Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMYWARKA, zmywarki - wybór i porównanie modeli, poszukukiwane modele

Gość mama-kangurzyca

Opcja mycia w temp = 70 stopni:  

106 użytkowników zagłosowało

1. 1. Opcja mycia w temp = 70 stopni:

• nie mam takiej opcji i uwazam, ze jest niepotrzebna
    • nie mam takiej opcji, ale mysle, ze przydalaby sie
    • nie mam takiej opcji i jest tragicznie
      0
    • mam taka opcje i czesto ja wykorzystuje
    • mam taka opcje i uzywam sporadycznie, ale sie przydaje
    • mam taka opcje ale uwazam ja za zbedna
    • nie mam zmywarki, ale chcialabym sadze, ze ta opcja sie przydaje
    • nie mam zmywarki, ale sadze, ze ta opcja jest zbedna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kurcze, to mi namieszaliście.... Miałam kupić Mastercooka, sprawdziłam i rzeczywiście ta dolna szuflada fruwa już pusta a jak mi wyleci obciążona to chyba podziekuję.... Drugi typ to byl elektrolux. Przede wszystkim jest cicha. Naprawdę kiepsko myją????

OK twierdzi, ze jej Electrolux jest super mimo, ze jest prawie taka jak moja, ale to ulepszony, nowy model, wiec az tak sie nie przejmuj.

kurcze, to mi namieszaliście.... Miałam kupić Mastercooka, sprawdziłam i rzeczywiście ta dolna szuflada fruwa już pusta a jak mi wyleci obciążona to chyba podziekuję.... Drugi typ to byl elektrolux. Przede wszystkim jest cicha. Naprawdę kiepsko myją????

OK twierdzi, ze jej Electrolux jest super mimo, ze jest prawie taka jak moja, ale to ulepszony, nowy model, wiec az tak sie nie przejmuj.

Mój domywa wsio - tylko soli żre przy tym od cholery, ale to raczej kwestia koszmarnej wody u mnie :roll:

Małgoś, ale te nasze elektroluxy to zupełnie z innej bajki, tak czy inaczej :lol:

Mój domywa wsio - tylko soli żre przy tym od cholery, ale to raczej kwestia koszmarnej wody u mnie :roll:

Małgoś, ale te nasze elektroluxy to zupełnie z innej bajki, tak czy inaczej :lol:

Wygladaja tak samo, ale musza byc z innej bajki, skoro Twoja nie peka...

45 czy 60 dla 4 - osobowej rodzinki?

paula

Stanowczo jestem za 45. W zupełności wystarczy. Ja wolę nastawiać mycie częściej, niż czekać aż uzbiera mi się pełna 60 i jeszcze wąchać to, co tam się kisi :-? a gary i patelnie myję w zlewie (nawet do 60 większe nie wejdą).

Nas jest 2+1 - praktycznie codziennie gotujemy obiady i nie ma szans, aby zmywarka raz dziennie nie była włączana (czasami zdarza się i dwa razy na dzień), więc nic nie ma prawa się "zakisić". Nie wiem jakie masz gary i patelnie, ale nawet największa patelnia Tefala mieści się bez problemu w 60.

Gdybym miała 45 to chyba by musiała naokrągło chodzić, poza tym wolę aby brudne naczynia były w zmywarce, niż czekały w zlewozmywaku na swoją kolej.

45 czy 60 dla 4 - osobowej rodzinki?

paula

Stanowczo jestem za 45. W zupełności wystarczy. Ja wolę nastawiać mycie częściej, niż czekać aż uzbiera mi się pełna 60 i jeszcze wąchać to, co tam się kisi :-? a gary i patelnie myję w zlewie (nawet do 60 większe nie wejdą).

Nas jest 2+1 - praktycznie codziennie gotujemy obiady i nie ma szans, aby zmywarka raz dziennie nie była włączana (czasami zdarza się i dwa razy na dzień), więc nic nie ma prawa się "zakisić". Nie wiem jakie masz gary i patelnie, ale nawet największa patelnia Tefala mieści się bez problemu w 60.

Gdybym miała 45 to chyba by musiała naokrągło chodzić, poza tym wolę aby brudne naczynia były w zmywarce, niż czekały w zlewozmywaku na swoją kolej.

A ja mam taka kompaktowa jak OK i przy 2 osobach zmywanie jest maks raz dziennie. Wszystko zalezy ile i co kto spozywa :roll: Niektorzy zywia sie na miescie albo gotowymi daniami i co im zrobisz?

Jasne, że szybkość zapełniania zmywarki zależy od tego ile się w domu gotuje:) jasne, że jak dorośli zjedzą obiad w pracy, a dzieci w szkole/przedszkolu to tyle zmywania nie będzie.

:lol: :lol: :lol: Musialbysmy jeszcze sie tu zwierzac z trybu zycia... Mysle, ze lepiej o rozmiarach tu nie dyskutowac, bo przeciez wszystkie wiemy, ze rozmiar nie ma znaczenia... :roll:

Jasne, że szybkość zapełniania zmywarki zależy od tego ile się w domu gotuje:) jasne, że jak dorośli zjedzą obiad w pracy, a dzieci w szkole/przedszkolu to tyle zmywania nie będzie.

:lol: :lol: :lol: Musialbysmy jeszcze sie tu zwierzac z trybu zycia... Mysle, ze lepiej o rozmiarach tu nie dyskutowac, bo przeciez wszystkie wiemy, ze rozmiar nie ma znaczenia... :roll:

Pytanie było jaka zmywarka dla 4-osobowej rodzinki. I tryb zycia ma tutaj duże znaczenie. Bo jeżeli się codziennie gotuje obiady to 60 jak najbardziej. Natomiast poprzednie posty świadczą o tym, że przy żywieniu się poza domem 45 starczy w zupełności

zdecydowałam się na zmywarkę Electrolux ESI46010X do zabudowy z niewidocznym panelem

czy możecie wypowiedzieć się co do jej parametrów i przede wszystkim czy domywa wsjo tak jak powinna i czy nie jest taka głośna?

ewentualnie na co jeszcze mogę patrzeć (inne marki) w tej właśnie (rozsądnej) cenie?

plissssss

sporo osób na forum ma jednak Electroluxy i często na nie narzekają :-? więc naprawdę nie wiem co kupić, bo to będzie dopiero moja I-a zmywarka :roll:

• 4 weeks później...

Miotam się i miotam

Mastercook ma opinie albo na 6 albo na 1 nic pośredniego. Co prawda polecil nam ją znajomy właściciel sklepu z AGD, bo sam jej używa, ale ...

już przeleciałam tyle watków i postów o zmywarkach....

na cichego bosha czy siemensa mnie nie stać

ale sprawdziłam dziś AEG i Elextrolux, tu by sie coś znalazło. Małż mówi, że mam już nie kombinować, ale ja nie jestem w 100% przekonana czy ten ZBI 073 IT to rzeczywiście najlepszy wybór (ma być cicha przede wszystkim i ma mieć zintegrowany panel)

Właśnie jestem na tym etapie :D

Przed chwilą wróciłam z rejsu po sklepach AGD i zaskoczyła mnie pozytywnie zmywarka Elektroluxa ESL 66020. Poziom głośności 43 decybele, całkiem przyzwoicie. Podoba mi się też zestaw programów, które posiada i zastosowane technologie. Chyba się na nią zdecyduję :D

Tu możecie ją zobaczyć. Pod reklamami na dole jest dokładny opis.

http://www.maximedia.pl/?ceny=zmywarki_do_zabudowy&promocja=electrolux_esl66020

Podoba mi się też piekarnik tej firmy EOB 64100X, szczególnie jego funkcje.

http://www.centrumpromocji.pl/product_info.php?products_id=18487

Co do płyty, to sama nie wiem która :-?

Co myślicie o tych sprzętach?

Bardzo proszę użytkowników o radę czy warto je kupić. Wolę kupować coś sprawdzonego przez innych, nie lubię w ciemno :wink:

Właśnie jestem na tym etapie :D

Przed chwilą wróciłam z rejsu po sklepach AGD i zaskoczyła mnie pozytywnie zmywarka Elektroluxa ESL 66020. Poziom głośności 43 decybele, całkiem przyzwoicie. Podoba mi się też zestaw programów, które posiada i zastosowane technologie.

też się zastanawiam nad tym modelem (poza tym ZBI jest wysoki ma 85 cm, nie wejdzie zdaje się blat na to, o u nas jest ciut niżej niż w standardzie ze względu na okna - muszę zadzwonić do naszego "kuchennego")

czy ta zmywarka ma składane kosze ? nie znalazłam w opisie.

powiem szczerze, nigdy nie miałam zmywarki, na co zwracac uwagę przy zakupie jedynie doczytuję

no proszę, to jednak nie jesteś przekonana ;) Ja własnie między tymi zmywarkami się zastanawialam i Elektrolux mi bardziej podpasował.WOgole podobał mi się taki z odsłoniętym panelem - taki sam wzó jak przy piekarniku, ale w małej kuchni jak moja lepiej nie pstrokacić tylko jak najbardziej jednolicie zaprojektować szzafki :)