Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dandi tynki juz chcesz robić? Szybki jesteś! A instalacje?

Kanalizę mamy rozłożoną już od jakiegos czasu. Kable elktryczne położe sam a elektryk mi to połączy ale to najpierw okna. Z hydraulikiem na położenie wody nie ejstem jeszcze umówiony ale uprzedzałem, że to będzie styczeń. Kaśka noooooo, nie obdzieraj z marzeń :)

Dandi tynki juz chcesz robić? Szybki jesteś! A instalacje?

Kanalizę mamy rozłożoną już od jakiegos czasu. Kable elktryczne położe sam a elektryk mi to połączy ale to najpierw okna. Z hydraulikiem na położenie wody nie ejstem jeszcze umówiony ale uprzedzałem, że to będzie styczeń. Kaśka noooooo, nie obdzieraj z marzeń :)

Przepraszam, a to TY nie masz jeszcze instalacji??????????? :o To po co zawracasz gitarę o tynki?????? :roll:

Boże... ja nie dam już rady. Na Podlasiu sprawy wygladają trochę inaczej. U nas robi się wszystko natychmiast i naraz bo:

1) jak połozy sie instalacje i będzie zwlekać z tynkami to wlazą i pokradna albo zniszczą.

2) nie trzeba na wszystko czekac pierdylion lat, dzwonisz dziś i umawiasz się na jutro (wielokrotnie acz nie zawsze)

3) wszystko blokują okna - jak będą okna, będą tez instalacje.

Aż nie wytrzymałem i zadzwoniłem do Pietra hydraulika. Powiedział, że on życzy sobie następującego planu prac:

1 - chudziak (tak Kasiu tak, nie mam - zajrzyj do dziennika - będzie w czwartek)

2 - tynki

3 - podłogówka / centralne / woda

4 - posadzki zasadnicze

Nie wiem czy tak jest profesjonalnie. Ufam mu bo mnie jeszcze nie zawiódł. Blutka mówi, że najpierw idą instalacje a potem tynki bo trzeba będzie kuć. Piotrek mówi inaczej. A ja nie wiem.

Blutka mówi, że najpierw idą instalacje a potem tynki bo trzeba będzie kuć. Piotrek mówi inaczej. A ja nie wiem.
No i ja mówię tak jak Blutka :roll: Trzeba będzie kuć, bo jak inaczej???

Jeśli on potem położy tynki w tych miejscach, tak żeby było rowno i dokładnie NA WŁASNY KOSZT to ok, nich będzie jak mówi :)

...Zazcąłem się powoli godzić z myslą, że odszedłeś na zawsze

Nie odszedłbym bez pożegnania. Święta Święta i po Świętach - i tak przechorowanych :/

A teraz mam gówniane życie - dosłownie. Zatkala my sie kanalyza.

Na początek chemioterapia - duże ilości sody kaustycznej pod postacią "kreta". Chyba se ne da, na dzis planowane zdjęcie sracza na dole i ingerencja mechaniczna :(

Gdzieś podziałem moje okulary do nurkowania i płetwy...

Blutka mówi, że najpierw idą instalacje a potem tynki bo trzeba będzie kuć. Piotrek mówi inaczej. A ja nie wiem.
No i ja mówię tak jak Blutka :roll: Trzeba będzie kuć, bo jak inaczej???

Jeśli on potem położy tynki w tych miejscach, tak żeby było rowno i dokładnie NA WŁASNY KOSZT to ok, nich będzie jak mówi :)

ja rzadko sie odzywam, ale jestem. I powiem jak dziewczyny...

to ze kradną to i ja wiem. Zawsze okna po założeniu można podtynkować i wtedy nie wyciągną ich tak łatwo. A razem z oknami można założyć rolety i zasłaniać je, wtedy nie widać co jest w środku.

ale to lipa więc pewnie tak nie chcesz.

Kasiu, dzieki za wiarę w moje wartości i w to, że jednak wybieram jakość. Muszę spotkać się z Piotrem i pogadać po ludzku a nie na telefon.

Wiolka? a Ty co taka cicho ciemna - odzywaj się - siła Was. Odkąd Blutka odeszła nie ma kto mnie przywracac do pionu

Blutka właśnie zajrzała.

Blutka uważa, że ten wątek to nie jej klimat i sądzi, że wzajemne lizanie się po zadkach i słodziuchne obrazeczki nie mieszczą się w jej widzeniu świata. ;) Plus jakieś dziecinne fochy, że na cudzy wątek nie zaglądasz.

No i Ty strasznie motasz. Raz mówisz to, raz tamto. Złociutka mówi coś jeszcze innego.

A w ogóle - jak ten Twój fachman wyobraża sobie kładzenie rur do wody w ścianach po nałożeniu tynków? Niech mnie oświeci. Ja już wystraczająco przebolałam jedną dziurę w suficie, jak gaz mi przyłączą, a co dopiero kuć wszędzie, gdzie idzie woda.

Blutka uważa, że ten wątek to nie jej klimat i sądzi, że wzajemne lizanie się po zadkach i słodziuchne obrazeczki nie mieszczą się w jej widzeniu świata. ;) Plus jakieś dziecinne fochy, że na cudzy wątek nie zaglądasz.

moooooja pyzunia... a już się bałem że się nie doczekam 8)

jak ten Twój fachman wyobraża sobie kładzenie rur do wody w ścianach po nałożeniu tynków? Niech mnie oświeci

Jak mnie oświeci to ja Ciebie też - I swear. Coś tam próbował mi wyjaśniać przez telefon ale ja nie bardzo mogłem gadać. Spotkamy się, pogadamy wtedy będę bardziej au courant jeżeli chodzi o jego wizję robienia tego wszystkiego. I tak bez okien i chudziaka niczego nie zrobię więc póki co przestaję motać i czekam na okna - bo to takie proste.

A w ogóle - jak ten Twój fachman wyobraża sobie kładzenie rur do wody w ścianach po nałożeniu tynków? Niech mnie oświeci. Ja już wystraczająco przebolałam jedną dziurę w suficie, jak gaz mi przyłączą, a co dopiero kuć wszędzie, gdzie idzie woda.

Blutka - dobrze mówisz :D

Ja z przerażeniem w oczach patrzyłam jak musieli coś w moich tynkach wiercić albo kuć :evil: Najbardziej bolało mnie jak pisali po nich :evil: