Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMYWARKA, zmywarki - wybór i porównanie modeli, poszukukiwane modele

Gość mama-kangurzyca

Opcja mycia w temp = 70 stopni:  

106 użytkowników zagłosowało

1. 1. Opcja mycia w temp = 70 stopni:

• nie mam takiej opcji i uwazam, ze jest niepotrzebna
    • nie mam takiej opcji, ale mysle, ze przydalaby sie
    • nie mam takiej opcji i jest tragicznie
      0
    • mam taka opcje i czesto ja wykorzystuje
    • mam taka opcje i uzywam sporadycznie, ale sie przydaje
    • mam taka opcje ale uwazam ja za zbedna
    • nie mam zmywarki, ale chcialabym sadze, ze ta opcja sie przydaje
    • nie mam zmywarki, ale sadze, ze ta opcja jest zbedna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od 2 lat mam najprostrzą zmywarkę Zanussi do zabudowy kupioną na wyprzedaży za 1000zł.Ma podstawowe używane najczęściej programy i zużywa mało wody.Wprawdzie nie ma sterowania elektronicznego, ale jej obsługa jest łatwa.Hałasuje na pozimie lodówki. Równocześnie z nią kupiłam wtedy plytę gazową i piekarnik Zanussi za 999zł. Wszystkie 3 elementy maja tekie samo wykończenie. Ładnie ze sobą pasują i działają bezawaryjnie. Osobiście uważam, że różne bajery to tylko chwyt reklamowy, za które często trzeba zapłacić grube pieniądze, które może zwrócą sie za kilkanaście lat, ale wtedy już może bedziemy chcieli mieć nową zmywarkę.

• 1 month później...

Jestem na etapie kuchni i muszę podjąć decyzję o zakupie zmywarki.

Zmieści mi się "60" i tu mam dylemat: jaką i za ile można kupić.

W Media Markcie będą w weeken wyprzedawać Candy za 1200 czy 1300 zł. Czy to się opłaca? Na co zwrócić uwagę kupując zmywarkę?

Mam ograniczony budżet i chcę wydać jak najmniej...

Ja osobiście mam Boscha ale ta z media jest OK. Jest do zabudowy i to jest najważniejsze. Piszczą chyba wszystkie. Z mojego doświadczenia okazało się ,że mamy za mało talerzy (zanim zmywarka się zapełniła nie było na czym jeść) Sprawdziłem na fakturach za mój sprzęt AGD w 2000 roku za Boscha zapłaciłem 3299.- i też miałem ograniczone środki

Mattin - poradzono mi, żeby kupować zmywarki, które panel sterujący mają na zewnątrz drzwiczek bo zawsze widzisz dokładnie na jakim etapie pracuje zmywarka. Te co mają ukryty panel sterujący trzeba wyłączyć, żeby to sprawdzić i poczekać z otwieraniem, żeby gorąca para Cię nie poparzyła.

Ja radziłabym popatrzyć na hałaśliwość. Różnica paru decybeli to jednak dużo. Zmywarka do cichych nie należy.

Po drugie sprawdź, czy można umyć pół wsadu (ja niestety nie mam takiej opcji a czasem by się przydała).

Mam Electroluxa za ok 1600 zł z RTV-Euro-AGD i jestem zadowolona.

ja mam elektroluksa ale 40

Fantastyczny bardzo cichutki, całkowicie zabudowany, 9 programów choć korzysta sie głównie z trzech ale fajnie jest mieć program tylko na szkło i uzyć go przy świątecznych porządkach.

Co do panela sterującego w niczym nie przeszkadza że jest schowany dla mnie to jedna wielka zaleta. Do drzwiczek przykręcony jest uchwyt do szafek więc z otwieraniem nie ma problemu. Nawet jak czegoś zapomnę to mogę otworzyć drzwiczki coś dołożyć i program załącza sie dalej po zamknięciu. Na pewno nie ma mozliwości oparzyć sie przy otwieraniu nie wiem skąd ta sugestia.

Witam

kupiłem w ubiegłym roku AEG, ten typ o którym myśłi SE,

jestem bardzo zadowolony

.Jest cicha, ma kilka programów, panel jest zabudowany a więc z zewnatrz niewidoczny. A zarazem tańszy od siemensa czy boscha, tych o podobnym standardzie ,

Życzę udanych wyborów :wink:

Ja kupiłem tą Candy, która akurat jest w promocji bez Vat w MediaMarkt, jeszcze nie udało mi się jej podłączyć. Cholera a poczekałbym miesiąc i by było taniej o 250zł. A tak stosunek jakości i możliwości do ceny myślę że jest OK.

I co ważne program pół wsadu jest a bardzo mnie na to uczulali, bo tak to tydzień trzeba zbierać naczynia i w końcu się wyjmuje, bo akurat jakiejś szklanki zbraknie i wtedy ściereczka i zlew i .. poszedł ręcznie :-)

juras

mam Whirpoola 6 zmysl - i uwazam ze jest to osiagniecie cywilizacji w temcie zmywarek; cichy, oszczedny, domywa ABSOLUTNIE wszystko nawet zaschniete patelnie po jajecznicach czy innych trudnych do mycia rzeczach. Oczywisci ma funkcje polowy wsadu. Z czystym sercem polecam

dzisiaj robiłam rozeznanie - 6 zmysł zmywarka Whirpoola - trzeba liczyć sie z wydaniem 3 000zł....sprzedawca polecił mi patrzenie w zmywarkach na 3xA .... oszczędnośc w pobieraniu energii i wody oraz suszenie - to ma właśnie 6 zmysł .... sama klasa A to może być wiekszy pobor wody i prądu w suszeniu....

A tak zahaczając o ten VAT w Media Markt ..czy nie wydaje sie Wam ,że sprzet tanieje i chodzi o wyprzedanie w takiej cenie jaka jest obecnie , a nowe dostawy w najbliższym czasie będą tańsze nawet z Vat-em ?

Na ile korzystanie z wewnetrznego panela jest uciążliwe? Dotychczas z uwagi na wszędobylskiego dwulatka myślałam o takim właśnie rozwiązaniu, a teraz czytam o możliwości poparzenia się.

A z Media markt to dość dziwna sprawa, bo byłam wczoraj obejrzeć tą Candy właśnie i zarówno ona jak i Bosch SG-V 33E 03 EU, który mi się podoba, podobno była ostatnimi egzeplarzami z wystawy (ta Candy podobno przyjechała w ogóle jedyna :o ). Dziwne, no nie? Sposób na pozbycie się ekspozycji?