Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ej poważnie z tymi naklejkami??? Ja mam juz okna od 6 tygodni i nawet do głowy mi nie przyszło, zeby je zrywać

Poważnie i to bardzo poważnie. O ile dobrze pamiętam u Blutki w gwarancji na okna było napisane że 3 miesiące to max. Taśma twardnieje i się kruszy - usunięcie jej staje się niemożliwe i nic nie da się już z tym zrobić więc dobra rada - zaiwaniaj w podskokach

Tu chodzi o max 3 miesiące jeśli bezpośrednio na okna działają promienie słoneczne. Natomiast zimą nie musi aż tak sie spieszyć, bo dopiero 6 tygodni je ma. Ale lepiej zapobiegawczo zdjąć.

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dandi, błagam, tylko nie żółta elewacja :-?
'

Wszyscy robią żółtą. :lol:

My mamy wybraną brudną oliwkę. Wygląda dziwnie, nigdy nie widziałam takiego koloru na domu, ale jest piękna - zaryzykuję. 8)

jak widać, nie widziałaś mojego domu :p Ja nie mam żółtej 8)

A brudną oliwkę widziałam, nawet mi się spodobała, ale u kogoś, sama bym nie zrobiła 8)

Dandi, błagam, tylko nie żółta elewacja :-?

Wszyscy robią żółtą. :lol:

My mamy wybraną brudną oliwkę. Wygląda dziwnie, nigdy nie widziałam takiego koloru na domu, ale jest piękna - zaryzykuję. 8)

jak widać, nie widziałaś mojego domu :p Ja nie mam żółtej 8)

A brudną oliwkę widziałam, nawet mi się spodobała, ale u kogoś, sama bym nie zrobiła 8)

A jaki masz kolorek?

Sąsiedzi zrobili sobie oczojebny, ciemnobordowy - mają też białe szprosy w oknach i mi słabo, jak patrzę na ten dom. :lol: Ale optymistycznie wygląda. 8)

Reszta ma żółtą, albo kremową (opcjonalnie - brzoskwiniową) elewację - to bardzo bezpieczny kolor, neutralnie wygląda. Ale ta moja oliwka taka śliczna i tak mi się komponuje z dębem bagiennym na oknach, że się nie oprę.

w wątku o elewacjach przeczytałem coś co mnie zastanawia. Napisała to Editta która sama ma piękny dom. Mianowicie jej zdaniem tynki marnieją po latach co nie dzieje się z drewnem i kamieniem ktore z biegiem czasu stają się coraz piękniejsze. I tak planowaliśmy kamienne narożniki i opaski okien. Zastanawiam się czy nie pójść dalej w tym kierunku. Złociutkiej kuzyn wyczarowuje cuda z kamienia. Może policzy taniej. Zobaczymy na co nas stać.

A ja mam szarojasnoniebieska elewacje, okna ciemny grait RAL 7016, dachowka Creaton szary lupek :) Do zoltego daleeekooo :)
to było moje marzenie!!!

Mój biały delikatnie złamany jest szarym własnie, choć na zdjęciach tego nie widac :) Gdzieś można zobaczyć twój dom???

Chciałem jeszcze powiedzieć, że pod wpływem indoktrynacji Skaby pogodziłem się z tym, że rozsądniej będzie mieć zwykłą lodówkę niż SBS.

nooo... nareszcie!! bo już miałam napomnknąć mimochodem, że ja tu taki elaborat walnęłam, a ty ani nie bąknąłeś :evil: ale zwłoka zostaje ci wybaczona :D :D

ta lodówka - bjuuuti! (jak zwykle oceniłam po wyglądzie :wink: )

co do elewacji to u nas będzie złamana biel.. co prawda to, że ona złamana jest widać dobzre teraz - bo od śniegu odbija..i przy zachodzie słońca - bo taka cieplejsza się robi.. na razie mam ją na lukarnach i jestem zadowolona!

...to było moje marzenie!!!

Mój biały delikatnie złamany jest szarym własnie, choć na zdjęciach tego nie widac :) Gdzieś można zobaczyć twój dom???

Kasiu, nie mam aktualnego zdjecia, wklejam wiec takie sprzed roku - z robotnikiem w tle i tylko polnocna i wschodnia strona. Jesli chcialabys wiecej - jutro moge pstryknac:) Na ostatnim zdjeciu kolor najblizszy prawdy Mam nadzieje, ze dandi mi wybaczy :)

http://images34.fotosik.pl/74/4c935b2b27fd6dc2m.jpg

http://images25.fotosik.pl/123/f96334788ca50e1em.jpg

http://images31.fotosik.pl/443/839ee7b20b26083bm.jpg

Na ponizszym zdjeciu widac kolor okien w calej okazalosci - niestety od srodka :)

http://images25.fotosik.pl/123/3db183a283bd4262m.jpg

dandi3 nigdy Ci tego nie pisalam ale jak zobaczylam ta nieszczesna szope w Twoim dzienniku kilka msc temy to mialam straszny ubaw, a jak pokazalam ja mojej drugiej polowie to on byl poplakany ze smiechu, a ja juz wtedy razem z nim :p :wink:

chyba sie nie pogniewasz :-? ?

dandi3 - widzę kolega "nikoniarz" ... :D

je, aj łisz, gdyby mnie tylko było stać. Efi sprzedała aparat koledze za śmieszne pieniądze. Chciałem kupić bo to serio okazja ale Złociutka zabroniła pod groźbą ściągnięcia do domu teściowej na bity tydzień

Mam nadzieje, ze dandi mi wybaczy :)

wybaczy i podziękuje. wklejaj ile wlezie - ja nie mam elewacji a nie chce mi się łazic po forum w celu poszukiwań więc dawaj śmiało - będę miał jak na tacy

nie licz na mnie, że od Ciebie odkupię... tę szopę :D

piekło pełne jest takich ludzi jak Ty

dandi3 nigdy Ci tego nie pisalam ale jak zobaczylam ta nieszczesna szope w Twoim dzienniku kilka msc temy to mialam straszny ubaw, a jak pokazalam ja mojej drugiej polowie to on byl poplakany ze smiechu, a ja juz wtedy razem z nim

i Ty.

magpie i przekaz mężowi, żeby nie przsadzał z tym wyśmiewaniem bo... nie zapominaj, że ja znam jego jedną tajemnicę i nie zawaham się jej użyć 8)