Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMYWARKA, zmywarki - wybór i porównanie modeli, poszukukiwane modele

Gość mama-kangurzyca

Opcja mycia w temp = 70 stopni:  

106 użytkowników zagłosowało

1. 1. Opcja mycia w temp = 70 stopni:

• nie mam takiej opcji i uwazam, ze jest niepotrzebna
    • nie mam takiej opcji, ale mysle, ze przydalaby sie
    • nie mam takiej opcji i jest tragicznie
      0
    • mam taka opcje i czesto ja wykorzystuje
    • mam taka opcje i uzywam sporadycznie, ale sie przydaje
    • mam taka opcje ale uwazam ja za zbedna
    • nie mam zmywarki, ale chcialabym sadze, ze ta opcja sie przydaje
    • nie mam zmywarki, ale sadze, ze ta opcja jest zbedna

Recommended Posts

Witam. Ja powoli zaczynam się rozglądać za lodówką, zmywarką, piekarnikiem z mikrofalą i płytą. Wiadomo, że kasy przy wykończeniówce brak więc szukam czegoś rozsądnego cenowo i jakościowo. Podrzućcie swoje typy.

Chętnie coś poradzę, daj tylko znać m.in.

- lodówka typowa zabudowa 177cm czy coś innego?

- zmywarka 45 czy 60cm?

- piekarnik z mikrofalą (2w1) czy dwa osobne urządzenia

- płyta gazowa, ceramiczna czy indukcyjna?

Zastanawiam się ile kosztuje u was 1m3 wody? Dla zmniejszenia o 5 litrów wody na zmywanie gotowi są wydać 1000zł więcej na zmywarkę. A da im to oszczędności 10zł rocznie. Gdzie tu sens i logika?

W końcu ktoś dobrze prawi. Polać!

Z opisu wynika, że jest w stanie zużyć 6l. W tych zmywarkach dotyczy to programu eco, na innych zużywa przeciętnie. Ma technologię 6-ty zmysł więc nie jest bardzo starym modelem:-P Przeczytałam opis w zamieszczonym linku;-)

Nie mówię że jest starym modelem - ale nie jest też najnowszym.6-ty zmysł to juz od hohohoho kiedy jest hasłem reklamowym Whirlpoola. 6 litrów zużywa ponieważ zrzuca wodę z ostatniego płukania w poprzednim cyklu zmywania do zbiornika buforowego i tą wodę wykorzystuje na pierwsze mycie w nowym cyklu.

Witam.

Szukam zmywającej kobyły,(...) Największe jakie udało mi się znaleźć, to 15 kompletów, ale doprawdy nie jestem pewna czy to wystarczy :/ Jest w stanie ktokolwiek cokolwiek podpowiedzieć?

Pozdrawiam :)

Z opisem ile kpl. się zmieści w zmywarce jest prawie tak jak z wagą wsadu do pralki - większość producentów prześciga się w cyferkach bo wiedzą że to przyciąga klientów, ja widzac opis pralki typu slim 43cm. opisana na 6kg. wsadu - ogarnia mnie pusty śmiech - tak samo 14 kpl. w zmywarce... wszystkie zmywarki maja wnętrze niemal tej samej wielkości (oczywiście w ramach swojego rozmiaru tj. 45/60cm) więc wszystko tak naprawdę zależy od koszyków. Duża regulacja i modułowość koszyków jest kluczem do tego tematu.

Póki co najbardziej ustawne kosze spotkałem w Hotpoint-Aristonach z nowej linii (LFTA+ H214 / LFTA+ H2141 / LFT7 H204 itd.)

BSH ma jeszcze taki patent jak zmywarka do podwyższonej zabudowy - taki nowy trend (88cm zamiast 82cm.) więc żywo zyskuje się 6 cm.

Pozdrawiam

A. Marszałek

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 5 weeks później...
a co warte są zmywarki Hotpoint-Ariston? Mają bardzo ciche (41dB), ponoć pojemne i funkcjonalne modele w rewelacyjnych cenach (przy tych samych parametrach połowę tańsze od Boscha). Pytanie tylko na ile to co na papierze zgadza się z rzeczywistością i jak jest z trwałością tego sprzętu?

Yorey, kup ktorąs z nich i do nich przedłużoną gwarancję i pewnie troche pochodzi.

Miałam w życiu kilka zmywarek i kązda myła tak samo, a były to modele z róznych półek cenowych.

Jeśli tylko pasuje Ci rozmieszczneie koszy , półek i inne duperele to czemu nie spróbować.

Sama mam Electroluxa za 1500zl, mimo, że nam odradzano uparłam się bo Elektroluxa już kiedyś miałam i lubię ich kosze, poza tym dla mnie must have to światełko w środku zmywarki (mam ją w domu w takim miejscu, że żadne sensowne światło tam nie dociera) i co i jestem zadowolona - zmywa i domywa i świeci :)

Wg mnie klucz tkwi w odpowiednimu ustawieniu twardości wody i umiejętnym ustawianiu naczyń.

A programów i tak się 2 używa.

mam starszy model tego siemensa i jestem bardzo zadowolony, co może potwierdza kilka opinii odnośnie ich zmywarek, znowu mógłbym ponarzekać na pralkę, która się spieprzyła po pół roku (programator). Generalnie zmywarka super i z tego co wiem, to opcja 70 się czasami przydaje, szczególnie jak długo naczynia lezały.

• 4 weeks później...
O tak, potwierdzam. Przy otwartej kuchni cicha zmywarka jest niezmiernie istotna. My tez mamy Siemensa: SN66U096EU, intensywnie używamy - nie mam żadnych zastrzeżeń.

http://www.siemens-home.pl/SN66U096EU.html

Wiem, że zmywarki Whirlpoola mają program nocny, w którym znacznie obniżona jest głośność pracy zmywarki. Jestem cały dzień poza domem, więc ta funkcja jest dla mnie idealna.

• 4 weeks później...

Mam problem ze zmywarką Boscha.

Naczynia po umyciu śmierdzą starą szmatą:confused:

Bez względu na program i jego długość. Z tego względu otwieram już jak szeroko zmywarkę zaraz po zakończeniu programu i wysuwam dolną szufladę, nie czekam aż naczynia ostygną zamknięte - choć sama nie wiem czy coś to daje - dalej śmierdzą.

Używam tabletek - kupowałam już wszystkie rodzaje.

mam tez powieszony zapach wewnątrz, ale właściwie daj on tylko tyle, że teraz śmierdzi stara cytrynową szmatą :(

CO robić?!?!

No i właściwie co 2-3 zmywania myję bardzo dokładnie i zostawiam do wysuszenia w zlewie filtry.

• 2 weeks później...

My mamy Mastercooka ZWE – 12387WSX i nie mamy na co narzekać. Przyznam, że na początku po prostu wizualnie nam wpadła w oko

[ moderowano - reklama ]. Ale nie przejechaliśmy się na tym. Pracuje dość cicho, jest faktycznie dość oszczędna i w sumie nie ma się absolutnie do czego przyczepić. Polecam!

Edytowane przez ponury63

U nas SIEMENS SN65TO91EU-bardzo cicha,co jest niezmiernie istotne przy otwartej kuchni:yes:

Pika jak kończy mycie a znajomi zdziwieni że zmywarka działala:yes:

Niestety był to najdroższy sprzęt AGD :(

Dziewczyny my jesteśmy rodzina 2 + 1.Teraz mieszkamy z teściami i jest na 5-cioro. Mamy Boscha, który jest włączany co 2 dzień. Zastanawiam się czy do nowego domu kupić mniejszą czy podobną do tej , której teraz używamy. .:confused: Może doradzicie coś?