Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opcja mycia w temp = 70 stopni:  

106 użytkowników zagłosowało

1. 1. Opcja mycia w temp = 70 stopni:

• nie mam takiej opcji i uwazam, ze jest niepotrzebna
    • nie mam takiej opcji, ale mysle, ze przydalaby sie
    • nie mam takiej opcji i jest tragicznie
      0
    • mam taka opcje i czesto ja wykorzystuje
    • mam taka opcje i uzywam sporadycznie, ale sie przydaje
    • mam taka opcje ale uwazam ja za zbedna
    • nie mam zmywarki, ale chcialabym sadze, ze ta opcja sie przydaje
    • nie mam zmywarki, ale sadze, ze ta opcja jest zbedna

Recommended Posts

:lol: :lol: :lol:

zmywarka dotarła, jest śliczna :lol: ...dzis albo jutro ja podłączymy ...normalnie sie doczekać nie mogę :D

a jakie tabletki do zmywarek polecacie? i coś się tam jeszce wsypuje? :o sól , nabłyszczacz? to osobno oprócz tabletek sie daje? :roll:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja kupuję osobno tabletki, osobno sól i osobno nabłyszczacz. Tabletki kupuję w Lidlu (W5). Kosztują mało (25 szt. - 7 zł), a są dosyć dobrej jakości...

Witam wszystkich serdecznie!!

Ja swoją zmywarkę mam od 3 tygodni i teraz już wiem że za nic w świecie bym jej nie oddała.Toczyłam bój z mężem o nią jest nas dwójka i to był argument że nie ma tyle mycia ... i to jest "fałsz".Włączam ją co drugi dzień na expresowe mycie trwa ono 30min... tabletka sie rozpuszcza po drugim sygnale czyli jakieś 10min.od zakończenia wyjmuję suche , gorące naczynia.Myje wszystko łącznie z "zaschniętymi garami".Używam sól,nabłyszczacz i proszek oddzielnie(calgonit najtanej w selgrosie to kupiłam w zestawie całość za 27zł).Moja zmywarka ma wskaźniki braku soli i nablyszczacza, więc nie muszę za każdym razem uzupełniać.Jedyny problem mam ze sztućcami.... żeby je umieścić w koszyku poprostu są za małe dziurki w pokrywce koszyka i trzeba się trzoszkę nagimnastykować .A jak wy sobie z tym radzicie?

To jest bosch SRV45T23EU do zabudowy kupiłam ją przez net za 2099zł 45 cm szer. bo tylko taka była możliwość zamontowania w meblach kuchennych.Szczerze mówiac jest to chyba najbardziej wypasiona zmywarka z Boscha ale najlepszy jest przycisk "speed" który redukuje czas trwana programu o 50%.Dość przydatna jest również funkcja "aqua sensor" bo jeśli chcesz odswieżyć talerze to zużywa mniej wody .Tak jak wspomniałam już wczesniej używam trzech oddzielnych środków .Zawsze podchodziłam z dystansem do "3w1".Na start oczywiście zapakowałam wszystkie szklanki i kubki , które normalnie używamy ...jak otworzyłam zmywarke by je wyciągnąc to przeżyłam szok ..tak były domyte i bez zacieków.
:lol: :lol: :lol:

zmywarka dotarła, jest śliczna :lol: ...dzis albo jutro ja podłączymy ...normalnie sie doczekać nie mogę :D

a jakie tabletki do zmywarek polecacie? i coś się tam jeszce wsypuje? :o sól , nabłyszczacz? to osobno oprócz tabletek sie daje? :roll:

Możesz stosować tabletki tzw. wszystko w jednym, ale jeśli masz twardą wodę to proponuję mimo wszystko zastosować dodatkowo sół, tak zresztą zalecają zwykle producenci zmywarek. Osadzanie kamienia lub żelaza (jeśli jest dużo jego w wodzie a nie stosuje się odżelaziacza) jest zagrożeniem dla pracy zmywarki (zwykle pada szybciej hydrostat lub płaszcz wodny).

kupiłam sól, kupiłam tabletki 3w1 :D ... zmywarka myje codziennie , zmywarka to super rzecz :D .... chwała temu kto wymyślił to cudo :D :D :D .... zapewne była to kobieta :wink: :D
kupiłam sól, kupiłam tabletki 3w1 :D ... zmywarka myje codziennie , zmywarka to super rzecz :D .... chwała temu kto wymyślił to cudo :D :D :D .... zapewne była to kobieta :wink: :D

hihi :)

ja jeszcze jakiś tydzień muszę czekać na zamontowanie . już się nie mogę doczekać.

Zaczęło się tak.

Upatrzyłam sobie zmywarkę jak dla mnie idealną. Whirlpool model ADG 9190, technologia "Szósty zmysł" i różne przydatne mi bajery typu Auto clean, opóźniony start itp. Tutaj szczegóły:

http://www.whirlpool.pl/app.cnt/whr/pl_PL/pageid/pgproddtl001/catid/4/subcatid/14/prodid/27826

Cena katalogowa Whirlpoola ponad 2500 zł :-?

Jakież było moje ogromne zaskoczenie, gdy moją wymarzoną zmywarkę znalazłam w ofercie jednego ze sklepów internetowych ze sprzętem AGD ( dodam, że sklep dość znany i popularny ). Zaskoczenie wynikało nie z samego faktu znalezienia tam "mojej" zmywarki tylko z faktu, że jej cena wraz z kosztami wysyłki była niższa od katalogowej o ponad 1000 zł :o

Nie omieszkałam mojego zaskoczenia wyrazić w mailu do tegoż sklepu, pytając, czy aby nie pomylili modelu, i czy sprzęt nie ma jakiegoś defektu. W odpowiedzi miły Pan Waldek napisał, że jak najbardziej model to ten, który mnie interesuje, a firma zapewnia, że sprzęt jest nowy, oryginalnie zapakowany, pełnowartościowy i pochodzi od producenta czyli Whirlpool Polska. Na koniec Pan Waldek dodał, żę istota tak atrakcyjnej ceny pozostaje "słodką tajemnicą handlową firmy".

I co wy na to? Brać tę zmywarkę? Jak sądzicie czy to realne, żeby sprzedawali sprzęt po tak niskiej cenie i jeszcze na tym zarabiali? Czy może gdzieś jest jakiś haczyk, jakieś "prawie", które robi wielką różnicę?

Nie masz się czego obawiać,

dla porównania dzisiaj byliśmy w saturnie i to urządzenie

http://www.ceneo.pl/100097

kosztuje tam 5499

Takie są właśnie uroki zakupów w internecie, gdzie ceny są o wiele atrakcyjniejsze od katalogowych :)

Tak ...jest to możliwe i nie znaczy to, iż towar sprzedawany w sklepie internetowym jest towarem niepełnowartościowym :roll: . Są takie różnice ....sama niedawno to przerabiałam zakup zmywarki . Też się sprzedawca uśmiał jak go w mailu zapytałam czy to przypadkiem nie jest sprzęt " z wystawki" ...bo różnica w cenie porównując do innych sklepów internetowych i "normalnych"była ogromna :D .

Kupiłam, przysłali oryginalnie zapakowane , działa.... wszystko gra :wink: :D .

Ja wiem, że w sklepach internetowych generalnie jest taniej, bo już tam nie jedną rzecz kupiłam. Moja płyta gazowa np. z przesyłką była o 200 zł tańsza niż w sklepie, ale żeby ponad 1000 zł taniej :o

No ale cóż, jak mówicie, że to możliwe, to tylko brać! Miód na moje serce ! :wink:

Jak najbardziej możliwe. Moja wybrana zmywarka w Avansie kosztowała 2300 zł, a w sklepie internetowym znalazłam ją za 1541 zł :o

Właśnie dzisiaj mi ją przywieźli :D

A to ona:

http://www.electro.pl/list_products.php

Wszystkie pozostałe sprzęty kuchenne też kupowałam w sklepach internetowych. Ceny mają niższe, bo biorą towar bezpośrednio z zakładu, a i koszty utzrymania mają mniejsze niż normalne sklepy.

:wink:

Nie sugeruj sie cena katalogowa, wlasnie po to sa ceny katalogowe zeby zlapac klienta. Klient zobaczy strasznie wysoka cene katalogowa, potem sprzedawca zaproponuje mu cene o 30% nizsza niz w katalogu no i klient mysli sobie jak nie skorzystac z takiej okazji i kupuje. Od kazdej ceny katologowej na adg mozna zjechac z ceny od 10 do 40 %, a trafiaja sie i tacy co kupuja za ceny katalogowe. bez znizek :roll: (mam na codzien do czynienia z agd, wiec wiem cos o tym). Ja niestety tego sprzetu co kupowalam do siebie nie moglam znalesc taniej w internecie.

ja tak okazyjnie TV LCD kupiłem jakiś czas temu.

W promocji w jednym sklepie (nie interetowym zapłaciłem ok. 4000 pln

a np tutaj: klik kosztuje "nieco" więcej[/url]

Droga Annja -ja właśnie trzy dni temu zakupiłam taką zmywarkę Whirlpool: ADG 8370IX:

http://image.ceneo.pl/data/products/729359/product.jpg

Ma WSZYSTKIE funkcje jakie powinna mieć zmywarka (a nawet więcej :) ):

Opis szczegółowy:

Sterowanie elketroniczne

elektroniczny wyświetlacz LCD

Szósty zmysł (zmywarka automatycznie dobiera parametry zmywania)

7 programów zmywania

system samoczyszczących filtrów.

Parametry produktu Whirlpool ADG 8370 IX:Szer. 59.7 cm

Głęb. 55.5 cm

Pojemność (kpl) 12

Zużycie wody 13 l

Poziom hałasu 44 dB

Gwarancja 24 mies.

Kolor panela inox

Zabezpieczenie przeciwwypływowe Tak

Rodzaj panela: zewnętrzny

Wyświetlacz elektroniczny: Tak

Opóźnienie startu: Tak

Klasa energetyczna A

Zużycie energii 1.05 kW

Klasa efektywności zmywania A

Klasa efektywności suszenia A

Program automatyczny Tak

Program szybki Tak

Program “szkło" ( delikatny) Tak

Mycie wstępne Tak

1/2 wsadu Tak

Aquastop Tak

Funkcja 3 w 1 Tak

Program intensywny Tak

Program energooszczędny Tak

"rozrzut" cenowy na CENEO: 1730-3244zł :o

Ja kupowałam TU za 1760zł +60zł Kurier:

http://www.neo24.pl/index.php?target=products&&product_id=51157

Mogę polecić z czystym sumieniem!!!

Dzięki Kasiu, rzeczywiście bardzo fajna ta twoja zmywarka, ale niestety nie dla mnie bo ja muszę mieć zmywarkę ze zintegrowanym panelem ( meble już stoją, a front do zmywarki kupiłam właśnie z myślą o zmywarce zintegrowanej ). Ta "moja" ADG 9190 jest właśnie zintegrowana.

No ale twój post jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że można bezpiecznie kupić wysokiej jakości sprzęt za rozsądną cenę :D