Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wu, masz nowy avatar... chciałbym tylko powiedzieć, że ze wszystkich avatarów, które sobie ostatnio zafundowałaś ten jest najlepszy, najsympatyczniejszy i najlepiej oddaje twoje wnętrze. Gratuluję przemiany - mówię zupełnie serio. Ten avatar to strzał w dziesiątkę

Czy te tynki w kotłowni i garażu mają możliwość być zrobione jak juz się wprowadzicie czy wogle ma ich nie być?

Możliwość mają, zwłaszcza w garażu bo nie sądzę żeby po zamontowaniu kotła tynkarz dał radę wleźć za piec i sieknąc tynki tak by nie uszkodzić siebie, pieca, i reszty. Nie rozumiem tylko po co mi tynki w kotłowni. O tyle o ile jestem w stanie zrozumieć tynki w garażu (mające w moim przekonaniu tylko i wyłącznie wartość estetyczną) o tyle nie wiem po co mi piekna i schludna kotłowna (nie mam pieca gazowego - gdybym miał, nie miałbym kotłowni tylko duża łazienkę na dole)

czy Ci sie chce, czy chcesz sie nauczyć :roll:

nie żebym się nad soba użalał ale:

07:00 - 15:00 praca na pierwszym teacie

15:30 - 19:30 - praca na drugim etatcie

dodtakowo - dorywcza praca na kursach językowych dwa razy w tygodniu

dodatkowo - rodzina i dzieci z czego jedno w drodze z którą potrzebuję spędzić czas przynajmniej godzinę dzinnie.

wybieram abnegację tynkarską na rzecz rodziny

czy Ci sie chce, czy chcesz sie nauczyć :roll:

nie żebym się nad soba użalał ale:

07:00 - 15:00 praca na pierwszym teacie

15:30 - 19:30 - praca na drugim etatcie

dodtakowo - dorywcza praca na kursach językowych dwa razy w tygodniu

dodatkowo - rodzina i dzieci z czego jedno w drodze z którą potrzebuję spędzić czas przynajmniej godzinę dzinnie.

wybieram abnegację tynkarską na rzecz rodziny

denerwują mnie (żeby nie powiedzieć- wkur.iają) takie teksty jakie słychać tylko od facetów :evil: Jakoś nigdy nie słyszałam podobnych słów od kobiety...

denerwują mnie (żeby nie powiedzieć- wkur.iają) takie teksty jakie słychać tylko od facetów :evil: Jakoś nigdy nie słyszałam podobnych słów od kobiety...

Zapytajmy Złociutką zatem na ile potrzebuje mnie w domu - ona też udziela się na tym FM. Da Ci bardziej wyrazistą odpowiedź. Może wtedy Ci wkurw przejdzie.

Mnie zaś wkurwiają postawy stawiające własną sytuację domową na poziomie ususu.

Szczerze, to przy kotle na ekogroszek czy wegiel, to ja bym kafelkowala kotlownie, zobaczysz jaki bedzie syf przy czyszczeniu pieca, tak to zmyjesz szlauchem i gites, a tak to syf bedzie nie do zdarcia. Mozna nie tynkowac jesli masz w miare rowne sciany a ewentualne nierownosci klejem pod plytki wyrownac.

Zapytajmy Złociutką zatem na ile potrzebuje mnie w domu - ona też udziela się na tym FM. Da Ci bardziej wyrazistą odpowiedź. Może wtedy Ci wkurw przejdzie.

Mnie zaś wkurwiają postawy stawiające własną sytuację domową na poziomie ususu.

chyba nie bardzo zrozumiałeś. Albo moze nie doprecyzowałam.

Nie mam na myśli Ciebie (no to moja wina- nie do końca dopisałam), tylko chodzi mi o to, ze jak do tej pory zawsze słyszę od facetów narzekanie na brak czasu na wszystko. Naprawdę.

A mówiłam, ze nie bedziesz zachwycony moją wizytą u Ciebie?

A mówiłam, ze nie bedziesz zachwycony moją wizytą u Ciebie?

Nie wygłupiaj się. Oczywiście, że ciesze się że tu jesteś. A myślisz że czemu uwielbiam Blutkę? Bo mnie głaszcze po dupie? Ze mną trzeba konkretnie.

a jeżeli chodzi o brak czasu... cóż... wnioski nasuwają sie same: jako rasa jesteśmy bardziej pracowici i efektywni :D

Szczerze, to przy kotle na ekogroszek czy wegiel, to ja bym kafelkowala kotlownie, zobaczysz jaki bedzie syf przy czyszczeniu pieca, tak to zmyjesz szlauchem i gites

Marko, jak rzucisz okiem na rzut partery mego kryształa, zobaczysz że kotłownia jest połączona z czymć na kształt skłądu na opał. Nie wiem czy w takich warunkach zlanie czegokolwiek szlauchem w ogóle wchodzi w grę.

Dzwoniłem właśnie do teścia który ma nietynkowaną kotłownię i nie narzeka. Nie wyglada też na jakąś szczególnie zasyfioną (a mieszkają ponad 20 lat) ale mówi, że jeżeli wydam kilka złotych więcej na tynki w kotłowni to biedy nie będzie bo to nieodczuwalne a efekt zawsze inny tak więc on by tynkował