Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Braza z uwagi na Twoją konstrukcję fizyczną możesz z ogromną ja się muszę zadowolić dużą:lol2:

No i o konstrukcji sobie pogadały ;)

A miały o fasolce......

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Futrzaku a z czym mam naszykować teściowej te trochę słoiczków;)

...żeby pozostać w temacie konstrukcji...

No wiesz Wusia, ja twojej Mamusi upodobań nie znam, ale zapewne wszelkiej konstrukcji słoiczki przyjęte zostaną z wdzięcznością i, co więcej, będą dowodem twego kulinarnego kunsztu i troski o podniebienie Jej syna.

Uprzedzając twą odpowiedź: nie obawiaj się, że nie dasz rady - Mamusia na pewno chętnie udzieli ci teoretycznych wskazówek jak sporządzić słoiczki o najbardziej właściwej konstrukcji.

:lol2:

Wiolcia toż to o fasolkę cały czas chodzi:lol:

Yetuś o i widzisz mylisz się:p teściowa sie pyta jak coś zrobić:lol: dla mojej teściowej to ja bardzo cacy jestem chociaz nie wiem czemu:rotfl:

Oczywiście, że Arnika ma rację - zblanszować i do słoja, zapasteryzować w trochę słonej wodzie i - mniam! :D

Przeterminowane są bardzo fuj, bardzo, koniecznie trzeba wywalać.

fasolka w zamrażarce:)

ogórki w słoikach:)

buraczki ugotowane ale już ich utrzeć nie zdążyłam więc w lodówce wylądowały na jutro:rolleyes:

jeszcze ze dwa dni takiego urlopu i mnie szlag trafi:(

Wusia toż to dopiero młoda godzinka była jak pisałaś, a Ty już poddałaś się z buraczkami??????????

Niiiiieeeeeeeeeeee noooooo ja bym dokończyła i miała spokój.....

Wiolcia ale ja mam jeszcze ciut ogórków na pikle;) i jutro jeszcze dokupię ogórków bo tych to mało będzie na całą zimę a jutro krew mam oddać to muszę być w formie;)
Yetuś o i widzisz mylisz się:p teściowa sie pyta jak coś zrobić:lol:(...)

No proszę! A to z ciebie zdolna bestyja!:D

(...)dla mojej teściowej to ja bardzo cacy jestem chociaz nie wiem czemu:rotfl:

Może dlatego, że to "trochę" jej warzywek zagospodarowujesz ochoczo:rolleyes::p

...a nie mówi już przypadkiem o kolejnym "trochę" do pogrzebania?:lol2:

cześć czesć :D:D:D

mam neta to wpadłam :D

Ja z przetworów na zime robie tylko nalewki :D:D:D:D

Reszte dostane od mamusi tudzież od ... mamusi ;)

Wiola nawet poszło szybko i bezboleśnie;)

Yetuś ja to bym chętnie przyjęła jeszcze trochę ale nie ma aż tak dobrze :( ale w przypływie szaleństa kupiłam jeszcze 10 kilo ogórków:rotfl:

Nitusia a tak w kwestii nalewki:P

O matko, i ja w szaleństwie przetwórczym, dzisiaj były ogórki i grzyby, do tego jeszcze papryka i jeszcze gościowa prosto z Izraela nauczyła mnie robić pasztet z wątróbek kurzych... Ufff! :lol2:
Zrobiłam 10 słoików ogórków kiszonych i z rozpędu 2 w curry i chwatit - chyba poczuję się gorsza ... ale tylko na moment!!!! :p

eeeeeeeeeeeee Brazula ja juz miałam 25 z tych od teściowej i jeszcze z 20 tych kupionych:lol:

DPS-ia jak się robi taki pasztet:) jak Ty mi wszystkie grzyby z lasu wyniesiesz to ja nie wiem co Ci zrobię:mad:

przetwórstwo fajna rzecz, szczególnie jak się chce zagłuszyć to, co się dzieje wokół (;))

ja też wusiu, jadę z tym koksem, wczoraj zaprawiałam mirabelki, ale to na kompoty więc szybko poszło, choć i tak skończyłam po 2 w nocy :)

fasolka w zamrażarce:)

ogórki w słoikach:)

buraczki ugotowane ale już ich utrzeć nie zdążyłam więc w lodówce wylądowały na jutro:rolleyes:

jeszcze ze dwa dni takiego urlopu i mnie szlag trafi:(

Jakby powiedział mój Młody... I frytki do tego?:lol2:

Wuśka szalejesz na TYM URLOPIE!!!:rotfl:

Ja nie robie zadnych przetworow, ogorki dostaje od dzadka, salatke ogorkowa od tesciowej, fasolke od mamy, kompotow nie pijamy :) prowalam konfitury robic kiedys ale wole kupne :)

Ja nie wyniosę z lasu, ale jak inni, to nie wiem.

W razie czego nauczę Cię wtedy robić ten pasztet z wątróbek, bardzo dobry jest! :cool: