ambroma 15.07.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Przyszła znienacka na moje dziecko (19 l.). Wcześniej jakoś nie było żadynych sygnałów, chłopak ma swoje pasje, zainteresowania, przygotowywał się do matury, o dziewczynach nigdy ani słowa. I raptem w lutym tego roku taka informacja: chcę jechać do Wrocławia, mam tam koleżankę (starsza 2 lata). Poznaliśmy się przez internet, widzieli się jeden raz. OK jedź. Był 4 dni. Wrócił jakiś odmieniony. Domyślałam się o co chodzi, coś niecoś z niego wyciągnęłam, bo trudny typ do rozmowy, zamknięty jak cholera. Potem okazało się że mają już plan wyjazdu na wakacje, na tydzień. W międzyczasie była matura (zdana rewelacyjnie) oraz egzaminy na studia (studia plastyczne, więc z egzaminami, niestety nie udało się, jednak jest bez kłopotu przyjęty na inną uczelnię, ale to go chyba teraz mało obchodzi). Wczoraj wrócił z tygodniowego pobytu z dziewczyną. Bardzo przeżywa rozstanie, już myśli jak znów do niej jechać. Widzę, że to bardzo gwałtowne uczucie. Chłopak jest delikatny i wrażliwy (artystyczna dusza) więc zaczynam się bać o niego. Chwilami dziwnie się zachowuje, zamyka się w pokoju, widać w nim duże napięcie. Powiedzcie proszę jakie macie doświadczenia ze swoimi dziećmi, jak można pomóc w takiej sytuacji. Zdaję sobie sprawę że to delikatna i osobista sprawa i każdy przeżywa ją inaczej, jednak martwię się, żeby nie doznał jakieś krzywdy. Nie chę prawić mu banałów, ale chciałabym żeby troszką ochłonął. Czy mogę coś zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 15.07.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 dobrze - nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 15.07.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Jak na razie wygląda na to, że sam sobie nieźle radzi. A jak Ty się w jego wieku zachowywałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 15.07.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 nie reagowac -obserwowac - słuchac (gdy będzie miał ochotę cos powiedziec) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 15.07.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 hm..... chciałabym dziewczynę poznać.....wykazałabym duuuuże zainteresowanie... zagadywała w stylu : musisz być zakochany, skoro....., to pewnie wartościowa dziewczyna, jeśli zależy ci żeby tak często ją widywać......... hm.....i byłabym przy nim...BYŁA..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszCCS 16.07.2008 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 19 lat ? To gdzie on byl do tej pory ? pod kloszem ? IMHO - najwyzszy czas, zeby sobie ostro pobzykal Problem mozesz miec po wakacjach, jak "temat" sie skonczy (co na 90% sie stanie) - jak do tego nie przywykl, a do tego ma jak piszesz "artystyczna dusze" - moze byc bardzo ciezko (autopsja ...) M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 16.07.2008 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Dziękuję wszystkim za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 16.07.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 To bardzo piękne że chłopak się zakochał. Pierwsza miłość to chyba najpiękniejsze uczucie jakiego można w życiu doświadczyć. Co możesz zrobić ???Nie wtrącać się, nie oceniać - to dorosły człowiek. Pozostaje tylko cieszyć się z jego szczęścia - bo nic rodzica bardziej nie cieszy jak to że jego dziecko jest szczęśliwe.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.07.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Moj Mlody w takim samym wieku .On panienki do domu przyprowadza co mnie bardzo cieszy .Wiem z kim sie akurat zadaje .Namawiam Cie , zeby przy okazji wakacji zaprosic panne do domu na kilka dni.Oblukasz i bedziesz spokojniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 16.07.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Moj Mlody w takim samym wieku . On panienki do domu przyprowadza co mnie bardzo cieszy . Wiem z kim sie akurat zadaje . Namawiam Cie , zeby przy okazji wakacji zaprosic panne do domu na kilka dni. Oblukasz i bedziesz spokojniejsza.Zgadzam sie i robię tak samo, tzn, proszę, żeby moje dzieci przyprowadzały swoich kolegów do domu. Nie ma lepszego sposobu na podpatrzenie jak sobie radzi z rówieśnikami, o czym rozmawia, jakie mają problemy. Co prawda są jeszcze za małe na pierwsze miłości, ale czas szybko leci Ale ta zasada sprawdza się zawsze, wszędzie i u każdego: najlepiej jest jak dzieci zapraszają swoich znajomych do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 18.07.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Moja córka ma 13 lat...właśnie poznaje TOWARZYSTWO w nowym miejscu zamieszkania......dziś też i właśnie na mnie naskoczyła, że ciągle obserwuję ją z okna....pyta dlaczego??? BO CIĘ KOCHAM CÓRECZKO.... zatkało ją .., ech a niedawno sama tak stałam i gadka szmatka o niczym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 23.07.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 zostaniesz babcią ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts