Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cos na sciane- inspiracje

kaloosa

Recommended Posts

vilemo dzięki za patent z kopiowaniem szablonów :wink:

Annja to mnie postrzaszyłaś z tym szablonem, ja nie mam zdolności plastycznych i nie wyobrażam sobie, żebym cokolwiek poprawiała pędzelkiem :(

malmuc piękne wszystko! i wzorki i paski i kolorki i w ogóle pomysł na ścianę :p

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Annja.

A czy moge sie dowiedziec jakiej firmy ten czerwony kolorek i jak sie on dokladnie nazywa.

Mam biala kuchnie i jedna ze scian chcialabym przyozdobic podobnym kolorem.

pozdrawiam.

Ten "czerwony" kolor to Expert Satin Duluxa kolor z mieszalnika nr 30YR 14/365. W rzeczywistości nie jest czerwony tylko taki raczej "jarzębinowy", czerwony w rudym odcieniu. W nowym katalogu duluxa jest pokazany dokładnie ten sam kolor jako próbka na "kwadraciku" w dziale Trendy Roku 2008 ("Powrót do korzeni")

malmuc - dołączam do grona entuzjastów Twojej ściany! Możesz mi powiedzieć jaka jest technika malowania pasków na ścianie? Mam zamiar urządzić pokój synka w stylu marynarskim i chcę pomalować ściany w biało - niebieskie pionowe pasy. No i nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać. Oddzielać poszczególne kolory taśmą malarską, czy jak?

Aniu do malowania pasków użyłam tasmy papierowej malego waleczka (z gąbki) i farby akrylowej, która na cale szczescie byla bardzo gesta i dobrze sie malowalo, te zielone paski to akurat farba lateksowa ta sama ktora jest na pozostalych scianach w tym pokoju.

do szablonów (plastikowe kupione w markecie budowlanym) uzylam gąbki (takiej zwyklej do zmywania naczyn)

http://images24.fotosik.pl/225/78f914c884d6c333.jpg

Dzięki malmuc, tak właśnie myślałam, że trzeba poszczególne kolory taśmą oddzielać. Oj, widzę, że czeka mnie jeszcze dużo zabawy z tym malowaniem! :wink: Ale warto się pomęczyć, bo satysfakcja murowana z własnoręcznie wykonanego "dzieła" :D

a to sie zgadza :lol:

to niesamowicie przyjemne chwile kiedy kazdy kto wchodzi do pokoi moich dzieci jest nimi szczerze zachwycony ;)

chyba udało uniknąc sie przeslodzenia (którego bardzo sie obawialam), a jednoczesnie pokoje są wesołe i kolorowe :)

Aniu do malowania pasków użyłam tasmy papierowej malego waleczka (z gąbki) i farby akrylowej, która na cale szczescie byla bardzo gesta i dobrze sie malowalo, te zielone paski to akurat farba lateksowa ta sama ktora jest na pozostalych scianach w tym pokoju.

do szablonów (plastikowe kupione w markecie budowlanym) uzylam gąbki (takiej zwyklej do zmywania naczyn)

http://images24.fotosik.pl/225/78f914c884d6c333.jpg

fajnie to wyszło, a trudnośc wykonania znam bo tez mam taka ścianę a nawet dwie :wink: 8) :lol: inne kolory- Twoja fajniejsza, żywsze kolorki są (tzn juz niedługo jej nie bedzie zabrudział sie przez 2 lata, więc bedziemy zmieniac kolor)

http://kdamian2.photosite.com/~photos/tn/1856732_1024.ts1150115882850.jpg

pozdrawiam

• 1 year później...