Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMYWARKA, zmywarki - wybór i porównanie modeli, poszukukiwane modele

Gość mama-kangurzyca

Opcja mycia w temp = 70 stopni:  

106 użytkowników zagłosowało

1. 1. Opcja mycia w temp = 70 stopni:

• nie mam takiej opcji i uwazam, ze jest niepotrzebna
    • nie mam takiej opcji, ale mysle, ze przydalaby sie
    • nie mam takiej opcji i jest tragicznie
      0
    • mam taka opcje i czesto ja wykorzystuje
    • mam taka opcje i uzywam sporadycznie, ale sie przydaje
    • mam taka opcje ale uwazam ja za zbedna
    • nie mam zmywarki, ale chcialabym sadze, ze ta opcja sie przydaje
    • nie mam zmywarki, ale sadze, ze ta opcja jest zbedna

Recommended Posts

:lol: :lol: :lol:

zmywarka dotarła, jest śliczna :lol: ...dzis albo jutro ja podłączymy ...normalnie sie doczekać nie mogę :D

a jakie tabletki do zmywarek polecacie? i coś się tam jeszce wsypuje? :o sól , nabłyszczacz? to osobno oprócz tabletek sie daje? :roll:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich serdecznie!!

Ja swoją zmywarkę mam od 3 tygodni i teraz już wiem że za nic w świecie bym jej nie oddała.Toczyłam bój z mężem o nią jest nas dwójka i to był argument że nie ma tyle mycia ... i to jest "fałsz".Włączam ją co drugi dzień na expresowe mycie trwa ono 30min... tabletka sie rozpuszcza po drugim sygnale czyli jakieś 10min.od zakończenia wyjmuję suche , gorące naczynia.Myje wszystko łącznie z "zaschniętymi garami".Używam sól,nabłyszczacz i proszek oddzielnie(calgonit najtanej w selgrosie to kupiłam w zestawie całość za 27zł).Moja zmywarka ma wskaźniki braku soli i nablyszczacza, więc nie muszę za każdym razem uzupełniać.Jedyny problem mam ze sztućcami.... żeby je umieścić w koszyku poprostu są za małe dziurki w pokrywce koszyka i trzeba się trzoszkę nagimnastykować .A jak wy sobie z tym radzicie?

To jest bosch SRV45T23EU do zabudowy kupiłam ją przez net za 2099zł 45 cm szer. bo tylko taka była możliwość zamontowania w meblach kuchennych.Szczerze mówiac jest to chyba najbardziej wypasiona zmywarka z Boscha ale najlepszy jest przycisk "speed" który redukuje czas trwana programu o 50%.Dość przydatna jest również funkcja "aqua sensor" bo jeśli chcesz odswieżyć talerze to zużywa mniej wody .Tak jak wspomniałam już wczesniej używam trzech oddzielnych środków .Zawsze podchodziłam z dystansem do "3w1".Na start oczywiście zapakowałam wszystkie szklanki i kubki , które normalnie używamy ...jak otworzyłam zmywarke by je wyciągnąc to przeżyłam szok ..tak były domyte i bez zacieków.

:lol: :lol: :lol:

zmywarka dotarła, jest śliczna :lol: ...dzis albo jutro ja podłączymy ...normalnie sie doczekać nie mogę :D

a jakie tabletki do zmywarek polecacie? i coś się tam jeszce wsypuje? :o sól , nabłyszczacz? to osobno oprócz tabletek sie daje? :roll:

Możesz stosować tabletki tzw. wszystko w jednym, ale jeśli masz twardą wodę to proponuję mimo wszystko zastosować dodatkowo sół, tak zresztą zalecają zwykle producenci zmywarek. Osadzanie kamienia lub żelaza (jeśli jest dużo jego w wodzie a nie stosuje się odżelaziacza) jest zagrożeniem dla pracy zmywarki (zwykle pada szybciej hydrostat lub płaszcz wodny).

Zaczęło się tak.

Upatrzyłam sobie zmywarkę jak dla mnie idealną. Whirlpool model ADG 9190, technologia "Szósty zmysł" i różne przydatne mi bajery typu Auto clean, opóźniony start itp. Tutaj szczegóły:

http://www.whirlpool.pl/app.cnt/whr/pl_PL/pageid/pgproddtl001/catid/4/subcatid/14/prodid/27826

Cena katalogowa Whirlpoola ponad 2500 zł :-?

Jakież było moje ogromne zaskoczenie, gdy moją wymarzoną zmywarkę znalazłam w ofercie jednego ze sklepów internetowych ze sprzętem AGD ( dodam, że sklep dość znany i popularny ). Zaskoczenie wynikało nie z samego faktu znalezienia tam "mojej" zmywarki tylko z faktu, że jej cena wraz z kosztami wysyłki była niższa od katalogowej o ponad 1000 zł :o

Nie omieszkałam mojego zaskoczenia wyrazić w mailu do tegoż sklepu, pytając, czy aby nie pomylili modelu, i czy sprzęt nie ma jakiegoś defektu. W odpowiedzi miły Pan Waldek napisał, że jak najbardziej model to ten, który mnie interesuje, a firma zapewnia, że sprzęt jest nowy, oryginalnie zapakowany, pełnowartościowy i pochodzi od producenta czyli Whirlpool Polska. Na koniec Pan Waldek dodał, żę istota tak atrakcyjnej ceny pozostaje "słodką tajemnicą handlową firmy".

I co wy na to? Brać tę zmywarkę? Jak sądzicie czy to realne, żeby sprzedawali sprzęt po tak niskiej cenie i jeszcze na tym zarabiali? Czy może gdzieś jest jakiś haczyk, jakieś "prawie", które robi wielką różnicę?

Tak ...jest to możliwe i nie znaczy to, iż towar sprzedawany w sklepie internetowym jest towarem niepełnowartościowym :roll: . Są takie różnice ....sama niedawno to przerabiałam zakup zmywarki . Też się sprzedawca uśmiał jak go w mailu zapytałam czy to przypadkiem nie jest sprzęt " z wystawki" ...bo różnica w cenie porównując do innych sklepów internetowych i "normalnych"była ogromna :D .

Kupiłam, przysłali oryginalnie zapakowane , działa.... wszystko gra :wink: :D .

Ja wiem, że w sklepach internetowych generalnie jest taniej, bo już tam nie jedną rzecz kupiłam. Moja płyta gazowa np. z przesyłką była o 200 zł tańsza niż w sklepie, ale żeby ponad 1000 zł taniej :o

No ale cóż, jak mówicie, że to możliwe, to tylko brać! Miód na moje serce ! :wink:

Jak najbardziej możliwe. Moja wybrana zmywarka w Avansie kosztowała 2300 zł, a w sklepie internetowym znalazłam ją za 1541 zł :o

Właśnie dzisiaj mi ją przywieźli :D

A to ona:

http://www.electro.pl/list_products.php

Wszystkie pozostałe sprzęty kuchenne też kupowałam w sklepach internetowych. Ceny mają niższe, bo biorą towar bezpośrednio z zakładu, a i koszty utzrymania mają mniejsze niż normalne sklepy.

:wink:

Nie sugeruj sie cena katalogowa, wlasnie po to sa ceny katalogowe zeby zlapac klienta. Klient zobaczy strasznie wysoka cene katalogowa, potem sprzedawca zaproponuje mu cene o 30% nizsza niz w katalogu no i klient mysli sobie jak nie skorzystac z takiej okazji i kupuje. Od kazdej ceny katologowej na adg mozna zjechac z ceny od 10 do 40 %, a trafiaja sie i tacy co kupuja za ceny katalogowe. bez znizek :roll: (mam na codzien do czynienia z agd, wiec wiem cos o tym). Ja niestety tego sprzetu co kupowalam do siebie nie moglam znalesc taniej w internecie.

Droga Annja -ja właśnie trzy dni temu zakupiłam taką zmywarkę Whirlpool: ADG 8370IX:

http://image.ceneo.pl/data/products/729359/product.jpg

Ma WSZYSTKIE funkcje jakie powinna mieć zmywarka (a nawet więcej :) ):

Opis szczegółowy:

Sterowanie elketroniczne

elektroniczny wyświetlacz LCD

Szósty zmysł (zmywarka automatycznie dobiera parametry zmywania)

7 programów zmywania

system samoczyszczących filtrów.

Parametry produktu Whirlpool ADG 8370 IX:Szer. 59.7 cm

Głęb. 55.5 cm

Pojemność (kpl) 12

Zużycie wody 13 l

Poziom hałasu 44 dB

Gwarancja 24 mies.

Kolor panela inox

Zabezpieczenie przeciwwypływowe Tak

Rodzaj panela: zewnętrzny

Wyświetlacz elektroniczny: Tak

Opóźnienie startu: Tak

Klasa energetyczna A

Zużycie energii 1.05 kW

Klasa efektywności zmywania A

Klasa efektywności suszenia A

Program automatyczny Tak

Program szybki Tak

Program “szkło" ( delikatny) Tak

Mycie wstępne Tak

1/2 wsadu Tak

Aquastop Tak

Funkcja 3 w 1 Tak

Program intensywny Tak

Program energooszczędny Tak

"rozrzut" cenowy na CENEO: 1730-3244zł :o

Ja kupowałam TU za 1760zł +60zł Kurier:

http://www.neo24.pl/index.php?target=products&&product_id=51157

Mogę polecić z czystym sumieniem!!!

Dzięki Kasiu, rzeczywiście bardzo fajna ta twoja zmywarka, ale niestety nie dla mnie bo ja muszę mieć zmywarkę ze zintegrowanym panelem ( meble już stoją, a front do zmywarki kupiłam właśnie z myślą o zmywarce zintegrowanej ). Ta "moja" ADG 9190 jest właśnie zintegrowana.

No ale twój post jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że można bezpiecznie kupić wysokiej jakości sprzęt za rozsądną cenę :D