Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Blutka w tym względzie się z Tobą zgodze wprawdzie nie znam się czy sikanie na siedząco zdrowe dla panów na prostatę jadnakże na pewno zdrowe dla kobiet sprzątających łazienki :lol: sama bym się nie pogniewała jakby mój małż też załatwiał tą potrzebę na siedząco :lol:

Wu!!!!!!! ... ja Cię już o nic nie poproszę w sparwie avataru to po pierwsze a po drugie i tak kibel leży w zakresie moich obowiązków sprzątaczych bo Złociutka jest brzemienną i nie chcę żeby grzebała się w chemii (a to jedyne pomieszczenie które sprzątamy za pomocą chemii) więc teoretycznie mogę sikać nawet na leżąco - ja sprzątam więc nikt mi nie zabroni.

a to, że Blutka nigdy nie zrozumie że sikanie na siedząco uwłacza męskości to mnie wcale nie dziwi. Blutka ma nosa do fajnych avatarów ale nigdy, przenigdy nie zrozumie facetów.

Dzień dobry

Bosz Rachelo Ty jedna... Tu trwa kolokwium p.t. "sens powstania pisuarów a częstotliwość ich uzytkowania w świetle pogłębiającej się pauperyzacji świadomościowej mężczyzn u schyłku pierwszej dekady XXI wieku".

Dyskutanci posługują się przykładami zbydlęcenia kobiet w świetle poruszanego problemu, posiłkują nowinkami medycznymi a wszystko to a propo pisuarów które stanowią część ceramiki łazienkowej więc jakby nie patrzeć...w jakiś sposób rozmawiamy o budowaniu.

A moj nie ma nic na przeciwko :) Z rana zasiada bo moze jeszcze pospac

Ludzie dzielą się na dwa typy - takich co rano jeszcze sobie dosypiają ewentualnie przestawiają budzik tak żeby zadzwonił za 5/10/15 minut, i takich co podnoszą się na 1/100 sekundy przed dzwonkiem budzika i od samego początku są rozbudzeni i moga zaczynac dzień. Kiedyś sądziłem że pierwsza wersja jest zdrowsza i mniej szokowa dla organizmu. teraz już nie wiem ale hołduję drugiej... ale żeby dostpiac na sedesie... Marko - to Ty go może nie wykopuj z tego łózka tak szybko...

on z tych typow 5/10/15 :)
ja też w tego typu :)

Chciałam powiedzieć, ze przez to oczekiwanie w krzakach na CIEBIE jestem chora :evil: :evil:

No i co wymyśliłeś w kwestii tynków??? :roll:

Przypomniałam sobie co mówił mój teść, budowlaniec: najpierw wszelkie instalacje (koniecznie porobić zdjęcia wszelkich rurek i kabli w ścianach) potem tynki na końcu wylewki.

U nas ta kolejność była nieco zaburzona, bo na dole mamy podłogówkę więc trzeba było ją szybko zalać, niestety nie mogłam rozłożyć hydrauliki na dwa etapy stąd więc tak było u mnie. Ale jakoś ta wylewka nie ucierpiała w trakcie tynkowania ścian, przykryliśmy ją druga folią budowlaną i jakoś poszło :)

Przypomniałam sobie co mówił mój teść, budowlaniec: najpierw wszelkie instalacje (koniecznie porobić zdjęcia wszelkich rurek i kabli w ścianach) potem tynki na końcu wylewki.

U nas ta kolejność była nieco zaburzona, bo na dole mamy podłogówkę więc trzeba było ją szybko zalać, niestety nie mogłam rozłożyć hydrauliki na dwa etapy stąd więc tak było u mnie. Ale jakoś ta wylewka nie ucierpiała w trakcie tynkowania ścian, przykryliśmy ją druga folią budowlaną i jakoś poszło :)

No właśnie - my robimy podobnie - z tą różnicą, że podłogówki zaliczamy do centralnego ogrzewania i będziemy je robić po tynkach. Niech tylko skończy się ta zima!!!

No właśnie - my robimy podobnie - z tą różnicą, że podłogówki zaliczamy do centralnego ogrzewania i będziemy je robić po tynkach. Niech tylko skończy się ta zima!!!

no własnie o tym mówię, u nas podłogówka też zaliczona do CO :wink: Ale nasza ekipa rozwchytywana strasznie jest więc musieliśmy sie zgodzić na ich terminy i warunki. NIe mogliśmy zrobić najpierw rur w ścianch, potem tynki, a potem podłogówka i wylewka :roll: Ale jak mówię, wylewka nie ucierpiała :)

dziś o 15:00 jestem umówiony z chudziakowym. ma go zrobić po niedzieli bo będzie cieplej. Do niedzieli ma zagęścić piach na podłodze i przygotować wszystko jak należy. po niedzieli wyleje chudziaczek i wtedy zacznę się zastanawaić co dalej czyli w jakiej kolejności robimy bałagan: tynki rury czy rury tynki. Dodatkowo w okolicach wtorku przyjadą okna moje cudne orzechowe więc w domu zrobi się przytulnie i ciepło również za sprawą kozy którą zakupiłem i na pewno mi się od razu polepszy.

Kasiu odpowiadając na Twoje nie zadane jeszcze pytanie: tak, nie mam jeszcze na pdłlodze chudego betonu i nie wiem czemu zawracam dupę tynkami :D :D