zebra 16.07.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 piec na ekogroszek, więc czysto nie będzie do głowy przychodzi mi jedynie glazura na ściany i gres na podłogę - wyjdzie jak w rzeźni, bo pewnie kupie najtańsze jakie będą ale może są inne rozwiązania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.07.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Wykładzina PCV + olejnica na ściany. Też tanio i tez łatwo utrzymać w czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 16.07.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Z dwojga złego chyba lepsza rzeźnia niż PRL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.07.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Żle ci się kojarzy. Wykładziny PCV potrafią być bardzo ładne.http://superpodlogi.pl/uploaded/Image/pcv/aranz_kuchnia_05.jpghttp://www.lewikardflor.com.pl/img/gal/pcv/Image_d00009.jpgA olejnica nie trzeba malowac na bury kolor, tylko np. na błękitno albo w słonecznej żółci.Kotłownia to nie salon. Przy wielkich wydatkach podczas budowania domu można zaoszczędzic kilka złotych na plytkarzu, bo wykładzinę i malowanie można zrobić we własnym zakresie.W razie czego płytki można połozyć po kilku latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net_ka 16.07.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ja właśnie kupiłam płytki na ścianę + gres na podłogę. Będę miała ogrzewanie na gaz, więc w kotłowni bedzie o wiele czyściej niż w przypadku ekogroszku. Przy sporej ilości płytej jakie zazwyczaj kupuje się do domu, te parę metrów więcej chyba nie robi już znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 16.07.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Wykładzina PCV przy kotle na eko-groszek to chyba nie jest dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 16.07.2008 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 na podłogę gres będzie bez dwóch zdań ale myślę co ze ścianamimoże istnieje jakaś farba, co to można z węża wodą zmyć...olejna? hmmm to ta co kiedyś lamperie malowano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.sia 16.07.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 My właśnie kafelkujemy kotłownię: płytki mat jasnoszare na ściane , prostokąty 20x25 i gres ciemniejszy szary na podłogę - ma byc funkcjonalnie. PS. Wiem,że to nie ten temat , ale jakiej firmy piec na eko-groszek wybraliście? Jesteśmy przed podjęciem decyzji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 16.07.2008 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 jeszcze nie wybraliśmy;)i nawet małe rozeznanie mamy...niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 16.07.2008 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 płytki dajesz do samego sufitu? czy niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.sia 16.07.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Do samego sufitu. Nie sa b. ciemne, więc nie ma wrażenia grobowca , a zdecydowanie praktycznej. Już są na ścianach , więc wiem jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.07.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 u nas jest tak kocio ekogroszek sciany kafelki ciemnokremowe podloga kafelki duuze kamienno-brązowe nie licz ze polozysz kafelki po kilk latach jak sie odkujesz bo jak je polozyc za ta platanina rur czy kotlem to nie mam pojecia latwo sie czysci zamiatasz kurz przejezdzasz mopem i moga sie dzieci bawic na podlodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
A.sia 16.07.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 kocioł jakiej firmy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 16.07.2008 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 nie ma zmiłuj jadę po kafelki wezmę najtańsze jakie będą - chyba się będą ok? no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.07.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 kocioł jakiej firmy??? jesli to do mnie to elektromet z podajnikiem chyba 25kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.07.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 nie ma zmiłuj jadę po kafelki wezmę najtańsze jakie będą - chyba się będą ok? no nie? tez kupilismy najtansze w centrum wyprzedazy ale sciany kafli zwlaszcza podlogowych nie byly za proste - lekko wklesle lub wypukle i fuga jest nierowna za metr dawalismy mniej niz 20 zeta a klej w LM za 9,99 - dal rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.07.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 My właśnie kafelkujemy kotłownię: płytki mat jasnoszare na ściane , prostokąty 20x25 i gres ciemniejszy szary na podłogę - ma byc funkcjonalnie. PS. Wiem,że to nie ten temat , ale jakiej firmy piec na eko-groszek wybraliście? Jesteśmy przed podjęciem decyzji... U mnie piec Żywca. I finalnie za jakiś czas też będzie kafelkowane. Póki co zostaje surowa wylewka i tynki na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 16.07.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 nie ma zmiłuj jadę po kafelki wezmę najtańsze jakie będą - chyba się będą ok? no nie? W markecie udało mi się kupić glazurę 20x25 cm za 13 zł/metr w I gatunku. I właśnie w wolnych chwilach "płytkuję" kotłownię. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 16.07.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 i tak trzymac ja tez kupowalem w "promocji", plytki podlogowe zamiast 42zl/m2 placilem chyba z 18 .... twarde jak diabli, polozylem je na scianie na podloge rowniez gres, II gat., ale jest OK, mozna probowac kleic samodzielnie, dobra szkola ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 16.07.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 i tak trzymac ja tez kupowalem w "promocji", plytki podlogowe zamiast 42zl/m2 placilem chyba z 18 .... twarde jak diabli, polozylem je na scianie na podloge rowniez gres, II gat., ale jest OK, mozna probowac kleic samodzielnie, dobra szkola ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts