez ścianę w Twoim przypadku? Prędzej bym się obawiał, że te ilości wody z wanny wyssą syfony Obecnie mam takiej rury z wc ok 4m, spadek może jakieś 40cm na całości. Nigdy nie zdarzyło się, żeby wyciągnęło wodę z syfonów, a już naście lat jest użytkowane. I po drodze mam jeszcze odpływ z umywalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 19.12.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 hej Elfir, łazienka spać Ci nie daje a co myślisz o wersji 1, ale z umywalką powiszoną na ścianie kabiny, taj jak w wersji 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.12.2012 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 wersja jednak zostanie oryginalna. Inne dziwnie wyglądały w realu, jak ustawialiśmy sprzęty z klocków styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 19.12.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 pierwsza najbardziej przemyślana, ale nie przekombinowana ale z lustrem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.12.2012 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 lustrzane drzwi będa na początku pewnie zbyt drogie. Może nakleję na nie samoprzylepne lustro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.12.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 a nie będzie za ciężkie? chyba że nie na całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.12.2012 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Nie wiem czy będzie za ciężkie. Na całości będzie trudno ze względu na klamkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.12.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Czyli raczej wąski pasek na środku, kiedyś były takie w ikei. A może jednak lepiej to lustro nad wanną w nogach, na tym wąskim kawałku ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.12.2012 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 na tej ścianie planowałam grzejnik do dosuszania ręczników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.12.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 (edytowane) tez kombinuje z moimi lazienkami:rolleyes: znalazlam fajniutki programik do wizualek, moze skorzystasz, ulatwilo mi to podjecie decyzji o ustawieniu sprzetow, oswietlenia, mebli itp. a robi sie latwiej niz w paincie, bo ma rzeczywiste wymiary i wzory sprzetow dostepnych na rynkuhttp://www.projektujikupuj.pl/zaprojektuj-wnetrze.html Edytowane 20 Grudnia 2012 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 20.12.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 na tej ścianie planowałam grzejnik do dosuszania ręczników. A rozumiem, ja w tym celu zaplanowałam podłogówkę - żeby mieć usprawiedliwienie dla ręczników leżących wiecznie na podłodze Tar program fajny, też skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 22.12.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 http://foto2.m.onet.pl/_m/fb370c0c49ed019c0f1ac544fc10d96e,21,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.12.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Elfirko Dziękuję, że... jesteś, dzielnie pomagasz, rozwiązujesz zagadki i sypiesz inspiracjami http://img62.imageshack.us/img62/983/choinkazdrabiny.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 23.12.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 http://24.media.tumblr.com/tumblr_m8o2vgFY7a1rdfpqfo1_500.jpg Radosnych Świąt Bożego Narodzenia i spełnienia marzeń w Nowym Roku (części przynajmniej, żeby było na co czekać ) życzy cronin z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 25.12.2012 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Dlaczego jest święto Bożego Narodzenia? Dlaczego wpatrujemy się w gwiazdę na niebie? Dlaczego śpiewamy kolędy? Dlatego, żeby się uczyć miłości do Pana Jezusa. Dlatego, żeby podawać sobie ręce. Dlatego, żeby się uśmiechać do siebie. Dlatego, żeby sobie przebaczać. ks. Jan Twardowski Radości i pokoju płynących z tego, że Bóg, narodzony w Betlejem, KOCHA NAS. A także codziennej odpowiedzi na tę MIŁOŚĆ w Waszych szczerych i otwartych sercach w Nowym Roku 2013 życzą, a także dziękują za okazaną pomoc i wsparcie: Aleksandra, Paweł, Julia, Mikołaj Gaża - NELKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts