wu 27.05.2012 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Amberciu no ja to je tak pielęgnuję zgodnie z instrukcją że im mniej się dba tym lepiej;) raz na dwa tygodnie podleję coby się namoczyły, jak upały to raz na tydzien i od czasu do czasu liście z kurzu przetrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 27.05.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Wusia, jakiej średnicy masz trampolinę dla P ?pamiętam, że kiedyś rozmawiałaś na ten temat z Mario, a ja jestem właśnie na etapie szukania trampoliny dla moich dziewczynek i nie wiem na jaką się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 28.05.2012 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Lidziu ja mam 3,60 i nawet jak 3 potwory na raz skaczą to jest bezpieczna:) jak dla mnie w zupełności wystarczająca jest taka średnica:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 28.05.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Lidziu minimum 3.6 zeby 2 dzieci poskakalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.05.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Eeeej, Gospodyni, wsiąkłas z tą orchideą czy latasz i podlewasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.05.2012 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 patrzę jak mi drugi pęd rośnie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 30.05.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Wusia, Marta, dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 30.05.2012 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Lidziunia kupiłaś już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.06.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Nie mam pojęcia czym się różni Phalenopsis od orchidei, ale też czekam na zdjęcie kwiatów!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.06.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Wusia - a te łapki dalej Ci drętiweją?Jak się posunęłas z diagnostyką i leczeniem sprawy, hę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.06.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Phalenopsis, czyli storczyk, czyli orchidea (jeden z rodzajów z rodziny storczykowatych). Katleja - inny storczyk czyli inna orchidea. Cymbidium (j.w.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2012 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Brazula phalenopsis to taka "najpodlejsza" odmiana storczyka, znaczy chwast;) natomiast orchidea już nieco bardziej szlachetna;) moja orchidea nazywa się miltonia i jak ją kupiłam miała bardzo ciemne fioletowe kwiaty z żółciutkim środeczkiem i wyglądała bardzo efektownie teraz ma już dwa pędy kwiatowe ale jeszcze trochę potrwa zanim zakwitnie:( DPS-ia cierpną w dalszym ciągu, diagnostyka się nie posunęła ani o krok z uwagi na chroniczny brak czasu i kompletną niemożność uzyskania wolnego dnia ale teraz w związku ze sprzyjającymi w miarę okolicznościami mam zamiar udać się do ortopedosa tym bardziej że szyjny mi się chyba na gwałt rozlatuje i nie dość że on mnie boli to jeszcze łeb nap.....la Aguś u mnie to konkretnie tak wygląda;) jeden mniej więcej taki tylko jakby ciut ciemniejszy fiolet http://www.worldwidephotos.org/pics/861_b.jpg drugi taki mniej więcej tylko ten "języczek" bardziej różowy i to ciemniejsze jest bardziej ciemniejsze - wiem wiem nie po polskiemu;) http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQgfR2GGasWiXZ3ENR6MbXPusompJhFqZgtH67Gq9OfXGTfai1pdEDMG9ahIA a orchidea wygladała tak http://www.orchidarium.pl/rodzaje/obrazy/miltonia_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.06.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 "Orchidea – potoczna nazwa roślin z rodziny storczykowatych, w szczególności stosowana w odniesieniu do roślin o efektownych kwiatach, uprawianych w warunkach szklarniowych. Odnoszona jest do wielu gatunków i mieszańców np. z rodzaju katleja, falenopsis, cymbidium." Wszystko to są orchidee czyli po polsku storczyki. I te Twoje i najpodlejsze phalenopsis i wszystkie inne. Nawet te maleńkie z naszych łąk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.06.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Cze Wusiek... Pięknego kwiecia się widze spodziewasz... moje się łobraziły i mnie łolały Z naszej sprawy nici ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2012 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 ja wiem Aguś że to wszystko niby jedna rodzina ale jak wśród ludzi są równi i równiejsi:lol: mnie tam rybcia czy szlachetniejsza grunt że zupełnie inna a śliczna:) Nituś może za bardzo o nie dbasz:lol: a czemu nici pisaj mnie tu zaraz na lewo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 05.06.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 O jakie piękne orchidee, fajnie, że tu zajrzałam Wu kochanie, dla zdrowia zawsze trzeba miec czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2012 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Aluś no taka była jak kupiłam zobaczymy jaka się okaże jak zakwitnie;) bo np ten jasny storczyk jak go dostałam to uczciwie mówiąc paskudny był malutkie kwiatuszki i takie nijakie miał ale kwitnie w sumie teraz 3 raz ( w sensie że rozwija turę uśpionych pączków ) i jest piękny wielkie kwiaty ładnie wybarwione - znaczy się zmienił i z miltonią też może być jakaś niespodzianka;) z tym zdrowiem to ja wiem ale jakoś nijak mi nie wychodzi:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.06.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Storczyki wcale nie są wymagające. Miałam ładną kolekcję, póki nie kupiłam jednego z wełnowcami. Niczym nie mogłam ich wytłuc! Ani tytoniem, ani chemią żadną. W końcu storczyki wymarły. Ostał się jeden i... nie ma wełnowców. ALe strasznie marny jest i jakoś nie chce odbić.A opieka sprowadza się do podlewania, a właściwie namaczania i odsączania, żeby nie stały w wodzie. Najlepiej przelać wodą nad kranem w razie pośpiechu albo wstawić na chwilę do miski z wodą (czasem dodać nawóz). Ot i wsio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.06.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 no ja moim tak robię że raz na 2 tygodnie dostają pić często z nawozem i zostawiam im piciu na noc żeby się dobrze opiły a rano wylewam, no chyba że upały są to co tydzień pić daję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.06.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Ja wlewałam wodę z nawozem do osłonek, a po godzince - dwóch, wylewałam. Kiedy było ich więcej, to wstawiałam do miednicy z wodą. Jeżeli ten ostatni Mohikanin przetrwa do powakacji, to kupię sobie jakiegoś nowego. ALe tym razem będę mądrzejsza i każdy nowy nabytek przejdzie długotrwałą kwarantannę w pokoju gościnnym, zanim dołączy do pozostałych. Ty też uważaj z zakupami!!! Mi szlag trafił kolekcję kilkunastu storczyków różnych gatunków! Wolę nie liczyć, ile to kasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts