Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMYWARKA, zmywarki - wybór i porównanie modeli, poszukukiwane modele

Gość mama-kangurzyca

Opcja mycia w temp = 70 stopni:  

106 użytkowników zagłosowało

1. 1. Opcja mycia w temp = 70 stopni:

• nie mam takiej opcji i uwazam, ze jest niepotrzebna
    • nie mam takiej opcji, ale mysle, ze przydalaby sie
    • nie mam takiej opcji i jest tragicznie
      0
    • mam taka opcje i czesto ja wykorzystuje
    • mam taka opcje i uzywam sporadycznie, ale sie przydaje
    • mam taka opcje ale uwazam ja za zbedna
    • nie mam zmywarki, ale chcialabym sadze, ze ta opcja sie przydaje
    • nie mam zmywarki, ale sadze, ze ta opcja jest zbedna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mam boscha sgs46e02, wolnostojaca maszynka

faktycznie, bajery typu czujniki zabrudzenia wody są zbędne

ja uzywam 2 programów, 45 i 60C.45 to program szybki, niecałe 35min, 60 trwa prawie 3 godz ale myje nawet przypalone gary>

1/2 wsadu uzyłam raz na swieta, kiedy chciałam umyć szkło w czasie przyjęcia

ważne jest aby na dolnej półce były składane szczebelki, przydaje się przy myciu garnków

jedyne co bym zmieniła to wielkość koszyka na sztućce, dla mnie zdecydowanie za duży. muszę chyba poszukac dodatkowego mniejszego

moja zmywarka z racji tego ze jest wolnostojacan ma panel na wierzchu

dla mnie super sprawa bo widze ile czasu zostało do końca cyklu

regulowana wysokość kosza górnego ma chyba każda

typowa hałaśliwość to chyba okolice 50-52db

moja ma 52, stoi w kuchni otwartej na salon, nie przeszkadza w ogladaniu tv , na górze nie słychać jej wogóle

a poza tym.. zmywarka to super sprawa.. własnie skorupy sie myja a ja siedzę i czytam :D

Panel zewnętrzny jest bardzo przydatny-przedewszystkim wiadomo ile czsu zostało do końca-wybór pomiedzy programami -ale minusem mogą być dzieci (mam na myśli ICH ciekawośc)

Panel niewidoczny (zintegrowany) jest wygodny i w wiekszości dobrych modeli ma umieszczone światełko swiecące w dół-tak że w momencie pracy światło odbija sie na podłodze i wiadomo że zmywarka pracuje-minus niewiadomo ile czasu zostało do końca pracy

za 1400 w sklepie internetowym można mieć AEG favorit control vi, jest doskonała, 46db, mało programów, światełko na podłodze mówi że myje, schowany panel, ale ma wersję z otwartym, nie przepłacajcie za boscha czy siemensa

Twoja wypowiedz to miód ma moje serce :D Wlasnie taka zmywarke zamówilam :D Pozdrawiam

za mojego boscha zapłaciłam <łacznie z transportem> właśnie 1410 zł wiec chyba nie przepłaciłam :roll:

w sklepie identyczna maszynka ok 1800

a jaki to model

zastanawiam się czy również nie zmienić zamiarów na bosha lub siemensa.

ale nie wiem jaki model wybrac

niech ma i tylko 3 programy, ok 30 st, standard 50 i wysoka temp 70

schowany panel

i zeby była cicha !!!

schowany panel

i zeby była cicha !!!

model sgs46e02

programów ma 3 - 45, 50 i 65 plus płukanie, 52 db, ale siedzac kilka metrów dalej słyszy się tylko cichutki szum

14l wody i 1,05KW w cyklu 50C, szerokosć 60 więc spokojnie myje naczynia raz na 2 dni przy 4 osobowej rodzinie i pełnym żywieniu w domu

jak pisałam wcześniej jest to model wolnostojacy ze sciaganym blatem, wiec panel na wierzchu

mi odpowiadał bo mam kuchnię boscha, podobną w stylistyce, czyli koszmarnie paskudną

większosc modeli boscha ma węża z jakimiś cudami - elektrycznie zamykanym dopływem wody, co przy mojej sklerozie jest baaardzo uzytecznei

mi zmywarka podeszła cenowo, jakościowo i ,,wygladowo"

za 1400 w sklepie internetowym można mieć AEG favorit control vi, jest doskonała, 46db, mało programów, światełko na podłodze mówi że myje, schowany panel, ale ma wersję z otwartym, nie przepłacajcie za boscha czy siemensa

Twoja wypowiedz to miód ma moje serce :D Wlasnie taka zmywarke zamówilam :D Pozdrawiam

Gratulacje za świetny wybór, raz że uważam że AEG jest lepszy od Bosha, dwa jest bardzo oszczędna jeśli chodzi o prąd i wodę, 3 ja miałem akurat wpadki z sprzętem Bosha, a dobrze sprawuje mi się w dou AEG i mastercook, 4 co do Bosha jego się nie naprawia, miałem małą usterkę pralki, pan za grosze naprawił i z przękasem stwierdził dobrze że nie Bosch, "panie tam taka naprawa to 800 zł, bo tam cały moduł zintegrowany się wymienia, a przy takiej naprawie to pan sobie nową kupi"

a co do AEG nareszcie przy niektórych garkach zobaczyłęm ich blask :D

schowany panel

i zeby była cicha !!!

model sgs46e02

programów ma 3 - 45, 50 i 65 plus płukanie, 52 db, ale siedzac kilka metrów dalej słyszy się tylko cichutki szum

14l wody i 1,05KW w cyklu 50C, szer

nie dla mnie

musi być program no temp. ponieżej 40 st (dowiedziałam się, że w takim mogłabym myć moją porcelanę malowaną ręcznie), do tego standard w ok. 55 st, no i coś na gorąco - 70 st

poza tym 52 db to głośna zmywarka, jeżeli inne jakie można kupić mają np 47 db.

moja musi być do zabudowy i wolałabym żeby miała schowany panel

za 1400 w sklepie internetowym można mieć AEG favorit control vi, jest doskonała, 46db, mało programów, światełko na podłodze mówi że myje, schowany panel, ale ma wersję z otwartym, nie przepłacajcie za boscha czy siemens

Możesz mi podać namiary na ten sklep internetowy?

najlepiej firmy z minimum średniej półki. na 12 kompletów. ilość programów nieistotna (w większości przypadków jest ich i tak za dużo - używane są max 3). Najistotniejszy IMHO jest sposób zabudowania wnętrza. Ale tego w sklepie bez doświadczenia się nie rozpozna. Dlatego polecam 'lepszą półkę'.

Najlepsza używana przeze mnie jak do tej pory to Bauknecht (mało popularna na polskim rynku).

aha zapomnialam dodac ze w gre wchodzi tylko zmywarka do zabudowy i na 9 kompletów czyli 45 tka.

ta lepsza polka o bosch???czy moze cos jeszcze?

ad. 1 współczuję

ad. 2 bosch = siemens (to to samo) załapuje się na tą średnią. rodzice mają już ponad 10 lat i nic się z nią nie dzieje. za to zdecydowanie odradzam candy.