ewaks 17.07.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 No wlasnie - znalazlam na budowie slicznego konika polnego, ale mutanta, bo mial z 6 cm dlugosci. Nawet sie z nim juz zaczelam zaprzyjazniac, kiedy kolezanka powiedziala ze to szarańcza! Od razu stracil na urodzie... Czy u nas w ogole zyje szarańcza? Czy to drapiezne owady? Moja coreczka tez go polubila... Moze to jednak zwylky poczciwy konik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaks 17.07.2008 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 to on... http://images31.fotosik.pl/322/df579c4920f14766m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warsawyak 17.07.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Szarańczowate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.07.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 To pasikonik zielony Tettigonia viridissima I nie jest szarańczakiem Z szarańczą spokrewnione są koniki polne - te małe ustrojstwa z krótkimi czułkami (cecha szarańczowatych), które uskakują z drogi przy spacerze łąkami. Ale i rodzina pasikonikowate i rodzina szarańczowate należą do rzędu prostoskrzydłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaks 17.07.2008 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Dzieki !!! No, z kims kto sie nazywa pasikonik to sie moge kumplowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bauricho 17.07.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Heh polecam Animal Planet, bo nie wiem czemu boisz sie szaranczy. To zwierzak zyjacy samotnie, dopiero po jakis dziwnych wydarzeniach zbieraja sie w grupe, konkretnie to po ulewie jest duzo ich pozywienia i przechodza reinkarnacje po ktorej ich tryb zycia zmienia sie na stadny, ale wtedy juz ich pozywienie znika i zaczynaja calymi grupami zerowac itp i powstaja legendy rozne. A co do kolezanki to jest rozbrajajca, w zniwa zabierz ja na pole i niech popatrzy ile to tej jej "zmutowanej szranczy" tam bedzie ;P 6cm to norma ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.07.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Odnotowano naloty szarańczy na nasz kraj... ale jakiś wtedy większy był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 18.07.2008 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Kilka (10? - nie pamiętam) lat temu zmarł rolnik z okolic Wrocławia zaatakowany przez szarańczę. To dziadostwo czasem się pojawia i ja bym nie lekceważyła, oczywiście trzeba to umieć rozpoznać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.07.2008 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 BK - czy to wiadomośc z pierwszych stron gazet typu "Fakty" w sezonie ogórkowym? Szarancza nie atakuje ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 18.07.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 chyba że się ich najadł (bo są jadalne ) i mu zaszkodziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 18.07.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Prędzej popitka mu zaszkodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 18.07.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Kilka (10? - nie pamiętam) lat temu zmarł rolnik z okolic Wrocławia zaatakowany przez szarańczę. To dziadostwo czasem się pojawia i ja bym nie lekceważyła, oczywiście trzeba to umieć rozpoznać. BK może chodziło i szerszenie, a nie o szarańczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 18.07.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 chyba że się ich najadł (bo są jadalne ) i mu zaszkodziło... No właśnie, tylko niekoszerne, to może przez to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 27.07.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 A u mnie taki cholernik wygryza pomidorki koktajlowe!!!. I to żeby jeden zeżarł tylko, to nie, ponadgryza wszystkie które sa blisko. Podejrzewam, ze on też wyżerał mi do niedawna truskawki. Ostatnio się zdziwiłam, ze są całe - a teraz wiadomo - dlaczego - na pomidory się przerzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieciuu 06.08.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Szkoda, ze ludzie sa tak ciemni i nie potrafia rozroznic zwyklego pospolitego świerszcza od szarańczy! szarańcza pustynna nie występuje w polsce a tak ona wygląda: http://www.terrarium.com.pl/galeria/foto/35273.jpg natomiast szarańcza wędrowna wygląda następująco i można ją spotkać w polsce bardzo bardzo rzadko więc bez obaw nie zjedzą was ';..;'!!! http://digart.img.digart.pl/data/img/vol4/4/40/miniaturki400/2111620.jpg a oto nasz świerszcz, którego pewnie spotkałeś i nie martw się nie wpierdzieli ci on rodziny, ani ciebie bez obaw: http://forum.poradnikogrodniczy.pl/files/wierszcz_387.jpg myślałem ze w polsce zyja bardziej ogarnieci ludzie ^^ pozdrawiam[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWA-S 06.08.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 WRRRRRRRRRRRRRRRRRR uwazajcie bo moze ugryść mieciu oczywiście tak się zeżlił nieboraczysko że my taka ciemnota jestesmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 07.08.2009 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Szkoda, ze ludzie sa tak ciemni i nie potrafia rozroznic zwyklego pospolitego świerszcza od szarańczy! szarańcza pustynna nie występuje w polsce ............ myślałem ze w polsce zyja bardziej ogarnieci ludzie ^^ pozdrawiam[/img] Mieciu, w Polsce żyją różni ludzie. Każdy ma swojego "konika polnego" ….. http://www.ciekawemiejsca.org/miejsce,26,Zwierzyniec-na-Roztoczu-Pomnik-szaranczy-w-Zwierzyncu.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 08.08.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 Szkoda, ze ludzie sa tak ciemni i nie potrafia rozroznic zwyklego pospolitego świerszcza od szarańczy! szarańcza pustynna nie występuje w polsce ............ myślałem ze w polsce zyja bardziej ogarnieci ludzie ^^ pozdrawiam[/img] Mieciu, w Polsce żyją różni ludzie. Każdy ma swojego "konika polnego" ….. http://www.ciekawemiejsca.org/miejsce,26,Zwierzyniec-na-Roztoczu-Pomnik-szaranczy-w-Zwierzyncu.htm Może Mieciuu do szrańczowatych należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts