Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Elfir stawia klocka - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie do Ciebie jeśli można :-)))

czy łazience masz płyki drewnopodobne tarima roble? dobrze zrozumiałam, bo widziałam maultkie zdjęcie łazienki. Jeśli można czy można zobaczyć więcej zdjęć z łazienki. Sama muszę wybrać za niedługo płytki ( bo przychodzi fachowiec) a ja nie jestem zdecydowana co do drewna i z czym go połączyć i jak. Będę bardzo wdzięczna za szybką odpowiedź. Pozdrawiam

byłam w domu, gdzie było drewno na podłodze i ogrzewanie podłogowe.

Nie sugeruj się tym, że będziesz mieć ciepłą podłogę. Podłoga wcale nie bezie ciepla, ani przy plytkach ani przy drewnie, jeśli podłogówka będzie prawidłowo zrobiona a dom prawidłowo ocieplony.

jA mam 160 m2 i Junkers Cerapur Smart 14 kW - tej zimy nawet jego najniższa moc (3 kW) była za wysoka i piec taktował (włączał się i wyłączał zamiast modulowac moc płomienia). Architektka wrysowała nam w projekcie piec 32 kW (to tak w kwestii znajomości realiów instalacyjnych przez projektantów :p)

Ale wazne - dom dobrze ocieplony! Wiesz, mniej wiecej jakie masz zapotrzebowanie na ciepło?

Zapotrzebowanie na energię końcową mam 106 kWh/(m2rok) .Ale te wyliczenia według mnie nie wiele mają wspólnego z rzeczywistością.

Czyli te 14 kw u mnie też wystarczy.

Nie wiem czy wystarczy. Moje zapotrzebowanie na energię końcową to 40 kWh - ale ja miałam liczone uczciwie.

Szukaj kotła z mozliwie dużą modulacją zakresu mocy.

• 3 weeks później...
Czy mogłabyś podać warstwy, z jakich zbudowany jest Twój dach? Nigdzie nie mogę tego znaleźć w Twoim dzienniku? Wygląda że na dachu masz papę? Czy się mylę? Czy taki dach wymaga serwisowania co jakiś czas (malowanie lepikiem czy czymś podobnym lu jakieś inne czynności)? Z góry dzięki za odpowiedź.