Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Opcja mycia w temp = 70 stopni:  

106 użytkowników zagłosowało

1. 1. Opcja mycia w temp = 70 stopni:

• nie mam takiej opcji i uwazam, ze jest niepotrzebna
    • nie mam takiej opcji, ale mysle, ze przydalaby sie
    • nie mam takiej opcji i jest tragicznie
      0
    • mam taka opcje i czesto ja wykorzystuje
    • mam taka opcje i uzywam sporadycznie, ale sie przydaje
    • mam taka opcje ale uwazam ja za zbedna
    • nie mam zmywarki, ale chcialabym sadze, ze ta opcja sie przydaje
    • nie mam zmywarki, ale sadze, ze ta opcja jest zbedna

Recommended Posts

Nie, ja mowilam o Favorit (to co Mohag napisala)

slyszalam tylko , nie sprawdzalam nausznie :wink:

Pozatym mi akurat szumy zmywarki nie przeszkadzaja kompletnie, tak samo jak szum telewizora czy radia (wylaczam sie i nie zwracam uwagi)

nawet mam cos takiego ze nieznosze jak jest totalna cisza w domu - musi przynajmniej radio gadać :wink: (jest wlaczone praktycznie non stop a ja czesto nawet go nie slucham) Za to wkurza mnie np. sasiad jak nastawi za glosno muzyke czy halasujace dzieci na ulicy. Tak wiec odbior halasu jest strasznie subiektywny :D - to nad czym mam kontrole (moge zciszyc ew. wylaczyc nie pzreszkadza, to co produkuje ktos inny - wkurza :oops: )

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie, ja mowilam o Favorit (to co Mohag napisala)

slyszalam tylko , nie sprawdzalam nausznie

ja sprawdzalam nausznie hihi poprzednia zmywarke mialam wlasnie Favorit AEG i byla cichsza od obecnego Bosha ktory mam (45 db) ale bez przesady :lol: napewno nie jest dwa razy glosniejsza :wink: jezeli spadajacy lisc ma 10 db, to dwa decybele nie sa chyba taka roznica... no chyba ze natezenie sie inaczej liczy. Ale w tym przypadku by sie to nie sprawdzalo.

aaa jeszcze taka dygresja, AEG mialam dwa lata i chociaz jest cichutka to jak dla mnie po moim Bauknechcie ktory mialam kupe lat, myla tragicznie... wlasnie dlatego zamienilam na Bosha

Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Zamowilam Favoritke i zobaczymy co bedzie. Przetestuje nausznie i dam znac :)
Dzieki serdeczne. To duuuuuzo :-? A wydawaloby sie ze tylko 2 db...

Pozostaje mi sie dowiedziec co zamierzaja mi wyslac. Jedynie avans.pl podaje 43 db - zgodnie z katalogiem. Cala reszta pisze ze 45 db. Naprawde nie wiem, co o tym sadzic. Zadzwonie chyba do producenta i dowiem sie u zrodla.

A jesli ktos ma Favorit 86080 Vi i wie ile naprawde ma tych decybeli, bede wdzieczna za ujawienie sie :)

3dB to dwa razy głosniej

3 dB (a dokładniej 10*log10(2) ok. 3,01) różnicy poziomu natężenia dźwięku odpowiada 2 razy większemu natężeniu dźwięku. Natomiast aby można było subiektywnie odczuć , że jest "dwa razy głośniej", poziom natężenia dźwięku musi wzrosnąć o ok. 10 dB (fonów).

A więc wzrost poziomu natężenia dźwięku o 2 dB to nie aż tak dużo, ale na pewno jest to zauważalne.

mohag bede miala porownanie z poprzednia zmywarka, ktora teoretycznie tez miala byc cicha - aristonem. dzis przywoza wiec czekam :) i tu pytanie do Was z innej beczki: chwilowo bede musiala wstrzymac sie z podlaczeniem sprzetu, bo najpierw musze zdemontowac zlewozmywakowy rozdrabniacz. chce jednak sprawdzic, czy zmywarka dziala - czy moge podlaczyc ja tylko do wody, a waz odplywowy wlozyc do zlewu i uruchomic ja? Brudna woda bedzie sobie splywac po prostu do zlewu - tak kombinuje, ale nie wiem czy dobrze :)
  • 4 weeks później...

kupiłam zmywarkę Candy pod zabudowe , zwracałam uwagę na ilość naczyń , w jakiej klasie energetycznej się mieści czy ma pół załadunku a kompletnie nie pomyślałam o głośności :cry: :-?

CZŁOWIEK CAŁE ŻYCIE SIĘ UCZY I GŁUPI UMIERA !!!!

A jak będzie hałasować to wyjade z nią do piwnicy -ha ha ha ( żartuje )

• 4 weeks później...

Jaka jest róznica miedzy zmywarką AEG favorit control Vi a AEG Favorit 64080 Vi?

kto zna odpowiedz na to pytanie? dodam, że przeczytałam oba opisy zmywarek...(ale chyba bez zrozumienia :( )

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

A co ja mam zrobić, jeśli zakupiłem lodówkę i jest strasznie głośna? Tzn. "grucha" jak stado gołębi :evil:

Serwis był, zrobił pomiar (urządzeniem bez homologacji) i poziom dźwięku mieści się w granicach.

Jak walczyc dalej????

CZY KTOŚ SIĘ NA TYM ZNA I MOŻE MI POMÓC?

Jakby co, opiszę szczegółowiej.

Pozdrawiam, cubus

czy ktoś ma

mastercooka (czyli fagora z hiszpani)

http://domimedia.pl/index-pct-23-p-2823-more.html

za 900 nowy

miałem kupić http://www.agdexpert.pl/zmywarki-do-zabudowy-60-cm/favorit-control-vi

za 2045

ale mogę kupić tego mastercooka za 900

czy ktoś ma tego mastercooka??? albo innego mastercooka, czekam na opinie o firmie i o zmywarkach i kuchniach elektrycznych....

czy dobrze zrobię że zaooszczędzę??

mi 60 się już nie zmieściła więc zakupiłem Electrolux ESL 4131 - bardzo fajna i cicha. Jak przeglądałem forum przed zakupem to wszyscy mówili Bosch albo Electrolux, Bosch był dla mnie za drogi i kupiłem 4131 za ok 1600 zł