Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zywoplot- szybkorosnacy

Recommended Posts

monia i marek

http://img77.imageshack.us/img77/8445/ywopotdh1.jpg

Bardzo ładny żywopłot, podoba mi się. U mnie taki będzie za jakiś 5-7 lat? :D Przy dobrych wiatrach i jak go: mszyce, nornice itp. co lubi moje drzewka nie zje :D Tylko posadziłam 0,50 cm od siatki i żałuję, bo wydaje mi się, że jest zbyt blisko. Cóż uczymy się jednak na błędach.

Pozdrawiam.[/img]

ja bym przycinała przód, tył, górę, ale być może się mylę :wink: Tak robię z własnym żywopłotem (wprawdzie z cisów) i pięknie się zagęszcza.

Powiedzcie mi kochani kiedy należy ciąć cis od góry.Ja myślałam że dopiero wtedy gdy osiągnie on pożądaną wysokość.Moje cisy teraz mają 20 cm a chcę żeby urosły do 50 cm. No i czekam do tej 50siątki nie patrząc czy rozkrzewia się na boki. To jak? mam już teraz ciąć coby ładniej się rozkrzewiły?

ja bym przycinała przód, tył, górę, ale być może się mylę :wink: Tak robię z własnym żywopłotem (wprawdzie z cisów) i pięknie się zagęszcza.

Powiedzcie mi kochani kiedy należy ciąć cis od góry.Ja myślałam że dopiero wtedy gdy osiągnie on pożądaną wysokość.Moje cisy teraz mają 20 cm a chcę żeby urosły do 50 cm. No i czekam do tej 50siątki nie patrząc czy rozkrzewia się na boki. To jak? mam już teraz ciąć coby ładniej się rozkrzewiły?

Może tu:

http://www.krzewy.pl/zywoplotyciecie.htm

• 9 years później...
Mnie też zależało i poradzono mi abym kupiła cyprys Leylanda. Juz wsadzony, kupowałam na pocz. maja wieć dość późno ale ceny były niższe / zdaje się po 9 zł szt ,wysokkość ponad pół metra. Przyjęły się wszystkie ale co jest teraz to nie wiem bo nie byłam tam od ponad miesiąca, zaprzyjaźniony sąsiad miał podlewac więc chyba przeżyły upały. POdobno rośnie b. szybko chociaz przez pierwszy rok musi się przyjąć, więc dopiero za około 2 lata będę mogła to ocenić. :lol:

Witam serdecznie