Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Elfir stawia klocka - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Elfir - czy to znaczy, że zmieścisz się w terminie pierwotnym wymaganym przez Twój superbank i nie będziesz musiała robić kosztownego aneksu do umowy?

Niestety termin wg. umowy upłynął 10 października :(

Przez tą całą nerwówkę z terminami i jazdami z bankiem nabawiłam się problemów zdrowotnych :(

Źle się czuję od dłuższego czasu, mam problemy z żołądkiem, nie mogę spać

Edytowane przez Elfir

Elfir a ile kg mniej? Dziewczyno spokoj Cie uratuje, bo nerwica zoladka to nic przyjemnego. Odpusc choc na weekend, idz na masaz, pelen relaks, trzeba sie czasem zresetowac :)

Płytki "drewniane" bardzo ładne, i co to za plytki w kuchni? Tak pytam, bo cos mi umkneło:cool:

masaż, wycieczka :) - jesteśmy kompletnie spłukani finansowo :D Na razie nie mamy nawet kasy na kupno mebli i AGD do kuchni - będziemy czekać na zwrot podatku za materiały budowlane. Nasz kredyt jest niewielki (jak na średnią kredytów hipotecznych) i resztę do budowy płaciliśmy z bieżących dochodów. A wykończeniówka najwięcej żre kasy.

A coś na święta trzeba odłożyć.

A kg wcale nie mniej, bo mąz na pocieszenie kupił mi czekoladę Tobleron, a ja mam słabą wolę, nawet jak ma być mi po niej niedobrze :)

Tar - w kuchni to gres Campana (firma Ceramika Gres) - pisałam o nim w piwerszym poście na siódmej stronie dziennika. Trochę krzywy (nie rektyfikowany), więc na super cienkie fugi się nie nadaje.

Edytowane przez Elfir

no dobra to swieca zapachowa, oliwka i maz jako masazer :D:D:D

ja przy budowie prawie dyche zrzucilam, ktora powrocila w rok po zamieszkaniu:cool:

a o gresie nie doczytalam, bardzo znajomo wyglada, podobny do mojego stargresu na tarasie (kupiony w casto w podobnej cenie) i tez troche nierowny, za to super sie czysci :)

Brawo! Ta świetna wiadomość to dobra okazja do pierwszego mojego wpisu na FM, jednocześnie serdecznie witam się z Wami. Elfir, wielkie gratulacje - za odwagę, determinację, konsekwencję, siłę i wytrwałość. Kibicuję Ci od początku mojej obecności na FM, a Twój Dziennik był pierwszym przeczytanym :) Bardzo podoba mi się Twoje praktyczne podejście do budowania. Trzymam kciuki za rychłą przeprowadzkę, ale jeszcze mocniej trzymam kciuki za powrót do zdrowia :)

Elfir już niedługo, trzymaj się, jestem bardzo ciekawa jak urządzisz dom. wielu pomysłów ci zazdroszczę.

a stolik kawowy planujesz podobny jak mój - kolega zespawał ramę, stolarz zrobił blat. stolarz trochę spieprzył, ale ogólnie stolik jest ok, nie do ....zajechania...., masywna konstrukcja.

Gratuluję końcówki! Dawno już podglądam wątek, jako klockowy i płaskodachowy. Fajnie wyszły te płytki drewnopodobne i drzwi też fantastyczne, sama bym chciała takie, może jednak bardziej malinowe, ale małż się nie zgodzi - wszystko ma być białe, szare albo czarne.

Teraz czekam na wnętrza :)