Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A mówiłam, ze nie bedziesz zachwycony moją wizytą u Ciebie?

Nie wygłupiaj się. Oczywiście, że ciesze się że tu jesteś. A myślisz że czemu uwielbiam Blutkę? Bo mnie głaszcze po dupie? Ze mną trzeba konkretnie.

a jeżeli chodzi o brak czasu... cóż... wnioski nasuwają sie same: jako rasa jesteśmy bardziej pracowici i efektywni :D

ja to zaliczam do pesymizmu, wiesz czemu? bo wg mnie-co oczywiście nie powinieneś brać do siebie- zakładałabym, że taka sytuacja jak dwa etety, jak krótki dzień i długa noc i brak czasu nie będą trwać wiecznie. Czyli wg mnie oczywiście można założyć, że za rok-dwa czy też trzy może sie wszystko zmienić, dzieci podrosną wygonisz na podwórze a sam bedziesz mógł zatynkować kotłownie czy też garaż.

Oczywiście zakładamy ze nadal jesteście zmuszeni te ciecia budżetowe utrzymać.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja też bym była za tym że choćby kiepsko ale wytynkowac nawet jak nie będziesz dawał płytek to chociaż ściane lakierem wymalujesz i też zmyjesz szmatą jak Markotko mówi słusznie i będzie mniej kurzu i tak sympatyczniej choćby tylko raz w roku zmyć ale inaczej bedzie zresztą kotłownia to nie jest jakiś mochoch 50 m.kw. więc nie powinno Cię to zrujnować :wink:

avatarek jaki był taki jest mówiłam że najlepszy toś się upierał na zmianę :wink:

Ja bym cholery dostała, gdyby w moim domu były pomieszczenia, do których wejście by się kończyło tym, że by mnie odrzucało i chciałabym z nich uciec. Syf w domu nie mieści się w moim światopoglądzie - muszę mieć wszędzie chociaż jako tako ładnie, żeby nie czuć się źle. SPYTAJ ŻONY.

SPYTAJ ŻONY.

Ja nie wiem skąd w Tobie pogląd że estetyka której hołdują kobiety jest ważniejsza niż względy ekonomiczne oraz pogląd nr dwa jakobym nie pytał żony o opinię na temat faktu posiadania bądź nie tynków gdziekolwiek. No ale dobra. Przez wzgląd na to, że starsznie ale to strasznie Cię lubię (Bóg mi świadkiem - nie wiem z czego to wynika) wykonałem telefon:

JA: Kochanie czy będzie Cię odrzucało jeżeli wejdziesz do kotłowni a tam nie będzie tynków?

ZŁOCIUTKA: No co TY, mam to gdzieś, poza tym to Ty będziesz podkładał do pieca. Ważne żeby Ciebie nie odrzucało

JA: A w spiżarni?

ZŁOCIUTKA: Nie - przecież już o tym rozmawialiśmy - nie potrzebujemy tynków w spiżarni

JA: A w garażu?

ZŁOCIUTKA: Jest mi to całkowicie obojętne, nie wiem tylko czy za jakiś czas Ciebie szlag przez to nie trafi.

JA: OK - to do zobaczemnia w domu

dziekuję.

wykonałem telefon:

JA: Kochanie czy będzie Cię odrzucało jeżeli wejdziesz do kotłowni a tam nie będzie tynków?

ZŁOCIUTKA: No co TY, mam to gdzieś, poza tym to Ty będziesz podkładał do pieca. Ważne żeby Ciebie nie odrzucało

JA: A w spiżarni?

ZŁOCIUTKA: Nie - przecież już o tym rozmawialiśmy - nie potrzebujemy tynków w spiżarni

JA: A w garażu?

ZŁOCIUTKA: Jest mi to całkowicie obojętne, nie wiem tylko czy za jakiś czas Ciebie szlag przez to nie trafi.

JA: OK - to do zobaczemnia w domu

dziekuję.

Po przeczytaniu tej strony Złociutka niniejszym oświadcza iż najprawdopodobniej zmieni zdanie w sprawie tynków 8) Musi tylko jeszcze to policzyć, ale to jak już odpocznie ;)

Dlatego ja też postulowałam na początku dyskusji o tynkach abyś

SPYTAŁ ŻONY :lol: :lol:

Ja nie wiem skąd w Tobie pogląd że estetyka której hołdują kobiety jest ważniejsza niż względy ekonomiczne

moze stąd, że gdyby nie była ważniejsza nie istniałoby na świecie tyle sklepów z firankami, lampeczkami, szmateczkami i obrusikami o innych elementach wystroju wnętrz nie wspomnę :wink:

Cóż, gdyby estetyka nie była ważniejsza, to bym na cementowe tynki gładzi nie kładła, bo po co? Tak też się da. Albo bym kupiła najtańsze możliwe panele do salonu - bo przecież da się po nich chodzić, a oszczędzę, etc. ;)
Wiesz Blutka, u mnie tynki są wszędzie, w garażu, schowku pod schodami, nawet mam tam pomalowane!! Serio. Nawet gładzie mam wszędzie, noooo powaga!!! I panele też mam, a jakże 8) Nie takie najtańsze ale panele.

Ale nie o tym chciałam.

Ja bym tak w czambuł nie potępiała tych co mają najtańsze płytki, panele, tynki wapienne i co tam jeszcze ci przyjdzie na myśl. Ich dom ich sprawa :)

Tylko jest tu taki jeden na tym forum, który burzy mi krew mówiąc, ze da się wybudować dom, wielkości mojego (160 mkw)za 250 tysięcy złotych :evil: :evil: :evil: twierdząc, ze ma materiały ze średniej półki :o

Pewnie się da - ja od stanu SSO do jakotakiego zamieszkania mam 120 tys. i MUSI mi styknąć. :p
:lol: :lol: To lubię :) Mnie też musiało :lol: :lol:

Uwierz mi, cudów nie mam, robocizna była w przyzwoitej cenie.

A może tak, co już masz, a co masz zrobić?? Jeśli możesz mi powiedzieć oczywiście.

Mam już: elektrykę, chudziak, kanalizę, kable, tynki, okna, bramę garażową i rury od wody. Zapłaciłam też już za projekty przyłączy.

I, teraz najlepsze - zostało mi jeszcze 100 tys. :D - bo dostaliśmy od mojego ojca okna, od teścia bramę i starczyło, chociaż oszczędzamy na jedzeniu, żeby dokładać na bieżąco - nie jemy słodyczy, a dziecko nosi najtańsze pieluchy i ubranka ze szmateksu. ;)

Ale ponieważ się boję, że nie starczy, to tak zostanie do wprowadzki - wtedy będę wiedziała, ile mam pieniędzy, bo przy tym kursie franka kredyt nas zżera. :/

Tynki to nie tylko estetyka. :roll: Chyba lepiej zrobic wszedzie. Pomysl o dzieciakach, nie zostawisz chyba kabli na wierzchu. A jak tak pociapkac tylko kable, to chyba lepiej isc na calosc. :roll:

Na pewno kiedys i tak te tylki zrobisz, a tak przynajmniej masz jeden balagan i po sprawie.

Meble kupisz puzniej, ale tylki zrob raz i po sprawie. :p

Mam już: elektrykę, chudziak, kanalizę, kable, tynki, okna, bramę garażową i rury od wody. Zapłaciłam też już za projekty przyłączy.

I, teraz najlepsze - zostało mi jeszcze 100 tys. :D - bo dostaliśmy od mojego ojca okna, od teścia bramę i starczyło, chociaż oszczędzamy na jedzeniu, żeby dokładać na bieżąco - nie jemy słodyczy, a dziecko nosi najtańsze pieluchy i ubranka ze szmateksu. ;)

Ale ponieważ się boję, że nie starczy, to tak zostanie do wprowadzki - wtedy będę wiedziała, ile mam pieniędzy, bo przy tym kursie franka kredyt nas zżera. :/

Hmmm, no i widzisz, sama mówisz, ze może nie starczyć. Ja byłam jeszcze lepsza, ja byłam pewna, że starczy!!! :lol: Oczywiście brakło i to sporo.

Ogrzewanie nie zaliczone do rur od wody i kanalizy?? To spora kwota.

Nie widzę wylewek, też nie mało.

Projekty przyłączy to jedno, podłączenie to drugie. Prawie razy dwa. :-?

Generalnie u mnie wyglądało to tak, że to co wydaliśmy na stan surowy zamknięty (mury, dach, okna) to była 1/3 wydatków.