Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Yetuś cieszyć że zaglądnąłeś i ślad zostawiłeś i nie mówię o tym między stopami;)

Jak śniegu nima, to i ślad mało widać.

Ale, że mnie nie widać, to nie znaczy, że ciebie nie widzę:p

Wioluś to nie filc:( byliśmy u weta i albo brykając sobie coś naderwała, albo ma młodzieńcze zapalenie kości, albo nawet nie chcę myśleć:( póki co dostała niesteroidowe środki przeciwzapalne i będziemy patrzeć co dalej:(

Martuś jak wylezę na dłużej na dwór to jej zrobię:)

Małgoś generalnie to mam owcę ale facet po ciemku niedowidział:lol2:

Yetuś normalnie podglądaczu:lol2:ale dobrze że jakiś ślad zostawiasz;)

A czy rodzice Uzuri byli badani na stawy, oczy i nie wiem co jeszcze????????

Duże rasy mają czasami kłopoty z dysplazją.....

Niewiele hodowców robi badania bo one są drogie....

Wiolciu byli badani ale wiesz nawet oboje rodzice wolni od dysplazji nie gwarantują 100 % zdrowia potomstwa:( ale mam nadzieję że to tylko naciągnięcie:)

DPS-ia ja wolę mieć autko przy sobie bo zanim bym się doczekała coby mojny wrócił to prędzej śmierci;) niedźwiadek miziany non stop zaraz wrzucę jaką fotkę bo była uprzejma pozować do sesji;)

hmmmm nikt oglądać nie chce trudno:(

najpierw pokażę Wam prezent urodzinowy dla Piotrusia:) dostanie własnego Aniołka - śpiocha;) mam nadzieję że Mu się spodoba:)

http://i968.photobucket.com/albums/ae169/wumurator/psiak/DSC_0014.jpg

teraz pokażę Wam moje ozdóbki świąteczne na jajcowe święta no nie mogłam się oprzeć:lol2:

http://i968.photobucket.com/albums/ae169/wumurator/psiak/DSC_0006.jpg?t=1297802511

http://i968.photobucket.com/albums/ae169/wumurator/psiak/DSC_0009.jpg?t=1297802511

no i rude od razu musiało zobaczyć co to

http://i968.photobucket.com/albums/ae169/wumurator/psiak/DSC_0010.jpg

bo a nuż da się to zjeść:lol2:

http://i968.photobucket.com/albums/ae169/wumurator/psiak/DSC_0011.jpg?t=1297802511

Edytowane przez wu
Aguś ale czemu dżemik Cię odstrasza:jawdrop:

Bo ja nie lubię. Znaczy lubię wyłącznie na chlebie z masłem albo w naleśniku, a w cieście nie lubię. Bo ciasto dla mnie to ma być całkiem suche ywentualnie z kremem czekoladowym albo orzechowym. I tyle. A jeżeli nasączone albo z owocami albo z dżemem, to błe!

:lol2:

A co Ty na dworze robiłaś...? ?? Ty masz leżeć, albo wygrzewać się w domu!!!!!!

No właśnie!

a wrzucilabys jakies nowe foty psiura

No właśnie - miałam napisać, ale przecież wrzuciłaś. Cudo! I rzeczywiście bardziej niedźwiadek niż owca. Owieczka ma kręcone runo, a nie proste futro. No i ten pysior czarny!

Wioluś to nie filc:( byliśmy u weta i albo brykając sobie coś naderwała, albo ma młodzieńcze zapalenie kości, albo nawet nie chcę myśleć:( póki co dostała niesteroidowe środki przeciwzapalne i będziemy patrzeć co dalej:(

Może brykała za bardzo - duża jest i ciężka, ślisko było, to i mogła coś sobie zrobić. A to zapalenie kości to poważna sprawa?

A czy rodzice Uzuri byli badani na stawy, oczy i nie wiem co jeszcze????????

Duże rasy mają czasami kłopoty z dysplazją.....

Niewiele hodowców robi badania bo one są drogie....

U leosiów nie są to badania obowiązkowe (jak np. u goldenów), ale wielu hodowców jednak robi.

Wiolciu byli badani ale wiesz nawet oboje rodzice wolni od dysplazji nie gwarantują 100 % zdrowia potomstwa:( ale mam nadzieję że to tylko naciągnięcie:)

DPS-ia ja wolę mieć autko przy sobie bo zanim bym się doczekała coby mojny wrócił to prędzej śmierci;) niedźwiadek miziany non stop zaraz wrzucę jaką fotkę bo była uprzejma pozować do sesji;)

Moja koleżanka ma goldenkę po badanych rodzicach a dysplazja się pojawiła. Na szczęście wcześnie wyłapana, więc operacja była profilaktycznie i stosunkowo prosta. I psuka zdrowa na szczęście.

A po co miałabyś się doczekiwać autka, skoro masz w domu siedzieć i nosa za próg nie wyściubiać?

Te cuda to sama szyłaś?

Bo ja nie lubię. Znaczy lubię wyłącznie na chlebie z masłem albo w naleśniku, a w cieście nie lubię. Bo ciasto dla mnie to ma być całkiem suche ywentualnie z kremem czekoladowym albo orzechowym. I tyle. A jeżeli nasączone albo z owocami albo z dżemem, to błe!

a ja lubię takie fajne wilgotne ciacha;)

No właśnie - miałam napisać, ale przecież wrzuciłaś. Cudo! I rzeczywiście bardziej niedźwiadek niż owca. Owieczka ma kręcone runo, a nie proste futro. No i ten pysior czarny!

miejscami lekko zakręcona:lol2:

Może brykała za bardzo - duża jest i ciężka, ślisko było, to i mogła coś sobie zrobić. A to zapalenie kości to poważna sprawa?

zapalenie chyba nie jest takie bardzo poważne w przeciwieństwie do uszkodzenia stawów czy dysplazji:(

A po co miałabyś się doczekiwać autka, skoro masz w domu siedzieć i nosa za próg nie wyściubiać?

czasem zachodzi nagła potrzeba wyjazdu niestety:(

Te cuda to sama szyłaś?

Agduś no proszę Cię Ty mnie chyba przeceniasz:rotfl: w jednej galeryjce na forum znalazłam namiary na dziewczynę która to szyje i wystawia na Allegro w całkiem rozsądnych cenach i niestety nie oparłam się pokusie:oops:

To ja... nie idę do tej galeryjki. Też bym się nie oparła, a przecież jakąś omastę do tego makaronu i ziemniaków trzeba jednak kupować...
ceny nie są kosmiczne naprawdę:) w końcu to ręczna robota i jeśli chodzi o aniołki to niepowtarzalna bo ponoć nie ma dwóch jednakowych;) ptaszki są np po 5 złotych sztuka i można brać pojedyncze albo w formie zawieszki z patyczkami jak ja:lol2:

dzięki Martusiu w imieniu psa;)

tu masz linka do aukcji ale widzę że się Aniołki wyprzedały :( ale jakbyś chciała to myślę że dziewczyna chętnie uszyje:) zostały ptaszki ale cóś zdrożały:lol2:

http://allegro.pl/sliczny-aniol-tilda-spioch-rekodzielo-45cm-i1446528396.html