Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak karma była dobra, pies jadł , był w dobrej kondycji to po co zmieniłaś? Nudziło ci się?

kup acanę.. będzie dobrze... Josera też dobra.. ale to też od psa zależy....

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pisala przeciez ze przestala jesc ta acane

moze przestaw sobie cyferki bo haslo to samo :)

Edytowane przez markoto

Ojej, no to kłopot, nie sądzę, żeby rodzaj karmy był winny, bo głodna zjadłaby i niedobre, nie wychudłaby tak.

Wusia, na cito robiłabym jej wyniki, bo może coś się dziać, leczyć trzeba.

hej wu obejrzałam twój dziennik

domek wg dziennika zapowiada się obiecująco

ale co dalej? :D

masz jakiś skrót zdjęć z wnętrza? ale przepraszam Cię nie dam rady przejrzeć prawie 1000 stron :D

Pozdrawiam

Joasia

Wusia, Emi też dostawała Acanę i też w pewnym momencie przestała ją jeść. Sprzedawca w sklepie polecił nam Brita i od razuzaczęła jeść! Teraz najczęściej je właśnie Brita i jakoś jej się nie nudzi. Sierść ma po nim w porządku. Kiedyś mnie skusiło na coś tańszego, to zaraz zmatowiała. A sąsiadka karmi swoją leosię Royalem - psica ma futra dwa razy tyle co Emi! Może to geny, może karma, ale nas na Royala nie stać.

Póki co, możesz każdą porcję suchego doprawić odrobiną mięsa z puszki i dokładnie wymieszać. Pewnie zje.

braza Purina w innych krajach ma taka sama opinie jak u nas Chappi. W jej sklad wchodzi zazwyczaj tylko 4% miesa, gdy w innych karmach moze to byc az 70%. Porownaj sklady a zobaczysz jakie smieci tam upychaja i ile konserwantow :(

Kiedyś próbowałam karmę z Decathlonu i powiem, że skład super i cena baaardzo przyzwoita... Nawet byłam zdziwiona, bo wówczas za worek 15kg było coś koło 50zł.. teraz sporo drożej, ale to jakieś 80zł... więc warto zajrzeć.. i jest to dla różnych psów myśliwskich, biegających bardziej i mniej... przejrzyjcie ofertę...

Zadowolona byłam też z Josery jagnięcina czy kurczak... już nie pamiętam.. Inka na tym była i było dobrze.

Teraz jest odchudzana na maxa i dostaje odchudzającego royalka...

Mysle, ze tak lawinowa utrata siersci spowodowana jest albo jakims pasozytem, albo zawirowaniami hormonalnymi.

Zdrowy pies sie nie zaglodzi ... Pies Wusi nie chce jesc i to przed dluzszy czas, wiec cos jest nie tak ...

BTW najbardziej znienawidzona karma przez moje psy to Royal. Gramy wiec tylko Orjien albo gotowane jagnie z warzywami :rolleyes:

moj zaczynal na royalu ale odstawilismy, bo mial sensacje zoladkowe, pozniej probowalismy jeszcze z eukanuba, chicopee i nie chcial jesc. po puszkach animondy pies nam zachorowal okrutnie (biegunki, wymioty, goraczka). wetka dala nam na probe puszke hills'a i okazal sie strzalem w 10. dostaje wiec puszki z odrobina kulek. karme sciagamy z zooplusa z Niemiec, jest lepsza jakosciowo i przy zakupie 4 palet kosztuje o 50% mniej niz w naszych sklepach. nie dajemy psu zadnych naszych dan, czasem ugotujemy piersi z indyka z warzywami i kasza.

Royala kupiłam odchudzającego...

Nadal Inkę odchudzamy... ale jakoś nie chudnie...

Za tydzień ją ogolę na prawie łyso.. mam dość czesania, a jak wychodzę to ta się drapie i robi sobie kołtuny.. z nudów czy co?

Jak jestem to się nie drapie....