Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Elfir stawia klocka - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może mam coś w kompie źle ustawione albo co...

Pojawia mi się taki komunikat:

[h=2]Wiadomość

[/h]Temat nieokreślony. Jeśli wszedłeś na nieprawidłowy link, proszę powiadom administratora

Ale OK, dzięki nie zawracam Ci głowy bzdurami:)

poczytam podobne wątki.

Ja to mam pecha... Albo wymyslę coś, czego nie ma, albo jest pieruńsko drogie, albo właśnie wycofano ze sprzedazy.

Szukam lamp nad stół. Aura, o której pierwotnie myślałam, podniosła ceny o 40% i jedna lampa kosztuje 700 zł.

Lampa nad stół musi mieć regulowaną wysokosć zawieszenia klosza i regulowane umieszczenie nad stołem.

Znalazłam bardzo świetny model i niesamowicie niskiej cenie:

http://www.reconlighting.pl/userdata/gfx/b7ee017671929d6de21634b7a8d70c2e.jpg

Ale po pierwsze jest wycofany, a po drugie klosz chcialam aby świecił góra-dół, jak zwykłe abażury.

Tak wogóle to na jakiś czas musze zawiesić moje plany do urządzenia wnętrza w stylu klasycznie nowoczesnym, bo po prostu mnie na nie nie stać :( (wymaga jednak wysokiej klasy materiałów wykończeniowych)

Będzie bardziej nowoczesnie-rustykalny, bo przynajmniej zamaskują się wszelkie niedoróbki.

Edytowane przez Elfir

To jest to o czym pisałem w innym dziale.

miałem budzet X i gdybym tu nie wszedł na forum spokojnie bym sie zmiescił

w tej chwili podwajam moj budzet a jeszcze czeka mnie kuchnia, schody i drzwi nie mowiac o meblach.

No coz rozumiem Twoj ból

Zresztą tak samo jest z ogrodem sama wiesz jak to jest i ile moze kosztować

Gosiek - ta, którą znalazłam jest obecnie niedostępna, a metalowy klosz jest połączony na stałe z oprawką żarówki.

Ta od "Candelux" mi się niestety nie podoba, nie wiem dlaczego?

Naprawdę przejrzałam ofert popularnych firm produkujących lampy i jeśli znalazłam coś ciekawego to kosztowało powyżej 1000 zł. Wada jest we mnie (podobają mi się rzeczy drogie) a nie w lampach :D

Ale masz zimne silikaty i strop betonowy. Nie wiem, tylko tak sobie gdybam, bo fachowcem nie jestem. Przecież z żadnej rury wodociągowej to nie leci. Z tynków tyle? Dom sezonowany, nie żadna świeżyzna. Ciekawa jestem, bo boję się o swoje rury. U mnie kartongipsy podtrzymują ocielenie, nawet sobie nie wyobrażam zrywania. A rury mam docieplone 15 cm wełny dodatkowo i lecą w warstwie ocieplenia stropu.

Witam,

prześledziłem Twój dziennik od początku i widzę, że stosowałaś Terive Light. Możesz coś więcej na jej temat powiedzieć?

Jak się sprawdziła podczas budowy. Jak zachowuje się gotowy strop?

No i jak ta druga Teriva z tego co widzę na fotkach to chyba plus bez nadbetonu?

Jak wygląda proces zamawiania i projektowania?

Sory,że tyle pytań ale zamierzam użyć ich u siebie na nieużytkowym podadaszu i w miejscach wykuszy.

Pozdrawiam.