Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Skabo kochana, jak sie ma mój język to trzeba się bez ustanku walic czymś ciężkim w łeb bo ten język cały czas wyłazi na zewnątrz.

Jak ma się język baranka, tego papli, też by się przydało ale on jeszcze młodziusi jest więc do wszystkiego w swoim czasie dojrzeje.

Obejrzałem właśnie Małą Moskwę i doszedłem do wniosku, że filmy o miłości tez mogą być w porządku tylko ta scena końcowa... No i Lesiu Żurek, gdzie on się u diabła do tej pory podziewał. Chłopak jest w dokładnie moim wieku a już umie z gębą wyprawiać takie cuda jakie do tej pory umiał jedynie Dżony De a my wciąż oglądamy w tewe jakieś gwiazdy w typi Goni Kozuchowskiej i Macia Zakościelnego. Chociaz może to i dobrze. Gdyby w Małej Moskwie zagrał taki np.Damięcki, wyszłaby z tego komedia, najchętniej z tańcem w tle.

pacholę się zakochało i to raczej bez wzajemności :roll:

chyba własnie nie - pachole wypisuje co mu ślina na język przyniesie dosładzając to solidnie wszelakimi "jasności blaskami", "mękami nieustającymi", "oczekiwaniami w samotności" "płaskościami świtu" i innymi tego typu głupotami przez które nie wyziera żadna treść. To ja już wolę czytac o katastrofalnym stanie rosyjskiego przemysłu motoryzacyjnego, pióra redaktora W.R.

pacholę się zakochało i to raczej bez wzajemności :roll:

chyba własnie nie - pachole wypisuje co mu ślina na język przyniesie dosładzając to solidnie wszelakimi "jasności blaskami", "mękami nieustającymi", "oczekiwaniami w samotności" "płaskościami świtu" i innymi tego typu głupotami przez które nie wyziera żadna treść. To ja już wolę czytac o katastrofalnym stanie rosyjskiego przemysłu motoryzacyjnego, pióra redaktora W.R.

no jak niezakochany to ja nic nie rozumiem :roll:

bo myslalam że takie rzeczy to się tylko w przyplywie ślepej namietności wypisuje :roll:

no jak niezakochany to ja nic nie rozumiem :roll:

bo myslalam że takie rzeczy to się tylko w przyplywie ślepej namietności wypisuje :roll:

1 - czy tylko ja nie widze twego boskiego, mego ulubionego avataru?

2 - ad. Twój post. Kiedyś w latach młodocianości w ciągu dwóch godzin spłodziłem tom wierszy - bez afektu, bez powodu. Z perspektywy czasu uważam, że był to zlepek górnolotnych wyświechtanych frazesów. Jak widać moi uczniowie, podobnie jak Pan Profesor, są raczej rzemieślnikami poezji a nie poetami - rąbią sztukę taśmowo. Im mniej sensu a więcej durnot w typie cytowanych przeze mnie wyżej, tym wiersz lepszy. Z tego się kiedyś wyrasta dlatego nie krytykuję jakoś perfidnie jednak niech nikt od mnie nie wymaga zachwytów - jestem nieczuły na młodzieńcze uniesienia i niech zaświadczy o tym fakt, że mnie brzydzą łzy nastolatków wylewane z powodu rozstań, miłości, końca czegoś. Dobrze, że zanim moje dzieci osiągną ten wiek, ja już doszczętnie zgłupiję i będę wył przy "Dwóch bajkach" niejakiej Pani Dody (ta piosenka to majstersztyk dokładnie tych samych lotów co poezja Krzysia)

OK, uwaga:

Być może to ostatnia chwila mego tchnienia,

Wiec, proszę Cię, poświęć dla mnie chwile milczenia,

Ta cisza wzbudza we mnie rozpacz, w Tobie złość,

Prosiłem Cię a Ty kopnełaś mnie w krocz...

Błąd dandi. Czasem nie trzeba być dyplomatą i wycinać chwast w zarodku. Oplułem się kawą.

A potem się dziwią, skąd tyle domorosłych poetów...

Aczkolwiek to w skrócie twój elaborat, więc zawyjmy przy dodzie...

A ja to nawet kiedyś napisałem poemat...

Jak ma się język baranka, tego papli, też by się przydało ale on jeszcze młodziusi jest więc do wszystkiego w swoim czasie dojrzeje.

Ha ha ha.

Poczekamy, zobaczymy :wink: . Starszy pan się odezwał, a paplaty jeszcze gorzej, tylko się za awanturzeniem często chowa (częstochowa?) :wink: .

Ale i tak go lubię i czasem przeszkadzam mu pić piwo, żeby był czeźwiejszy

A gdzie się podział ten co to chcial oglądać moją rzyć??? :roll:

tu, tu, to ja , to ja!!!

Kasia, idąc za twoją radą znalazłem tę firmę sprzatającą. Wchodzą na jeden - dwa dni i pucują za... 350 zł za cały dom. Tadaaaaaaaaaam!!!

Już myślę, że przed Bozym Narodzeniem i Wielkanocą też się po nich zadzwonię. Kocham Podlasie za te ceny. Rachela jak coś to wiesz... firma od Ciebie. Ale w zamian za to potrzebuję namiarów na firmę która zrobi ogród - bez zasadzeń, tylko nawiezienie czarnoziemu i wyrównanie terenu ale chciałbym firmę specjalizującą się w tym a nie rolnika z kultywatorem. jak ktos słyszał o takowej na Ziemi Podlaskie, będę grejtful

w zamian za to potrzebuję namiarów na firmę która zrobi ogród - bez zasadzeń, tylko nawiezienie czarnoziemu i wyrównanie terenu ale chciałbym firmę specjalizującą się w tym

taki efekt może być? 8) 8) 8)

http://img9.imageshack.us/img9/1329/img1487y.jpg

bo jakby co to ja moją mogę polecić 8) 8) 8)

Przemyślałem to:

Oplułem się kawą

i będę kontestować:

Pfffffffff, ABNEGAT!!!!!

Krytykować to pierwszy a przysiąść na chwilę na przydrożnym kamieniu i wypuścić myśl skoczną ku łąkom i wrzosowiskom by zalecając się do ulotnego ducha poezji oddała mu się na koniec bez reszty? Pomyśl, a może ta krocz (bo tu poeta nadał kroczu (kroczy???) zwyczajowo występującemu w rodzaju nijakim, rys żeńskości co skąd inąd jest dość nowatorskie) to alegoria. Może symbolizuje pauperyzację testosteronową takich jak ja i Ty, którzy miast chwycić siekierę i rozdarłszy łach wziąć się do czynów pierwotnych, bazgrzą w cyberświecie. Może ta kopnięta krocz to tak naprawdę coś więcej niż zwykła kopnięta krocz.

Eeeee, nie… to się nie broni. Jutro napisze mu niech się zabije!