firewall 25.05.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 A to musi być:- urodzony w Sosnowcu.-mieszkający w Sosnowcu-czy też mający biuro w Sosnowcu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewita.sce 25.05.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Nie musi , ale taki który wykona projekt umiejscowienie na działce i co jeszcze nie wiem nie znam się na tymale też chciałabym wiedzieć ile to kosztujebo nie znam sie na tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.m 04.02.2014 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 (edytowane) Kupiłem fajną działka położoną praktycznie przy samym lesie, no i teraz jestem na etapie szukania projektu. Interesuje mnie dom jednorodzinny ze sporym tarasem oczywiście od strony lasu, do tego dobrze byłoby mieć na piętrzę (lub poddaszu) duży balkon, z którego roztaczałby się widok na to wszystko (najlepiej wychodzący z sypialni). Przejrzałem bardzo dużo projektów w sieci, ale nic naprawdę ciekawego nie znalazłem. Poza tym wiadomo że nie każda technologia nadaje się żeby budować akurat w takim miejscu. Zastanawiam się nad projektem indywidualnym, no ale tu potrzebny będzie dobry architekt – pomożecie? Edytowane 4 Lutego 2014 przez daniel.m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kniaziuk 04.02.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Gotowy projekt nie wystarczy do złożenia w starostwie wniosku o pozwolenie. I tak będzie trzeba wynająć projektanta, który wszystko zaadaptuje, czyli dostosuje projekt do warunków lokalny. Koszty adaptacji są co najmniej takie same jak koszty gotowego projektu, do tego dochodzi jeszcze projekt przyłączy, mapa do celów projektowych i całe załatwianie spraw w urzędach. Czy otrzymałeś już wypis z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego (to się załatwia w gminie). Od tego trzeba zacząć bo kupisz projekt i nie będzie on zgodny z miejscowym planem zagospodarowania; np. dach będzie zbyt pochyły albo budynek będzie zbyt duży jak na tą działkę i wskaźnik zabudowy nie wyjdzie. Do kosztów projektu gotowego z adaptacją jak dołożysz 5-7 tyś to będzie za to koszt indywidualnego projektu domu. To jest często lepsze rozwiązanie ale dzięki temu wybudujesz co będziesz chciał (albo to na co prawo tobie pozwoli ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bushido 04.02.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Kupiłem fajną działka położoną praktycznie przy samym lesie, no i teraz jestem na etapie szukania projektu. Interesuje mnie dom jednorodzinny ze sporym tarasem oczywiście od strony lasu, do tego dobrze byłoby mieć na piętrzę (lub poddaszu) duży balkon, z którego roztaczałby się widok na to wszystko (najlepiej wychodzący z sypialni). Przejrzałem bardzo dużo projektów w sieci, ale nic naprawdę ciekawego nie znalazłem. Poza tym wiadomo że nie każda technologia nadaje się żeby budować akurat w takim miejscu. Zastanawiam się nad projektem indywidualnym, no ale tu potrzebny będzie dobry architekt – pomożecie? Ostatnio odebrałem zamówiony projekt od architekta Dudy z Katowic i muszę przyznać,że zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie,tak więc mogę go spokojnie polecić. Też zastanawiałem się nad kupnem gotowego projektu ale miałem podobnie jak ty inne oczekiwania.Poza tym nie chciałem iść za przykładem moich znajomych,którzy kilka lat po postawieniu domu przebudowywali go z racji dysfunkcjonalności i przyjścia kolejnego dziecka na świat. Dom buduje się raz w życiu a nie po to, żeby co kilka lat go zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Antkowa 04.02.2014 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 .Poza tym nie chciałem iść za przykładem moich znajomych,którzy kilka lat po postawieniu domu przebudowywali go z racji dysfunkcjonalności i przyjścia kolejnego dziecka na świat. Dom buduje się raz w życiu a nie po to, żeby co kilka lat go zmieniać Czyli po prostu źle wybrali gotowy projekt, mogli wybrac taki który uwzględnia kolejne dziecko i nie musieliby domu przebudowywać. Czasami ludzie wybierając projekt zachwycają się wizualizacjami a po wybudowaniu okazuje się że dom nie jest funkcjonalny. Zgadzam się z przedmówcą że indywidualny nie musi byc dużo droższy od gotowca + adaptacja i co ważniejsze każdy metr jest rozsądnie zaplanowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.m 05.02.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Piotr Kniaziuk dzięki za informację ale jestem świadomy. Poza tym dlatego własnie od samego początku wolę skorzystać z pomocy architekta. Kolego bushido jakiś namiar na tego całego Dudę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bushido 05.02.2014 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Mam tylko tel.668 065 505 kolego danielu;)ale wydaje mi się,że potrafisz obsługiwać wyszukiwarkę i znajdziesz sobie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.02.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 masz kasę - idź w Katowicach do jojko+nawrocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola_zimna 07.02.2014 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Ciężko się nie zgodzić. Zamówiłam gotowy projekt typówki.Od zewnątrz wszystko było pięknie. Niestety funkcjonalność beznadzieja i potem musiałam płacić za własne błędy (poprawki projektowe).Co koniec końców było wcale nie opłacalne i tylko przepłaciłam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staniucha 19.03.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego napiszę tutaj.Poszukuje ciekawych projektów domów jednorodzinnych. Interesują mnie przede wszystkim parterowe chociaż nie jest to warunkiem. Nie potrzebuje nic wymyślnego i drogiego w budowie, najlepiej ytong bądź keramzyt. Oczywiście chciałbym, żeby były od jakiś lokalnych,najlepiej Katowickich architektów. Nie chcę bawić się w zamawianie projektu a potem i tak szukać architekta,który będzie musiał mi robić adaptację i jakiekolwiek poprawki wynikające z nieprzystosowania do terenu. Może ktokolwiek zaoferowałby kogoś/coś na podstawie własnych doświadczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marstan 19.03.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego napiszę tutaj. Poszukuje ciekawych projektów domów jednorodzinnych. Interesują mnie przede wszystkim parterowe chociaż nie jest to warunkiem. Nie potrzebuje nic wymyślnego i drogiego w budowie, najlepiej ytong bądź keramzyt. Oczywiście chciałbym, żeby były od jakiś lokalnych,najlepiej Katowickich architektów. Nie chcę bawić się w zamawianie projektu a potem i tak szukać architekta, który będzie musiał mi robić adaptację i jakiekolwiek poprawki wynikające z nieprzystosowania do terenu. Może ktokolwiek zaoferowałby kogoś/coś na podstawie własnych doświadczeń? Sprawdź stronę architekta Dudy z Katowic. Gościu ma fajne projekty i jest rzetelny,zresztą po tym jak mi pomógł wybrać i poprawił swój projekt pod moje widzimisię(nie mówiąc jak inni architekcie,że nie ma co tutaj robić bo projekt jest idealnie dostosowany) Jestem zadowolony i mogę polecić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 20.03.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 (edytowane) Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego napiszę tutaj. Poszukuje ciekawych projektów domów jednorodzinnych. Interesują mnie przede wszystkim parterowe chociaż nie jest to warunkiem. Nie potrzebuje nic wymyślnego i drogiego w budowie, najlepiej ytong bądź keramzyt. Oczywiście chciałbym, żeby były od jakiś lokalnych,najlepiej Katowickich architektów. Nie chcę bawić się w zamawianie projektu a potem i tak szukać architekta, który będzie musiał mi robić adaptację i jakiekolwiek poprawki wynikające z nieprzystosowania do terenu. Może ktokolwiek zaoferowałby kogoś/coś na podstawie własnych doświadczeń? Witam . Bardzo ciekawe projekty domów jednorodzinnych znajdują się np. na stronie: http://www.archdaily.com/category/houses/ Cechą charakterystyczną tych obiektów, jest to, że każdy z nich jest zrealizowany na podstawie PROJEKTU INDYWIDUALNEGO, tj. uwzględniającego potrzeby przyszłych uzytkowników ( Projekt Koncepcyjny uzgadniany z nimi w zakresie formy architektonicznej i rozkładu pomieszczeń ) oraz dostosowany w 100% do Warunków Zabudowy i konkretnej lokalizacji / gabarytów działki, stron świata, ... i zakładanej energooszczędności budynku. ŁUKASZ ŁADZIŃSKI ARCHITEKT Edytowane 20 Marca 2014 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Staniucha 20.03.2014 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Nie chce nic wymyślnego tylko projekt normalnego ładnego domu jednorodzinnego.. Marstan dałbyś namiar na tego architekta Dudę, zobaczę co oferuje bo wyszukiwarka ma ich kilku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola_zimna 21.03.2014 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 google- tam wpiszesz co cię interesuje i wyskoczą ci wszyscy architekci z tamtych okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 21.03.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 (edytowane) Kupiłem fajną działka położoną praktycznie przy samym lesie, no i teraz jestem na etapie szukania projektu. Interesuje mnie dom jednorodzinny ze sporym tarasem oczywiście od strony lasu, do tego dobrze byłoby mieć na piętrzę (lub poddaszu) duży balkon, z którego roztaczałby się widok na to wszystko (najlepiej wychodzący z sypialni). Przejrzałem bardzo dużo projektów w sieci, ale nic naprawdę ciekawego nie znalazłem. Poza tym wiadomo że nie każda technologia nadaje się żeby budować akurat w takim miejscu. Zastanawiam się nad projektem indywidualnym, no ale tu potrzebny będzie dobry architekt – pomożecie? Witam. Chętnie wykonam indywidualny projekt domu jednorodzinnego, dostosowany do Pana potrzeb, lokalizacji działki budowlanej oraz Warunków Zabudowy. Prosiłbym o kontakt mailowy, Pozdrawiam. ŁUKASZ ŁADZIŃSKI ARCHITEKT Edytowane 23 Marca 2014 przez ŁUKASZ ŁADZIŃSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.03.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Robert Skitek - jest ze Śląska, buduje swój dom, na forum ma dziennik - możesz podejrzec jego styl. Jego nick na forum jest takie samo jak imię i nazwisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marstan 24.03.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Nie chce nic wymyślnego tylko projekt normalnego ładnego domu jednorodzinnego.. Marstan dałbyś namiar na tego architekta Dudę, zobaczę co oferuje bo wyszukiwarka ma ich kilku Biuro architektoniczne Duda na Mikołwoskiej,http://www.duda.info.pl. A jeśli chciałbyś mnie jeszcze o coś dopytać to napisz prywatną wiadomość albo najlepiej odezwij się do architekta to wszystkiego się dowiesz. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_chitekt 23.04.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Przy gotowym projekcie domu można znaleźć w necie sporo informacji, blogów budowlanych i dowiedzieć się jak wyglądał każdy szczegół budowy, jakie można zastosować ulepszenia, ile czasu będzie trwało, jednym słowem wiadomo czego się spodziewać i idealnie wszystko zaplanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta_doa 24.04.2014 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Dużym ułatwieniem są dodawane przez ludzi zdjęcia z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts