Elfir 31.10.2013 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Są zupełnie inne niż Noce Paradyża, bo udają inny gatunek drewna. Noce to orzech - jest dośc ciemny, czekoladowo-brązowy przechodzący w zółtawo-brązowy, ale o slabym rysunku słojów. Na dodatek seria My Way ma wykończenie satynowe.Nordic to dąb. Ma dwa kolory: Naturale - szarawa, jakby ługowana, stara decha i Gold - bardziej słomkowo-żółto-szary, jak surowa decha. Wykończenie jest mat, może odrobinka lappato, ale naprawdę ciut i tylko jak się patrzy równolegle do płytki pod światło. Na dodatek są krótsze (tylko 60 cm) i szersze. Nie są też rektyfikowane. Dlatego są tańsze.Gdyby kolorystycznie porównywac z paradyżem, to bardziej przypominają Rovere Naturale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.10.2013 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 i tak na boku - IMHO Nordic i Legno Quercia wyglądają naturalniej od My Way Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 31.10.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 I właśnie z tych względów noce mi mi nie odpowiadają, zbyt pstrokate. Podobają mi się takie jak Tutliputli a te są zbliżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.10.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 (edytowane) W sumie nie wiem jak wygląda woodentic i holtzer na żywo, bo to też tania strefa. Na zdjęciach woodentic prezentuje się nieźle.Noce mi się długi czas podobało, ale odrzuca mnie ten jego satynowy połysk, który wygląda "plastikowo". No i zawsze może być problem z doborem mebli w okleinie drewnianej, żeby mu nie robić konkurencji. Chwilę rozpatrywałam kupienie II gat na Allegro któregoś z wiodących producentów. Ale bez obejrzenia boję się, że II gatunek to nie problemy z wybarwieniem tylko z łódkowaniem. W przypadku sklepu stacjonarnego w okolicy można byłoby spróbowac zwrócić a z Allegro już problem. Żeby nie było różowo - te płytki (Nordik i Legno) nie są równe jak stół, więc nie radze układac z przesunięciem o 1/2 Edytowane 31 Października 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 31.10.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Ja widziałam i żaden mi się nie podoba, chociaż woodentic ma wielu zwolenników. Podoba mi się za to droższa wersja woodentica czyli alibis, tylko cena 130 zł. Podobno wszystkie długie płytki mają problem z łódkowaniem (może poza drogimi włoskimi) układanie na 1/3 lub na dziko. No i prostopadle do okna a nie równolegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.10.2013 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 prostopadle najlepiej u nas pasuje bo mamy okna na dłuższej ścianie. Chcialabym układać "na dziko", ale nie wiem czy fugi wypadające w przypadkowych miejscach będą wyglądały dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 31.10.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 na "drewnianym" wątku były realizacje "na dziko", mnie się tak bardziej podoba niż uporządkowane 1/3 czy 1/2. Ostatnio chyba Wingerman tak kładł, ale on łączył też różne wielkości płytek. Wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.10.2013 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 te różne ułożenia Wingermana widziałam. Chyba na tym zdjęciu też jest na dziko:http://bokaro.pl/Upload/Zdjecia/MONIKA/Porady/plytki-jak-drewno/noce.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 31.10.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Bryła i prostota domu wręcz idealne dla takich drzwi z pazurem; drzwi w kolorze stolarki okiennej byłyby zachowawcze i nudne więc brawo za odwagę, chociaż zapewne nasłuchałaś się sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.10.2013 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2013 Niekoniecznie Mojej mamie się podobało od razu. Mąz się przekonał jak pokazałam zdjęcie podobnego zestawienia kolorystycznego, ale wykluczył mój wstępny malinowy - wg. niego to był różowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 01.11.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 No właśnie mnie przy "noce" trzyma ten efekt długiej dechy. Kolorystycznie i strukturą powierzchni też mi odpowiada. Meble będą białe (łazienka) więc nie będą płytki z nimi konkurowały. Jedyne co mi się nie podoba to cena:( i dlatego rozglądam się za jakimś zamiennikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.11.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Elfir no miodzio z tymi drzwiami ja tez chcialam u nas taki akcent kolorystyczny ale moj sie nie zgodzil:P na szczescie Ty masz wiec moge podziwiac i cieszyc oko To teraz mnie przegonilas z pracami u mnie jeszcze zabudowy nie ma na reku jak i samego reku... Moge podkrasc zdjecie jezeli chodzi o schowanie karnisza? bo wmawialam mojemu M juz kiedys o tym, ze tez tak chce...(widac na zdjeciu ze dosc duzo miejsca masz na wlozenie rak we wneke...) ja nie mam ochoty na wszelakie firanki w domu..jak juz to tylko zaslony Pozdrawiam (ta Pani na zdjeciach to ty? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.11.2013 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Cieszę się, że drzwi się podobają. Na zdjeciach to ja. Pomysł na schowanie karnisza też podpatrzony, więc niech sobie idzie daje w świat Szerokośc zabudowy wynika z wystającej ścianki nośnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.11.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 podobaja? baaaa to malo powiedziane, sa zarab.... ales Ty fajna kobietka tak wiec zabieram zdjecie do siebie dziekuje http://www.cheesebuerger.de/images/smilie/liebe/a010.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.11.2013 23:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 Bardzo mi miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 03.11.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Elfir drzwi cudne! Mamy bardzo podobne wejscie(daszek) i drzwi,tylko ja mam szare. Jak zobaczylam kolor to powiedzialam-genialnie..sto lat bym myslala i tego nie wymyslila...hehe super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.11.2013 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 pochwaliłabyś się swoim domkiem na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 04.11.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Elifr - warto było czekać tyle na tyle zdjęć )) powodzenia na finishu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.11.2013 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 czekaliśmy ze zdjęciami na zamknięcie domu drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 04.11.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Elfir poewidz mi prosze ile czekacie na gaz z wszystkimi formalnosciami? Ja juz trace nadzieje,azimno sie robi....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts