Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• wu

9190

• Arnika

1550

• TAR

1532

• braza

1448

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Yetek koniecznie bo zjeżdżalnia działa na nie jak magnes:rotfl:

Wiolcia biję się w klatę:( kostkę mam, zdjęcia zrobię i nie tylko kostki bo coś tam mam jeszcze na sumieniu zaległe:oops:

dzięki DPS-iu:hug: chodzę i głaskam roślinkę:rotfl: no ten wiosenny ogródek to najlepciejsza frajda:)

no futro niestety czego nie zje to niechcący rozdepta :( zresztą jak się przyglądniesz to tam więcej płotów widać:( póki co nie stać mnie na system niewidocznego ogrodzenia, który uchroni moje skarby przed pożarciem:mad: w zeszłym roku pożarła mi szczepiony agrest i porzeczkę a w tym nowy agrest którego nawet wsadzić nie zdążyłam:mad:
futro zdecydowanie lepiej wygląda, przerzuciłam gada na karmę wysokoenergetyczną, dalej szczupła ale już nie aż tak drastycznie, futro zarasta ładne i błyszczące no i pięknie wybarwione na rudo:) ale jak nie przestanie mi wyżerać roślinek to ogolę gada na łyso:mad:
moj robil podchody do klonikow palmowych i do hakurek. ale zawsze mam pod reka pare galezi z drzewek owocowych, przemarznietego klonika i mu podsuwam. wtedy sie odpitala od tego co rosnie. z lisciastych wsuwa tylko trawke jak chce sie oczyscic. zauwazylam, ze z trawki to raczej rose zlizuje agencik
moja się tym nie zadowoli najsmaczniejsze to to co zielone:mad: potrafi małpa dół wykopać jak wyczuje jakiś smaczny korzonek pod ziemią:mad: wegetarianka psia jej mać:mad:

to moze jej czegos brakuje, jakiejs zieleniny?

moja mama ma dzialke ogrodowo-warzywna, Okruch ma u niej raj, porzeczki z krzaka na swiezo, truskawki z krzaka, maliny - co dziwne zieleni nie tyka. i na cale moje i jego szczescie - nie kopie

taaaaaaa moja by zjadła nie tylko owoce ale i producenta owoców:rotfl: leosie pod tym względem mają coś z głową uwielbiają owoce, warzywa i wszelkie zielone zwłaszcza sałatę;) jak pokażesz jej jabłko albo marchewkę to jeszcze nie widziałaś tak dobrze wytresowanego psa:rotfl: za taki kąsek zrobi wszystko;)

hihi tak jak moj za jabluszkiem, banankiem, malinkami i musem truskawkowym - po prostu szalenstwo jak mu w miseczce czasem podam zmiksowane truskawki

ostatnio zmienilismy mu troszke diete dla wzbogacenia witaminowego, raz w tygodniu dostaje zółteczko gotowane (dla niego dzika rozkosz), czasem kaszanki gotowanej (dzika rozkosz do kwadratu) gotowanego indyka z warzywami i kasza polane zmiksowanymi gotowanymi pomidorami (dzika rozkoz do szescianu)

tylko z marchewa i pomidorkiem musze uwazac bo ma tendencje do zolcenia szaty :D

Edytowane przez TAR
Emi zieleni nie rusza. Trawkę czasem i owszem, ale ta za płotem lepsza i tyle. No marchewką nie wzgardzi i nie wiem, co z kompostownika wygrzebuje, ale siedzi tam namiętnie. Nie szkodzi przy tym na szczęście.
moj ostatno przyniosl kleszcza , wczepil sie przy pyszczku. mlody weszy zawsze w tych trawach i kleszczon sie przyczepil, mase tego cholerstwa juz jest, poza tym u nas pelno koto dzikusow lazi, nie chce by jakies inne insekty sie przypaletaly
Martusia musisz niestety poczekać aż ja coś uhoduję ze swojej małej bo teraz to nawet u babci nie ma:( kretyni robiący kanalizację a konkretnie robiący maleńką przepompownię u siory na działce zniszczyli cały wielki krzak zasypując go ziemią:mad: a mieli do niego jakieś 10-15 metrów:mad: nie wiem czemu jeszcze żyją bo jakby na mnie trafiło to by już byli zakopani pod jakimś krzaczkiem:mad:
Moje futra dawno zakropione. Już chyba nawet przestaje działać, bo po jednym kleszczu na kotach zauważyłam. Trawa na podwórku przystrzyżona, ale przecież na spacery chodzimy z psuką, to stamtąd przynosi. Koty szlajają sie, gdzie chcą, więc jeszcze gorzej.