mamik 29.12.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 może tym się udahttp://www.dobreprogramy.pl/PDFCreator,Program,Windows,12691.htmlpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2009 23:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Z pdf nie jest tak źle, gorzej potem na jpg Na razie zastanawiam się jak przygotować rysunek do druku na ploterze. Nasz domek wchodzi na format A4, ale projektowane ogródki już nie. I nie potrafię ich zapisać do pliku drukarki - wyskakuje błąd "niewłasciwy znak pliku" - a nie ma żadnych polskich znaków, zadnych myślników, przecinków i dwukropków. A ile nerwów kosztowało nauczenie się własciwego skalowania do druku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 30.12.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dziesięć, dziewięć ... głośno liczę! http://img407.imageshack.us/img407/9664/zegarsylwester.jpg A Wam, moi drodzy życzę:- wanny szampana, seksu do rana,niech ciało swawoli, głowa nie boli,niech pamięć nie zawodzi, alkohol nie szkodzi!Spełniają się marzenia, gdy rok cyfrę zmienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 30.12.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Z pdf nie jest tak źle, gorzej potem na jpg Na razie zastanawiam się jak przygotować rysunek do druku na ploterze. Nasz domek wchodzi na format A4, ale projektowane ogródki już nie. I nie potrafię ich zapisać do pliku drukarki - wyskakuje błąd "niewłasciwy znak pliku" - a nie ma żadnych polskich znaków, zadnych myślników, przecinków i dwukropków. to może print scr wkleić do MS office cada nie znam, ale jak drukuję, to zaznaczam oknem i skaluję do rozmiaru papieru, ale to działa na drukarkę, z ploterem to nie mam pojęcia, ale może działa tak samo?? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 31.12.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 http://zatoka-zen.com/wp-content/uploads/happy-new-year.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.01.2010 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Cały sens rysunku CAD polega na tym by zachował skalę po wydruku, więc prt scr i .pdf odpada. Rozszyfrowanie sposobu eksportu .dwg do pliku drukarki .plt zajeło nam dwa dni pełne klnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 01.01.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Cały sens rysunku CAD polega na tym by zachował skalę po wydruku, więc prt scr i .pdf odpada. Rozszyfrowanie sposobu eksportu .dwg do pliku drukarki .plt zajeło nam dwa dni pełne klnięcia chyba Cię nie zrozumiałam, wydawało mi się, że ten jpg to po to, żeby wkleić "dla nas" do pooglądania, a wówczas zachowanie skali nie ma znaczenia, jeśli zostają wymiary a co do CADa, to też nie zrozumiałam , myślałam, że nie mieści Ci się na a4 dom z ogrodem, bo jest za duży, a chcesz go jednak na jednej kartce mieć, wówczas też skala nie jest tak istotna pozdrawiam w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.01.2010 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Ok. tutaj na forum nie ma znaczenia, ale pisałaś o drukarkach i ploterach , więc odniosłam się do jakości wydruku. Ale teraz mamy juz opanowane wszystko - wydruki poszły. Fajne narzedzie z tego AutoCad-a (jak już na niego poklniesz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 04.01.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 No i zobaczyłam! Nieźle! Mi byłoby szkoda tych metrów na piętrze, które poza obrysem zostają! Jak przeprawa z architektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.01.2010 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Rozumiem, że szkoda. Ale po co mi 40m2 sypialni? Jak ktoś ma dzieci, to na piętrze idzie wygospodarowac jeszcze jeden pokój. Ale my nie planujemy, a dodatkowe metry trzeba wybudować, ogrzać, posprzątać. Jak się dorobię, to ten fragment przerobię na ogród zimowy z wyjściem na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 04.01.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 A ten pomysł - z ogrodem zimowym, bardzo ciekawy jest! Ja myślałam o siłowni raczej, takiej z sauną... albo pokoju klubowym (taki się mężowi marzy - z barkiem, bilardem, kinem domowym). Ogród zimowy też ciekawym jest pomysłem. Jednak wolałabym zlokalizować go jako kontynuację salonu bądź jadalni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.01.2010 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Jak zbuduje ogród zimowy w ogrodzie to nie bedzie miejsca na ogród Jak bedzie trzeba, to na stropie bedzie mozna dobudować pomieszczenie w lekkiej konstrukcji drewnianej. Ale my jesteśmy leniuszki, raczej siłownia nie bedzie używanym pomieszczeniem. Myślałam o tej oranzerii raczej jako o buforze ciepła miedzy sciana a zewnętrzem. Jestem skrzywiona na zeroenergetyczne budownictwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 04.01.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 plany planami, a życie lubi niespodzianki, projekt bardzo fajny, zgrabny, ja bym jednak tak zaprojektowała przyszły ogród zimowy, żeby można było o tą powierzchnię dom rozbudować bardzo mi się podoba rozplanowanie łazienki na dole, w górnej cos mnie męczy, chyba toaleta ale generalnie wg mnie cały domek bardzo sprytnie rozwiazany to wrzuc jeszcze plan z działką i projektem ogrodu - bo na pewno masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 05.01.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Pozdrowionka w nowym roku zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 08.01.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Elfir, słonko, wszędzie zaglądam i głośno wołam: Został założony nowy wątek, który wymaga poświęcenia uwagi - cel szczytny!podaruj 1% podatkuDziękuję za pomoc! Pozdrawiam - Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2010 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Ja co roku daje 1% na Bure Misie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 08.01.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Super, że dajesz. A co to Bure Misie - Fundacja tak się nazywa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.01.2010 23:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 http://www.buremisie.org.pl/ Opieka nad osobami niesprawnymi umysłowo (głównie zespół Downa) - organizują letnie kolonie i opiekę wolontariuszy, zeby odciązyć rodziców, czy zapewnić opiekę gdy rodzice umrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.01.2010 01:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Fajna sprawa ta Osada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 09.01.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2010 Fajni też są ludzie, którzy potrafią zrozumieć! Super Elfir, już czytam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts