Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMYWARKA, zmywarki - wybór i porównanie modeli, poszukukiwane modele

Gość mama-kangurzyca

Opcja mycia w temp = 70 stopni:  

106 użytkowników zagłosowało

1. 1. Opcja mycia w temp = 70 stopni:

• nie mam takiej opcji i uwazam, ze jest niepotrzebna
    • nie mam takiej opcji, ale mysle, ze przydalaby sie
    • nie mam takiej opcji i jest tragicznie
      0
    • mam taka opcje i czesto ja wykorzystuje
    • mam taka opcje i uzywam sporadycznie, ale sie przydaje
    • mam taka opcje ale uwazam ja za zbedna
    • nie mam zmywarki, ale chcialabym sadze, ze ta opcja sie przydaje
    • nie mam zmywarki, ale sadze, ze ta opcja jest zbedna

Recommended Posts

Diedra no własnie nie jestem zdecydowana jeszcze czy BEKO trzeba kombinowac z ukladaniem naczyn? Tu na forum nikt nie wspominał chyba o BEKO dlatego pytam. BOSCHA tez biorę pod uwagę przy zakupie, wg Ciebie jest fajniejszy? Jaki masz model?

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

flutebox, wg producenta wszystkie 3 myją tak samo dobrze - efektywność zmywania i suszenia A

ADG 8673 A++ FD jest najbardizej enegooszczędna

ADG 6240/1 FD zużywa najmniej wody

ADG 7443 A+ FD nie ma opcji polowy załadunku.

Jeśli zalezy Ci tylk ona dobrym myciu to weź którąkolwiek.

• 4 weeks później...

Witam,

Stoimy przed wyborem zmywarki do nowego mieszkania i nie możemy się zdecydować pomiędzy:

- Bosch SMV53L50EU strona producenta

- Beko DIN 6830 FX30 strona producenta

Którą byście polecali? :) Jeśli żadną to byłbym wdzięczny za inne sugestie, choć chciałbym zaznaczyć że nasz budżet waha się około 1500 zł.

RVir napisał:
Witam,

Stoimy przed wyborem zmywarki do nowego mieszkania i nie możemy się zdecydować pomiędzy:

- Bosch SMV53L50EU strona producenta

- Beko DIN 6830 FX30 strona producenta

Którą byście polecali? :) Jeśli żadną to byłbym wdzięczny za inne sugestie, choć chciałbym zaznaczyć że nasz budżet waha się około 1500 zł.

Z tych dwóch - Bosch

Inne propozycje? zdecydowanie!

chociażby Whirlpool ADG 6240/1 FD z postu powyżej Albo Hotpoint Ariston LFT 11S112

Dzięki za odpowiedź. Co do Whirlpool poczytałem trochę w internecie i ta zmywarka ma sporo negatywnych opinii, zwłaszcza dotyczących jakości zmywania (a od tego chyba jest).

Wziąłbym Boscha ale muszę przyznać, że trzecia szuflada na sztućce to coś co mnie zauroczyło i dopiero wyższe/droższe modele to mają.

Swoją drogą dlaczego nie Beko? Jest to zła firma? Sprzęty słabej jakości? W internetowych sklepach AGD podany przeze mnie model cieszy się raczej dobrą opinią...

Prosze o rade ktora zmywarke wybrac, rozgrywa sie to miedzy 3 modelami, dwa z nich sa ostatnio tu czesto wspominane:

1) HOTPOINT ARISTON LFTA++ H214 HX

2) HOTPOINT ARISTON LTF 11S112 EU

3) BOSCH SMV 53L50EU

Cenowo na korzysc Hotpointow, ok 200zl, jak z jakoscia?

Plus Hotpointa to mozliwosc na koniec gwarancji dokupienia gwarancji przedluzonej u producenta, czy nadal to tak dziala?

zdanek3 napisał:
Prosze o rade ktora zmywarke wybrac, rozgrywa sie to miedzy 3 modelami, dwa z nich sa ostatnio tu czesto wspominane:

1) HOTPOINT ARISTON LFTA++ H214 HX

2) HOTPOINT ARISTON LTF 11S112 EU

3) BOSCH SMV 53L50EU

Cenowo na korzysc Hotpointow, ok 200zl, jak z jakoscia?

Plus Hotpointa to mozliwosc na koniec gwarancji dokupienia gwarancji przedłużonej u producenta, czy nadal to tak dziala?

H214 już prawdopodobnie nie znajdziesz bo to stary model więc wybór pomiędzy dwiema...

Ja oczywiście polecę H-A bo SMV zaczyna się od 40M30 i nadal nie ma sensu...

Z jakością nie ma problemu, co do gwarancji - zmieniło się - nie jest to już przedłużenie gwarancji a ubezpieczenie na sprzęt czyli to co wciskają na każdym kroku w sklepach - jedyną różnicą jest kwestia stałej stawki niezależnie od ceny towaru oraz fakt że ewentualnej naprawy dokonuje wyłącznie autoryzowany serwis (czyli ten który ogarnia std. 2 letnią gwarancję)

Bayzone_pl napisał:
co do gwarancji - zmieniło się - nie jest to już przedłużenie gwarancji a ubezpieczenie na sprzęt czyli to co wciskają na każdym kroku w sklepach - jedyną różnicą jest kwestia stałej stawki niezależnie od ceny towaru oraz fakt że ewentualnej naprawy dokonuje wyłącznie autoryzowany serwis (czyli ten który ogarnia std. 2 letnią gwarancję)

Przedłużenie gwarancji Hotpoint- było to jednym z ważniejszych kryteriów, kiedy jeszcze tydzień, dwa temu kupowałem zmywarkę ELTF 11M121 C EU. A tu widzę z dnia na dzień się pozmieniało.:(

• 5 weeks później...

Witam,

Mógłby ktoś się podzielić opiniami na temat zmywarek firmy Amica? Używacie takich. Znalazłem jakieś wątki o ich zmywarkach, ale przeważnie pisane kilka lat temu. Nam wpadł w oko model Amica ZWM646IE i zastanawiamy się nad kupnem.

http://www.amica.pl/produkty/produkt/4321-Zmywarka_wolnostojaca-60_cm-ZWM_646_IE

• 1 month później...