Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Elfir stawia klocka - komentarze

Recommended Posts

no to chociaz pruundem mozna sie cieszyc :D

Elfir, te ostatnie Campano sa fajne :yes: sama poszukuje delikatnych szarosci dla siebie... widzialam w wersji Paradyz Taranto, maja fajne, i jeszcze jedna nazwa, ale mi z glowy je wywialo:p

za to wczoraj zobaczylam u Lukarny fajna propozycje... zapodam Tobie dwa linki do tych samych kafelek, zerknij, moze sie spodobaja ;)

http://www.alekafelki.pl/producenci/saime,concreta

http://www.saimespr.com/prodotto/Z44/001/GR/00000301/fondi/argilla.aspx

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My tez czekamy na gaz....najwieksza przeprawa jak dotad...chyba za pozno sie za to zabralismy,ale naprawde nie przypuszczalam,ze to tyle trwa! A zimno sie robi :( . Elfir jak patrze jak Ty blisko mnie bedziesz mieszakac to az sie prosi o projekt ogrodu:yes:. Obawiam sie jednak,ze troche potrwa uzbieranie na to pieniedzy:( bo na razie widze jeszcze dluga liste. A mialo byc tak pieknie:bash::bash:

Elfir jak patrze jak Ty blisko mnie bedziesz mieszakac to az sie prosi o projekt ogrodu:yes:. Obawiam sie jednak,ze troche potrwa uzbieranie na to pieniedzy:( bo na razie widze jeszcze dluga liste. A mialo byc tak pieknie:bash::bash:

Ponieważ i tak mam wolne terminy za rok, możesz spokojnie rezerowawać termin :D

za to wczoraj zobaczylam u Lukarny fajna propozycje.

Jest drastyczna różnica cenowa, niestety.

Wolę tu zaoszczędzić a wydać nieco wiecej na lepsze drewnopodobne do salonu.

Te plytki z Ceramika Gres sa naprawdę ładne i do doskonałości brakuje im tylko tego, że nie mają 30x60 lub 60x60 cm

Edytowane przez Elfir

• 2 weeks później...

Płytka ma być jasna (dąb, klon, jesion), naturalna, nie spatynowana, z mało wyrazistymi słojami. Nie chcę mieć potem problemów z dopasowaniem mebli w drewnianej okleinie.

Raczej matowa - jak oglądałam na żywo płytki drewnopodobne, to te matowe wyglądały lepiej od błyszczących. Błyszczace przypominaly albo plytkę albo panele.

Drzwi super :D płytki też, aż się zastanawiam czy nie podkraść pomysłu. Z ciekawości zapytam tylko, czemu masz podłogówkę tak gęsto przy takim perfekcyjnym ociepleniu? na wszelki wypadek czy tak wyszło z projektu? Pytam, bo ja mam dużo rzadziej i zaczynam się obawiać.

podłogówkę układał instalator - dlaczego tak a nie inaczej - nie wiem. I tak zeszło mniej rury o 150 mb niż było przewidziane w projekcie. Może chodziło o to by szybko reagowała?

Kori - układanie zacznie się od tej "drewnianej" w salonie i gabinecie, bo w korytarzu za duży ruch na razie. Układać będzie majster od k-g, więc najpierw musi skończć zabudowę. A kiedy? Nie mam pojęcia. W domu jest nadal wilgotno, woda skrapla się na oknach, więc nie wiem czy wylewka jest odprowiednio sucha.

Wybrałam te płytki, bo druga firma olała moje prośby o przesłanie próbek, nie raczyła nawet odpisać "nie". A ja nie lubię się prosić, w dodatku zawęza mi to wybór i mam mniejsze dylematy.

Edytowane przez Elfir

Drzwi - pierwotnie mąz był bardzo przeciw kolorowym drzwiom. Chciał ciemnoszare, jak okna. Teraz cieszy się z tego koloru. Od razu widać, gdzie jest wejście do domu. I elewacja jest weselsza. Edytowane przez Elfir

WM położona była jeszcze przed tynkami. Razem z elektryką (sterowanie).

Licznika w skrzynce nie mamy - mamy przyłącze, ale czekamy na inwentaryzację i klepnięcie przez ENEA.

Teraz poprowadziliśmy przedłużacz od teściów.

Elfir, fajnie wygląda dom z zewnątrz - na gotowo, a drzwi to już w ogóle rewelacja! Bardzo udany pomysł - gratuluję:)

Kurcze patrzę na Twój autorski przegląd płytek i głowę sobie łamię. Te które wybrałaś są ( na zdjęciu przynajmniej) w takim kolorze i wyglądzie jakbym chciała. I są tańsze od tych które ja mam wybrane... Muszę się z tym przespać.

szarych płytek w kolorze betonu teraz na rynku jest od groma i trochę.

Ja celowałam w szary, ale z bezowymi refleksami. W sumie płytka zlewa mi się z wylewką anhydrytową kolorystycznie.

Mysłałam, że wy już mieszkacie, ostatnie zdjęcia masz chyba z lutego?

Edytowane przez Elfir