Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

łooooooooo toż już kiedyś pisałam co tam musi być;) aleeeeeeeeee jakbym się po szkółkach nie szwendała to bym problemu nie miała;) chciałabym klona palmowego atropurpureum tego małego do 1,5 m wzrostu, wierzbę płaczącą wysoko zaszczepioną, szczepione iglaczki i miniaturkowe, zobaczyłam cudnego marikena i zapragnęłam, modrzew szczepiony pendula, zobaczyłam morwę pendula i pragnę jej;) bo nie dość że pięknie wygląda to jeszcze pojeść można:rotfl: trochę bylinek - hosty, żurawki, jakieś kwitnące inne ale póki co koncepta do końca nie mam:(

nio, zjadlam sniadanie to ci napisze. wierzby placzace nie wystepuja szczepione, sa odm. pendula iwa klimarnock lub calolistne. ja wywalam moje wierzby iwy za ogrodzenie, sa zbyt ekspansywne korzeniowo, lubia wilgoc i cholera mnie trzaska jak mam je co 2 tygodnie przycinac bo rosna jak na sterydach wrrrrr

poza tym zestawienie wierzba-klon niezbyt pasuje, za to klon z iglaczkami mniodzio. nie moge sobie tez wyobrazic w tym zestawieniu morwy i marikena. za to doskonale widze tamaryszki, pecherznice i hortensje :)

a ja nie powiedziałam że ich nie lubię:rotfl: wręcz przeciwnie piękne są;) znajomej kupowałam dwie piękne odmiany wspaniale zmieniające kolor w trakcie kwitnienia ale one też spore potrafią urosnąć:( ale nie są wykluczone;)

no to nie wykluczaj :D

poniewaz net mi dzis strasznie muli w przerwie ogladam sobie przyjemny filmik na hbo "droga zycia"

a jutro jak nie bedzie mnie tak wszystko bolec to wybywam na mierzeje na wedzone glizdy :D

nigdy w zyciu, glowe musze sama. wykoncypowalam, ze glowe umyje najpierw nad wanna w prawej sluchawka lewa myje, a potem wskocze na szybka kapiel, na koniec tylko plukanko, nawet jak sie zmocze to opatrunek szybko zmienie na nowy. odliczaj czas :D:D:D
wrocilam, poradzilam sobie sama, z czaszka to byl pikus, z myciem gorzej a w zasadzie plukaniem, oczywiscie na koniec zmoczylam ale zaraz zdjelam opatrunek, w ruch poszla woda utleniona i pozwolilam mezowatemu zrobic krolowej nowy opatrunek:lol2:
Wusia, jak miejsca mało, a sadzić chcesz dużo, to pozostaje w górę iść, musisz mężu swemu kazać górki sypać, będziesz miała zbocza do obsadzenia. ;)