Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opcja mycia w temp = 70 stopni:  

106 użytkowników zagłosowało

1. 1. Opcja mycia w temp = 70 stopni:

• nie mam takiej opcji i uwazam, ze jest niepotrzebna
    • nie mam takiej opcji, ale mysle, ze przydalaby sie
    • nie mam takiej opcji i jest tragicznie
      0
    • mam taka opcje i czesto ja wykorzystuje
    • mam taka opcje i uzywam sporadycznie, ale sie przydaje
    • mam taka opcje ale uwazam ja za zbedna
    • nie mam zmywarki, ale chcialabym sadze, ze ta opcja sie przydaje
    • nie mam zmywarki, ale sadze, ze ta opcja jest zbedna

Recommended Posts

Jeszcze troche i ludzie zaczna sie bac zadawac pytania :-?

Kazdy pyta jak umie , dlaczego sie tak czepiacie? :-?

A pozniej pojawiaja sie watki , ze cos sie dzieje na wymianie doswiadczen , nie ma ludzi i nuda .

Po to jest Forum , zeby kazdy tak jak chce zapytal .

Nie odpowiada komus styl pytania , to niech nie odpowiada .

Watek spadnie na dol , moze wtedy zadajacy pytanie sie zastanowi.

Pozdrawiam serdecznie i zycze mniej upierdliwosci na codzien

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... - jasno w tytule napisał co go interesuje -

moim zdaniem niejasno - tytuł cokolwiek intrygujący. Ja tu wszedłem, bo byłem zaciekawiony, co jeszcze może zmywarka, może odkryły się jakieś jej dodatkowe zalety, o których nie wiedziałem. A że zmywarka to skarb to wiem :lol:

Ot małe nieprzemyślenie "młodego" forumowicza, wiem, że wielu jest już zmęczonych powtarzaniem w kółko tego samego i odsyłanie do tematów wałkowanych milion razy...

i zgadzam się też z rrmi (jak zwykle zresztą) :wink:

Dobra zmywarka do wygoda w jej użytkowaniu, skarb to kochana ŻONA no i dzieci of course.

Jak możesz wydać na nią ok3 tys. to szukaj w takich firmach jak Bosch, AEG Miele (ta ostatnie może kosztować 4tys) ale to bajka.

Praktycznie trzeba wziąć katalog lub przejrzeć oferty w Internecie i wybierać te najbardziej bogato wyposażone.

Kryteria to zużycie wody, prądu hałas w dB, (3dB) więcej to hałas dwukrotnie większy, liczba dostępnych programów.

Forum jak najbardziej odpowiedznie...., przeciez to tez watek pomocy..., w sprawie zakupu dobrej zmywarki...a, ze czlowiek wyrazil sie o zmywarce jako o skarbie, a czemu by i nie... :wink: Na pewno dla niego zona jest skarbem jesli juz chce kupic jej bardzo dobra zmywarke i pofatygowal sie nawet tutaj po porady.... :p

Zyczyc tylko udanego zakupu... :D :wink:

Witam,

Sam jestem na etapie zakupu zmywarki, jednak w dużo niższym przedziale cenowym. Podobno niezła jest AEG FAVORIT CONTROL Vi, i to chyba za sporo mniej niż 3000.

Mam pytanie, jeśli można, czy ktoś ma zmywarke firmy Candy?

Pralki wiem że mają niezłe, a zmywarka to dosyć podobny rodzaj sprzętu.

Interesuje mnie zmywarka, która nie będzie myła garów ponad dwie godziny, ale np. godzinę, max 1,5h. jest taka np. Candy CDS 120 X, z programem 1h, klasa A. Dla świeżych naczyń podobno ma być wystarczająca. Dobrze bay nie była z tych najgłośniejszych, a firma Candy podaje dwa parametry: Głośność dB re 1 pw: 51 i Głośność dB (A): 36. Czy ktoś wie czym się różnią ?

Pozdrawiam

Jarek

Mam pytanie, polecono mi w różnych sklepach zmywarke

jedna boscha typ SGV57T13EU

druga candy CDI5515S

czy ktos z Was może użytkuje jakąś z tych?

Wiem że firma nie jest najważniejsza tylko funkcjonalność ale ja zupełnie nie wiiem w jakiej firmie szukać ale myślę ze bosch chyba jednak bardziej sprawdzony

Czekam na porady

poszukuje zmywarki bardzo dlugo, przejrzalam wiele wypowiedzi i ocen, wszysce wychwalaja BOSCHa, ja zdecydowanie wybralabym BOSCHa, wlasnie do domu kupuje zmywarke tej firmy

Nigdy wiecej zmywarki Bosh.

Jak nam sie zepsula [45cm] facet musial rozebrac ja na czesci pierwsze aby usunac mala usterke.Trwalo to naprawde dlugo.

Czesci sa drogie,dostepne tylko u bosha i trudny jest dostep do kluczowych elementow urzadzenia.[Poprostu bosh chce sam reperowc i to za duze pieniadze]

Pan przyszedl do naszej zmywarki tylko dlatego bo juz sie wczesniej gdzies poznalismy.

Sa inne firmy ktore warto wybrac.Latwo ich wyroby reperowc i latwy jest dostep do czesci na rynku.Najlepiej skonsultowac to z kims kto zawodowo sie trudzi reperacja AGD.

Także planuję kupic zmywarkę Bosch i w sklepie w ofercie jest model szer 60 cm za 1190. Nie wiem czy to nie za tanio? Co prawda ma tylko 3 programy i 2 temperatury, klasa energetyczna A i jeszcze trochę funkcji(nie będę wymieniać-bo i tak nie wiem o co chodzi). Czytałam na forum że i tak przeważnie używa się 2 programów, czyli zmywarki z wieloma funkcjami nie są tak do konca wykorzystywane.

Więc nie wiem czy warto - bo tania i za parę lat wymienić - czy kupić droższą z większą ilością bajerów.

Generalnie cały sprzęt AGD mam Boscha, w tym i zmywarkę - tak jakoś wyszło. Pracuje od roku i w związku z tym nie mogę potwierdzić czy jest mało awaryjny czy też nie. Jedno jest pewne - części są drogie. Przyklad: ramka do mikrofalówki, taki kawalek blachy (musiałem zamienić z szerokości 50 cm na 60 cm) kosztowała 700 zł a cała mikrofalówka ok 2000.

Witam

Firma Bosch to raczej solidna marka ale w przypadku jakiejś naprawy już po gwarancji często takowa naprawa może być nieopłacalna że względu na koszty i dostępność części zamiennych... :(

Właśnie szukam zmywarki dla siebie i takie pytania:

czy 52 dB to rzeczwywiście hałas w domu?

czy potrzebny jest mi bardzo "system samoczyszczących filtrów"?

co z akustycznym sygnałem końca pracy - można tego nie uzywać?

czy 65 st. wystarczy jako max. temperatura?

nie chcę wydać dużo kasy na tę zmywarkę... ale też niech będzie to sensowny wydatek.

Prosze o pomoc w wyborze zmywarki.

Zastanawiam się nad kilkoma modelami.

BOSCH SGI 55M35 EU 2350

http://www.bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=573

BOSCH SGI 55E15 EU 2050

http://www.bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=572

BOSCH SGI 45M35 EU 2070zł

http://www.bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=569

SIEMENS SE 55M556 EU 2300

http://www.siemens-agd.pl/produkty/przeglad_produktow/produkt.php?idproduktu=456

SIEMENS SE 55M550 EU 2170

http://www.siemens-agd.pl/produkty/przeglad_produktow/produkt.php?idproduktu=455

AEG FAVORIT PERFORMANCE I-M 1999

Nie powiem że nie zależy mi na cenie. Chciałbym kupić w miare tanią ale i bezawaryjną i praktyczą zwyarke.

Zmywarka musi być na 60cm i z odkrytym panelem. Takie już mam meble.

Kompletnie się nie znam na zwywarkach i mój wybór padł czysto po firmach (takie były polecane na forum).

Może ktoś będie miał inne propozycje.